23 / 07 / 2024

iranda ambargonun kalkması sektörleri nasıl etkileyecek

iranda ambargonun kalkması sektörleri nasıl etkileyecek

Rusya’nın ambargosuna karşı Türk özel sektörü sesini yükseltmeye başladı. Anadolu Grubu’nun Başkanı Tuncay Özilhan, “Başbakanımızın söylediği gibi yeni pazarlar bulunacaktır” ifadesini kullandı.

Konut satışlarındaki düşüş devam edecek mi? 

Konut İş Sendikası Başkanı Alican Kayhan, Türkiye İstatistik Kurumu’nun konut satışlarına ilişkin verileri ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. Kayhan ayrıca yüzde 25 sınırının kalkmasına da dikkat çekti.

İstanbul'da ev sahiplerinin kiracı şartı: Memur olacak, eve misafir getirmeyecek!

Yüzde 25 kira sınırlamasının kalkmasıyla, ev sahipleri derin bir nefes aldı. Kiracıların dönemi sona erip ev sahiplerinin tahta çıktığı yeni dönemde ev sahiplerinin kiracı şartları şaşırttı. İşte ayrıntılar...

Kira artışında TÜFE uygulaması son 2 yılda ev tutanları zorlayabilir! 

Kirada yüzde 25 zam sınırının kalkmasıyla birlikte yeni bir dönem başladı. Artık konut sahipleri, kirayı 12 aylık TÜFE ortalamasına göre belirleyecek. Peki bu durum sektörü ve kiracıları nasıl etkileyecek? İşte ayrıntılar...

Kira zammı bitti şimdi de şart krizi başladı! Bu meslekten olmayana ev yok!

Zam sınırının kalkmasıyla birlikte artış gösterecek olan kiralar, kiracıları düşündürürken, konut sahiplerini de harekete geçirdi. Emekli ve asgari ücretlinin bu kiraları ödeyemeyeceğini düşünen bazı konut sahipleri ‘memur olma’ ‘bir evde iki kişi çalışma’ veya ‘kefil’ talep etmeye başladı.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalktı, konut piyasası karıştı!

1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla kira bedellerinde uygulanan yüzde 25 zam sınırının kalkması ile beraber konut piyasası da karıştı.

ATEM Başkanı Akçam: Zam sınırının kalkması ile kiralar yüzde 20 arttı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, 1 Temmuz itibarıyla kira fiyatlarında uygulanan yüzde 25 zam sınırının kalkması ile kira fiyatlarında fahiş artışlar meydana geldiğini açıkladı.

Konut krizi derinleşiyor! Kiralarda yüzde 25 kira sınırının kalkması emlak piyasasını nasıl etkileyecek?

Dr. Ümit Kumcuoğlu yaptığı açıklamada son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan yüzde 25 kuralının piyasada istisnai davranış yaratarak kira krizini derinleştirdiğini dile getirdi.

Konut açığı sorununa çözüm: İnşaat sektörünün öncüleri sosyal konut yapmalı!

Konut fiyatlarının artış hızının düşmemesi ve kirada yüzde 25 zam sınırının kalkması konut açığı sorununu yeniden gündeme getirdi. ATEM Başkanı Hakan Akçam konut açığının önüne geçebilmek için inşaat sektörünün öncülerinin sosyal konut yapması gerektiğini söyledi. 

İnsanlar kira ödemek ya da evlerini kiraya vermek zorunda: Yüzde 25 zam sınırının kalkması emlak sektörünü etkilemez!

Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi, kirada yüzde 25 zam sınırının kalkmasının emlak sektörünü etkilemeyeceğine dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu. Peki neler olacak? İşte ayrıntılar...

Kiralardaki zam sınırının kalkması piyasayı nasıl etkileyecek? 

Kira artışlarında son 2 senedir uygulanan yüzde 25 zam sınırı bugün resmen sona erdi. Peki kiralardaki artışın kalkması piyasayı nasıl etkileyecek? 

Kira zammında yüzde 25 sınırı sona erdi! Ev sahipleri ENAG üzerinden zam istiyor!

Kira artışlarında uygulanan yüzde 25 zam sınırı bugün itibarıyla resmen sona erdi. Söz konusu bu sınırın kalkması ve kira vergisine artış planı kiracıların yükünü ağırlaştıracak. 

Kiralarda zam sınırının kalkması raylı sistem güzergahlarına taşınmaları artıracak!

İzmir, Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün yaptığı açıklamada kiralarda uygulanan yüzde 25'lik zam sınırının 1 Temmuz tarihinde sona ermesiyle birlikte raylı sistem güzergahlarına taşınmaların artacağını söyledi. 

Kiraların belirlenmesinde en makul yöntem enflasyon ortalaması! 1 Temmuz sonrasında piyasa etkilenmez!

TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan,  konut kiralarında yüzde 25 sınırının kalkmasının piyasayı etkilemeyeceğini dile getirdi ve kiraların belirlenmesinde enflasyon ortalamasına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

iranda ambargonun kalkması sektörleri nasıl etkileyecek Haberi

iranda ambargonun kalkması sektörleri nasıl etkileyecek

Rusya’nın ambargosuna karşı Türk özel sektörü sesini yükseltmeye başladı. DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, Rusya’nın Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırımlarının kimseye fayda sağlamayacağını vurgulayarak, “Batı dünyası İran’a yıllarca ambargo uyguladı da ne oldu? Bugün İran yine ayakta ve dün ambargoyu koyan Batı, ambargoyu kaldırmaya hazırlanıyor. Sonuçta su akacak mecrayı bulur” dedi. Anadolu Grubu’nun Başkanı Tuncay Özilhan, “Başbakanımızın söylediği gibi yeni pazarlar bulunacaktır” ifadesini...