09 / 05 / 2024

İran denetleme izni

İran denetleme izni

İran ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) arasında ortak bildiri imzalandı. İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Salihi, "İran, UAEA'ya Geçin madenleri ve Erak’taki ağır su reaktörlerini denetleme izni verdi” dedi...

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

İstanbul’da yabancılara oturum izni verilmesi yasaklandı!

İstanbul’da 10 ilçede yürürlüğe giren yabancılara oturum izni verilmemesi uygulaması İstanbul’un genelinde uygulanmaya başlandı. Konutunu kiraya verip, otelinde kaçak yabancı uyruklu barındıran kişilere de para ve ruhsat iptali cezasının yanı sıra hapis cezası da devam ediyor.

BDDK kredi kullanımına yeni sınır getirdi! Piyasaları heyecanlandıran haber

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, 20 Aralık'ta açıklanan Kur Korumalı Mevduat sistemini ilgilendiren bir karar aldı. Buna göre bankalardan Türk lirası cinsinden kredi çekerek parayı dolar yapıp KKM'ye yatıran şirketlere fren mekanizması kuruldu.

Yabancılara sahte evraklarla ikamet izni aldıran 3 kişi yakalandı!

Yolava'da yaşamak isteyen yabancılara sahte evraklar düzenleyerek ikamet izni aldıran Irak uyruklu 3 kişi yakalandı.

Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulu Kararı 2019!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bugünkü 30699 sayılı Resmi Gazete'de Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulu Kararı'nı yayımladı. Karar kapsamında Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.’ye faaliyet izni verildi. 

İran'da 250 bin dolarlık yatırıma 5 yıl oturma izni!

İran'da 250 bin dolar yatırım yapan yabancı uyruklu vatandaşlara 5 yıllık oturma izni veriliyor. Yeni alınan kararla, İran'a dış yatırımcıların gelmesi hedefleniyor.

Albaraka Türk'e aracılık işlemleri için faaliyet izni!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Albaraka Türk Katılım Bankası AŞ'ye, daha önce ihraç edilen sermaye piyasası araçlarının aracılık maksadıyla alım-satımının yürütülmesi işlemleri konusunda faaliyet izni verdi.

BDDK'dan acentelik ve danışmanlık izni!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu kararları yayımlandı. BDDK, Garanti Bankası'na acentelik, Akbank'ın bağlı ortaklarına ve Denizbank'a çeşitli konularda danışmanlık izni verdi.

Mehmet Kıran: Seçimlerden sonraki rahatlama emlak sektörüne olumlu yansıyacak!

Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Mehmet Kıran, 30 Mart yerel seçimler sonrası piyasalarda ciddi bir rahatlama olduğunu vurgulayarak bu rahatlamanın emlak sektörüne de olumlu yansıyacağını dile getirdi...

2013'te en fazla kazandıran iş ham petrol ve doğalgaz çıkarımı oldu!

Geçen yıl Türkiye'de günlük ortalama brüt ücret itibariyle en çok kazandıran iş ham petrol ve doğalgaz çıkarımı oldu. Ham petrol ve doğalgaz çıkarımında çalışanların ortalama brüt ücreti günlük 149,19, aylık 4 bin 475,7 lirayı buluyor...

Erbil'de günlük ortalama 1000 kişiye çalışma ve oturum izni veriliyor!

AA muhabirinin IKBY yetkililerinden aldığı bilgiye göre 3 bin yabancı şirketin faaliyet yürüttüğü Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde günlük ortalama 1000 kişiye çalışma ve oturum izni verildiği bildirildi.

Erbil'de günlük 1000 yabancıya çalışma ve oturum izni veriliyor!

AA muhabirinin IKBY yetkililerinden aldığı bilgiye göre 3 bin yabancı şirketin faaliyet yürüttüğü Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde günlük ortalama 1000 kişiye çalışma ve oturum izni verildiği bildirildi.

Karamürsel'e dalgakıran yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel’de kayık ve teknelerin güvenli olarak demirlemesi için sahilde çalışma yapıyor. Fırtınalı havalarda kayık ve teknelerin zarar görmemeleri için sahile dalgakıran yapılıyor...

İran denetleme izni Haberi

İran denetleme izni

İran ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) arasında ortak bildiri imzalandı. İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, "İran, UAEA'ya Geçin madenleri ve Erak’taki ağır su reaktörlerini denetleme izni verdi" dedi.


Salihi, daveti üzerine Tahran’a gelen UAEA Başkanı Yukio Amano ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından, İran ile UAEA arasında ortak bildiri imzalandığını duyurdu.


İran’ın resmi haber ajansı IRNA'da yer alan habere göre, Salihi, bildiri gereğince İran'ın UAEA'ya Geçin madenleri ve Erak’taki ağır su reaktörlerini denetleme izni verdiğini söyledi. Salihi, görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında, "Bugünkü ortak bildiri, çözüme kavuşmamış konular hakkında iki tarafın atacağı adımları belirliyor" dedi.


Bildirinin imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Salihi, "Ajans ile başından beri şeffaf bir işbirliği içerisinde olduk ancak maalesef bazı konular henüz çözüme kavuşturulamamıştı. Sonunda bu...