18 / 05 / 2024

İranın 185 milyar dolarlık yatırım projeleri

İranın 185 milyar dolarlık yatırım projeleri

Tahran yönetimi yaptırımların kalkmasıyla petrol ve doğalgaz projelerine 185 milyar yatırım çekmeyi planlıyor. İran, 2020 yılına kadar petrol ve doğalgaz sektörüne 185 milyar dolar yatırım çekmeyi hedeflediğini belirtti.

Merkez Bankası'nın 818 milyar TL'lik zararıyla 545 bin konut inşa edilebilirdi! 

Bankalarda dövize endeksli hesabı olanların cebine giden 818 milyar TL ile ülkenin ihtiyaç duyduğu okul, hastane, yol ya da deprem bölgesinde yaklaşık 550 bin konut inşa edilebilecekti.

Türkiye 5 yıl içinde ihracatını 600 milyar dolara çıkaracak!

Gazetelerin Ankara Temsilcileri ile Ticaret Bakanlığı’nda bir araya gelen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Mal ihracatını 400 milyar, hizmetler ihracatını 200 milyar dolara çıkararak yıllık 600 milyar dolarlık döviz kazancı elde etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Oyuncuların 69 milyar dolarlık Activision anlaşması davasını bozuldu

Microsoft Corp, "Call of Duty" video oyun yapımcısı Activision Blizzard Inc'i satın almak için yaptığı 69 milyar dolarlık anlaşmada, Cuma günü ABD'li bir yargıcın özel takım elbiseli oyuncuların satın alma işlemini önceden engellemesine izin vermemesi üzerine olası bir erken yasal engelden kurtuldu.

DASK'ın tazminat ödeme tutarı 24 milyar liraya yaklaştı! 519 bin 851 adet hasar ihbarı yapıldı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), bugün itibarıyla DASK'a 519 bin 851 adet hasar ihbarı geldiğini ve tazminat ödeme tutarının 24 milyar liraya yaklaştığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

BDDK'dan son dakika açıklaması! Tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 185 milyar TL'ye çıktı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 185 milyar TL'ye çıktı...

Merkez Bankası'nın 30 milyar liralık bağışının kaynağı belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Merkez Bankası'nın 30 milyar liralık bağış yapacağını açıkladı. İşte tüm detaylar...

Dünya Bankası’nın şaşılacak Türkiye raporu! 456 milyar dolar maliyet…

Kahramanmaraş merkez üstü olan ve 10 ilde büyük yıkıma sebebiyet veren depremin mali zararının 84 milyar dolar civarında olduğu açıklanmıştı. Bunun yanında Dünya Bankası’nın Aralık 2021’de yayımladığı raporda dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.

E-ticaret ile alışveriş yapanların sayısı 2 milyarı aştı! Online alışverişe doymuyoruz

Online alışverişin vazgeçilmez olduğu bu günlerde internetten alışveriş yapan kişilerin sayısını 2 milyarı aştığı açıklandı. İşte detaylar…

İş GYO kayıtlı sermaye tavanını 7 milyar TL'ye yükseltecek!

İş GYO'nun 2 milyar TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanının, 2022-2026 yılları için geçerli olmak üzere 7 milyar TL'ye yükseltilmesine ve Sermaye Piyasası Kurulu ve ilgili Bakanlık'tan gerekli izinlerin alınmasına karar verildi. 

Akfen GYO sermaye tavanını 6.5 milyar TL'ye yükseltecek!

Akfen GYO'nun Yönetim Kurulu Toplantısında, şirketin 1 milyar TL olan olan kayıtlı sermaye tavanının 6 milyar 500 bin TL'ye artırılmasına karar verildi. 

Re-Pie Portföy, büyüklüğünü 5 milyar TL'ye çıkaracak!

Re-Pie Portföy Yönetimi, 2020 yılında 464 milyon Türk Lirası olan portföy büyüklüğünü Haziran 2021 itibariyle 3.5 milyar Türk Lirası'na ulaştırdı. Şirketin 12 gayrimenkul, 10 girişim sermayesi yatırım fonu ve bir emeklilik fon bulunuyor. 

Re-Pie Portföy, portföy büyüklüğünü 4 milyar TL'ye yükseltecek!

Türkiye’nin bankacılık dışı en büyük portföy yönetim şirketi olan Re-Pie Portföy, 2021 yılı içerisinde enerji, gıda ve teknoloji sektörlerinde yapacağı yeni yatırımlarla portföy büyüklüğünü 2.4 milyar TL’den 4 milyar TL seviyesine yükseltmeyi planlıyor. 

Emlak Varlık Kiralama'nın 1 milyar TL'lik kira sertifikası ihracına onay!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın yurt içinde 1 milyar TL ile sınırlı olarak, kira sertifikası ihraçlarına ilişkin Sermaye Piyasası Kuruluna yapılan ihraç tavanı başvurusu onaylandı.

İranın 185 milyar dolarlık yatırım projeleri Haberi

İranın 185 milyar dolarlık yatırım projeleri

İran, büyük devletlerle nükleer programını sınırlamak için anlaşmasının ardından temel sanayi ve ticaret ilişkilerini yeniden kurma planlarını açıklayarak 2020 yılına kadar petrol ve doğalgaz sektörüne 185 milyar dolar yatırım çekmeyi hedeflediğini belirtti.



İran Sanayi, Madencilik ve Ticaret Bakanı Muhammed Rıza Nematzade yaptırımların kaldırılmasının ardından ülkesinin petrol, doğalgaz, metal ve otomotiv sektörlerine yoğunlaşacağını ve hedefinde Avrupa'ya ihracatın olduğunu belirtti. Nematzade Batılı ülkelerin teknoloji ithalinden ziyade, "İki yönlü ticaret anlaşmaları ile geliştirme, tasarım ve mühendislik konularında" işbirliğini incelediğini ifade etti.



Nematzade Viyana'da düzenlediği basın toplantısında, "Artık Avrupa'dan (İran'a) tek yönlü ürün ve ekipman ithalatıyla ilgilenmiyoruz" dedi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Tahran'ın nükleer programını sınırlamasına karşılık yıllardır ülkeye uygulanan ekonomik yaptırımların kaldırılmasını anlaşmasına hafta başında destek verdi. Buna karşılık anlaşmanın ABD Kongresi'nde onaylanması gerektiği...