03 / 05 / 2024

ipotekli taşınmaz malın satışı

ipotekli taşınmaz malın satışı

İpotekli taşınmazın satışı nasıl olur? Medeni Kanuna göre, ipotekli taşınmazın devri, borçlunun sorumluluğunda ve güvencede bir değişiklik meydana getiriyor mu? İşte Medeni Kanun ipotekli taşınmazın satışı...

İpotekli malın satışı!

İpotekli bir malın satışı mümkün müdür? İpotekli malın satışı nasıl gerçekleşir? İpotekli bir malın satışı hakkında merak ettiğiniz soruların cevaplarını detaylı olarak haberimizin devamında bulabilirsiniz..

Taşınmaz ticareti ne demektir?

Taşınmaz ticareti, emlak alanında taşınmaz malların alım-satımı işlemlerinin tümünü kapsar. Buna göre, taşınmaz mallar, bir yerin doğal yada yapay özelliklerini kullanan-kullanmayan her türlü mülkiyet hakkını da kapsayan yerleşim alanları, arsalar, binalar anlamına geliyor.

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi. UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, konuya ilişkin bilgi verdi.

Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

Taşınmaz mal tapu sorgulamalarında zaman zaman "Taşınmaz pasife alınmıştır" ibaresi ile karşılaşılabiliyor. Peki, Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

İpotekli taşınmaz satılabilir mi? 

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında ipotekli taşınmazların satışını kaleme aldı. 

İpotekli taşınmaz satılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında "Üzerinde ipotek bulunan bir taşınmazın satışı mümkün müdür? sorusuna yanıt verdi.

Kapalı Maraş'ta Taşınmaz Mal Komisyonu’na 344 başvuru!

KKTC tarafından yapılan “Burada mal, mülk sahibi Rumlar gelsin, mallarını kendilerine iade edebiliriz” çağrısı yanıt aldı. Rumlar, Maraş’taki mülklerini almak amacıyla başvurularını yapmaya başladı. Taşınmaz Mal Komisyonu’na bugüne kadar 344 adet başvuruda bulunuldu.

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan taşınmaz mal satışı kararı mecliste!

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan bir taşınmaz mal satışı kararı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erozan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Trend GYO Nilüfer taşınmazı hakkın tespiti raporu!

Trend GYO, Bursa İli Nilüfer İlçesi 7561 Ada 2 Parsel için taşınmazın satış vaadi ve arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesine dayalı hakkın tespiti raporunu yayınladı. 

Araplar 16 yılda Türkiye'den 11.2 milyon metrekare taşınmaz aldı!

CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu'nun, 2003'ten bu yana Türkiye'den taşınmaz satın alan Araplarla ilgili TBMM'ye sunduğu soru önergesine yanıt geldi. 16 yılda Arap ülkeleri uyruğuna sahip kişilerin 11 milyon 186 bin 601 metrekare taşınmaz satın aldıkları açıklandı...

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik!

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Kamulaştırma Sahasına Mücavir Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çetin Osman Budak yabancılara taşınmaz satışını TBMM'ye taşıdı!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yabancılara taşınmaz satışına ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı...

2018'in ilk yarısında 1,3 milyon taşınmaz satıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce, yurt genelinde 2018'in ilk yarısında 598 bin 555'i konut olmak üzere 1 milyon 307 bin 730 taşınmaz satışının gerçekleştirildiği belirtildi.

Kira gelir vergisi istisna sınırı 2018!

1 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasında taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden kimseler 2018 yılında vergi mükellefi oluyor. İşte kira gelir vergisi istisna sınırı 2018..

ipotekli taşınmaz malın satışı Haberi

ipotekli taşınmaz malın satışı

İpotekli taşınmazın satışı!

İpotekli taşınmazlar ile ilgili yasal hükümler Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanuna göre, ipotekli taşınmazın satışı, ipotekli taşınmazın kısmen devredilmesi veya bölünmesi şeklinde oluyor.


Kanuna göre ipotekli taşınmaz malın devri, borçlunun sorumluluğunda ve güvencede bir değişiklik meydana getiriyor. İpotekli taşınmazın satışı na ilişkin diğer esaslar kanunda "Mülkiyet ve borçluluk" başlığı altında şu şekilde açıklanıyor:


Mülkiyet ve borçluluk

Taşınmazın devri

MADDE 888.- İpotekli taşınmazın devri, aksi kararlaştırılmış olmadıkça, borçlunun sorumluluğunda ve güvencede bir değişiklik meydana getirmez.


Yeni malik borcu yüklendiği takdirde alacaklı, kendisine başvurma hakkını saklı tuttuğunu bir yıl içinde yazılı olarak önceki borçluya bildirmezse, borçlu borcundan kurtulur. 


Taşınmazın bölünmesi

MADDE 889.- İpotekli taşınmazın bir kısmının veya aynı malike ait bulunan ipotekli taşınmazlardan birinin başkasına devredilmesi ya da ipotekli taşınmazın bölünmesi hâlinde, aksine bir...