06 / 05 / 2024

iran Ortadoğunun en büyük doğalgaz depolama tesisi

iran Ortadoğunun en büyük doğalgaz depolama tesisi

Horasan Rezevi eyaleti sınırları içinde inşa edilen ve Ortadoğu'nun en büyük sıvılaştırılmış doğalgaz depolama tesisi olduğu belirtilen “Şurice D” tesisi, İran Enerji Bakanı Bicen Namdar Zengene’nin katıldığı törenle hizmete açıldı...

Bodrum'a Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarından büyük ilgi! Gayrimenkul satışları yüzde 15 arttı! 

Bodrum'da gayrimenkul satışları son yıllarda sürekli olarak artıyor. 2023 yılında bölgede gerçekleşen konut ve arsa satışları, bir önceki yıla göre yüzde 15 artış gösterdi. Bodrum özellikle Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarının ilgi odağı haline geldi.

Dünyanın en pahalı evi Chateau d'Armainvilliers 425 milyon Euro'ya satışa çıktı!

Paris yakınlarında yer alan Chateau d'Armainvilliers satışa çıktı. Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Moğolistan'dan talipleri olduğu kaydedilen evin satışı gerçekleştiğinde dünyanın en pahalı evi unvanını da kazanmış olacak.

Enflasyondaki hedefe en büyük engel konut fiyatlarında ve kiralarda yaşanan artışlar! 

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, enflasyonda hedefe ulaşmak için gerekli en büyük engelin konut hizmet sektöründeki fiyat yükselişleri olduğunun altını çizdi. İşte o açıklama...

Prof. Dr. Naci Görür, depremde en tehlikeli alanı açıkladı! Eviniz buralarda bulunuyorsa dikkat! 

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremde en tehlikeli alanların sulu zeminler olduğunun altını çizerek, önemli açıklamalarda bulundu. 

O analistten flaş Bitcoin açıklaması!

Twitter'da kripto topluluğunun en çok takip edilen analistlerinden biri olan Rekt, yatırımcıların iştahını kabartan inanılmaz bir açıklama yaptı.

Bitcoin’de yükseliş için bu tarihi işaret edildi! Kripto para yatırımcıları dikkat!

Kripto para topluluğunun en popüler fenomenleri arasında yer alan TechDev, Bitcoin’de yükseliş için bu tarihe işaret etti...

Depremde kayıplar sarsıntılara uygun tasarlanan yapılarla en aza indirilebilir!

Trakya Üniversitesi (TÜ) Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunun altını çizdi ve depremde kayıpların nasıl en aza indirilebileceğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Tabanlıoğlu Mimarlık, Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı arasına girdi!

Tasarladığı projelerle dikkat çeken Tabanlıoğlu Mimarlık, ‘Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında yer aldı.

İran, en fazla kripto para üreten ülkelerden oldu!

İran, indirimli elektrik tarifeleri sebebiyle Çin, Rusya, ABD, Kazakistan, Kanada ve İzlanda'yla beraber en çok kripto para üreten 7 ülke arasında oldu.

Türk müteahhitler, Ortadoğu ve Afrika'daki yeni projeleri üstlenecek!

Açıklanan proje tutarı 5,2 trilyon dolara ulaşan Ortadoğu ve Afrika pazarları, Türk müteahhitler için büyük potansiyel taşıyor. En büyük pazarların Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya olması beklenirken, en büyük müşterinin Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu olması bekleniyor.

İş yerine dönüşen apartmanlarda 'gürültü' krizi!

İş yerine dönüşen apartmanlarda üst/alt kat komşunun iş yeri olması daha büyük sorun yaratabiliyor. Konutlarda gürültü kirliliği para cezası ise 1192 liradan, 1461 liraya çıktı.

İran'ın en büyük AVM'si 3 bin yataklı hastaneye dönüştürüldü!

İran'da ülkenin en büyük AVM'si koronavirüsle mücadele kapsamına dahil edilerek, 3 bin yataklı hastaneye dönüştürüldü. Hastanede sadece koronavirüs hastaları tedavi edilecek...

Yaşlılar, kentsel dönüşümde en kırılgan grup!

Kentsel Dönüşüm ve Metropolde Yaşlanmak: İstanbul Örneği araştırmasının bulguları açıklandı. İÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Şentürk, araştırmanın sonucunda, yaşlıların kentsel dönüşümde en kırılgan grup olduğunun tespit edildiğini söyledi...

iran Ortadoğunun en büyük doğalgaz depolama tesisi Haberi

iran Ortadoğunun en büyük doğalgaz depolama tesisi

İran, Ortadoğu'nun en büyük sıvılaştırılmış doğalgaz depolama tesisini açtığını duyurdu.


Horasan Rezevi eyaleti sınırları içinde inşa edilen ve Ortadoğu'nun en büyük sıvılaştırılmış doğalgaz depolama tesisi olduğu belirtilen “Şurice D” tesisi, İran Enerji Bakanı Bicen Namdar Zengene’nin katıldığı törenle hizmete açıldı.


İran'ın resmi haber ajansı IRNA’nın haberine göre, tesisinin 4,8 milyar metreküp doğalgaz depolama kapasitesi olduğu ve hizmete açılmasıyla ülkenin Türkmenistan’dan doğalgaz ithalatının azalabileceği kaydedildi. Sıcak aylarda günde yaklaşık 10 milyon metreküp sıvılaştırılmış doğalgazın, soğuk mevsimde ise günde yaklaşık 20 milyon metreküp gazın buradan ulusal gaz şebekesine pompalanacağı belirtildi.


Şurice D tesislerine şu ana kadar 300 milyon metreküp sıvılaştırılmış doğalgaz pompalandığı, projenin toplam maliyetinin 18 milyon avro olduğu ifade edildi.


İran'ın ilk sıvılaştırılmış doğalgaz depolama tesisi geçen yıl Kum kentinde...