21 / 05 / 2024

iranda ambargonun kalkması inşaat sektörünü nasıl etkiler

iranda ambargonun kalkması inşaat sektörünü nasıl etkiler

İran'da ambargonun kalkması gündeme gelince inşaatçılar kolları sıvadı. Pazardan pay almak için ilk adımı atan Müteahhitler Birliği, İran büyükelçisiyle görüşme hazırlığında.

Deprem bölgesinde konut çalışmaları tam gaz devam ediyor!

11 kenti etkileyen 6 Şubat deprem felaketinin ardından yaraların sarılması ve bölgenin yeniden ayağa kalkması için konut çalışmaları hızla devam ediyor. 

Konut fiyatlarında köpük kalktı mı?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, emlak ve otomobil fiyatlarını değerlendirdi. Bakan Bolat, emlak sektöründe köpüğün kalkmasını sağladıklarını ifade etti. Peki, konutta köpük kalktı mı? İşte Bakan Bolat'ın gündeme ilişkin dikkat çeken değerlendirmeleri...

Süresiz nafaka kalkıyor mu? Adalet Bakan Yılmaz Tunç'tan kritik açıklama geldi!

Son günlerde süresiz nafakanın kalkması ile konuşulmaya başlandı. Herkesin kafasında soru işareti bırakan süresiz nafakanın kalkıp kalkmaması ile ilgili kritik açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi.

Fahiş aidatlara yeni önlem! Neşter vuruluyor

Kirayla yarışan fahiş aidatlar için hükümet atağa geçiyor. Aidatlara çekidüzen verecek yasal düzenleme geliyor. Site yönetimlerinde şaibe ortadan kalkması planlanıyor. Yönetim profesyonellere devredilecek ve denetimi bakanlıkta olacak. İşte tüm detaylar...

Borsada parası olanlar bu habere hemen bakın! son 3 ayın zirvesine çıktı

BIST 100 endeksi, son 3 ayın en ileri derecesini test etti. Bu yükseliş, Türkiye'de bir zamandır devam eden belirsizliklerin yavaşça ortadan kalkmasıyla beraber gerçekleşti

Piyasalar yeni ekonomi yönetimine odaklandı! Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna kim oturacak?

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalar yerel seçimlere kadar şimdilik rahat bir nefes aldı. Şimdi sırada ekonomi yönetimini devralacak ekibin kimlerden oluşacağı konusu var. Piyasaların bundan sonraki seyrinde uygulanacak ekonomi politikaları belirleyici olacak.

Seçim sonuçlarının ardından piyasalarda hareketli saatler! Dolar ve altın fiyatları yükselişte!

Cumhurbaşkanlığı seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalar ilk tepkilerini vermeye başladı. Dolar, euro ve altında sınırlı da olsa yükseliş hareketi gözleniyor. Peki piyasalar bu hafta kendisine nasıl bir yön çizecek? Dolarda ani sıçramalar olacak mı? İşte uzmanlarından ilk yorumlar…

ABD’li finans devinden son dakika açıklaması: Seçimden sonra Türkiye’ye 50 milyar dolarlık kaynak gelebilir!

Seçimlerden sonra makroekonomik istikrarın sağlanması halinde yabancı yatırımcı ilgisinin yeniden canlanacağı belirtiliyor. Citi Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Hafeez, seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla Türkiye’ye yatırımların artacağını söyledi.

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu

Borsada kayıplar yüzde 16,18’i bulsa da 7100 beklentisi korundu!

Borsa İstanbul’da bu senenin başından bu yana kayıp yüzde 16,18’i buldu. Uzman kurumların hazırlamış oldukları raporlarda seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla fiyatlamalar üzerindeki baskının azalacağı belirtiliyor.

Yatırımcılar gayrimenkulden ayrılıyor! Döviz ve altındaki artış beklentisi ev sahiplerini satışa yönlendirdi!

Yatırımcı son 2 senedir park ettiği gayrimenkul pazarından çıkmaya başladı. KKM’de faiz sınırının kalkması, döviz ve altının yükseleceği beklentisi de konut sahiplerini satışa yönlendiriyor. Peki fiyatlar düşer mi?

Mevduat faizleri son 20 yılın zirvesinde! KKM’da faiz tavanının kalkmasıyla faiz yarışı daha da hızlanacak!

TL mevduat faiz oranları sektörde artan rekabetle birlikte son 20 yılın zirvesine ulaştı. Üç aya kadar vadeli mevduat hesaplarının ortalama faiz oranı yüze 28’i geçerken, kur korumalı mevduat hesaplarında faiz tavanının kalkmasıyla sektördeki rekabetin daha da artacağı bekleniyor.

Emekli promosyon kampanyaları yenilendi! EYT promosyonları heyecan yarattı

EYT düzenlemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası sonrası yürürlüğe girdi ve e-Devlet üzerinden başvurular başladı. EYT düzenlemesinde yaş şartının ortadan kalkması milyonlarca kişiyi sevindirirken artık maaş ve emekli promosyon hesapları da başladı.

iranda ambargonun kalkması inşaat sektörünü nasıl etkiler Haberi

iranda ambargonun kalkması inşaat sektörünü nasıl etkiler

Sınır komşumuz İran'ın üzerindeki ambargonun yakın zamanda kaldırılması gündeme gelince inşaat sektörü bölgeyi mercek altına aldı. Ambargo nedeniyle yurtdışında dondurulmuş olan 100 milyar dolarlık aktifin sektör için önemli nakit girişi sağlayabilecek potansiyele sahip olması, Türk inşaat firmalarının iştahını kabarttı. Yıllardır biriken altyapı projeleri ve toplu konut üretimi ihtiyacının giderilmesinde pay almak isteyen sektör temsilcileri rotasını bölgeye çevirdi. Süreç devam ederken ilk somut adım Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB)'nden geldi. TMB, bölgedeki potansiyeli değerlendirmek için İran Büyükelçiliği'yle görüşme talep etti. Birlik Başkanı Mithat Yenigün, "İran'da özellikle inşaat sektörü açısından çok büyük potansiyel var. Biz de Türk inşaatçılar olarak geç kalmadan pozisyon alalım istedik. Karşılıklı görüşmeler yapmayı planlıyoruz. Yeni dönemle İranlı yatırımcılar ülke dışında yatırıma başlayacak. İlk rotaları neden Türkiye olmasın?" diye...