28 / 07 / 2024

iranın devlet lideri

iranın devlet lideri

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney'in 95 milyar dolarlık serveti yönettiği ortaya çıktı. Ülkenin petrol gelirinden bile daha fazla olan bu varlığın denetime tabi olmadığı iddia edildi...

Türk Müteahhitler Birliği: Kentsel dönüşüm için devlet desteği şart!

Türkiye Müteahhitler Birliği(TMB), ülkenin; kentsel dönüşüme, yapısal düzenlemelere, altyapı yatırımlarına ihtiyacı olduğunu ve bu çalışmaların devlet desteği olmadan yapılmasının zor olduğunu belirtti.

Mevduata devlet güvencesi yükseldi! Bankada parası olanlar hemen baksın: 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak!

Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemeye göre, bankalarda bulunan TL cinsinden mevduatın devlet güvencesine tabi tutarı yüzde 38 yükselişle 400 bin TL'den 650 bin TL'ye yükseltildi. İşte ayrıntılar...

2022'de elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'si devlet tarafından karşılandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada geçen sene vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'lik kısmının devlet tarafından karşılandığını dile getirdi.

Haziran ayının en hızlı orta segment android telefonları!

Haziran ayında AnTuTu, en yüksek performans gösteren 10 orta segment Android telefonunu açıkladı. Geçen ayın performans lideri ise hangi telefon olduğu belirtilmedi.

Deprem bölgesinde yarı devlet destekli projeye başlanıyor! Evini kendin yap projesinde yarısını devlet hibe ediyor! 

Depremden etkilenen 11 ilin hızla kalkındırılması için proje çalışmaları devam ediyor. Vatandaşların evlerine, esnafların ise iş yerlerine hemen kavuşması için dönüşüm projeleri detayları belli oldu.  TOKİ rezerv alanı haricinde depremden zarar gören evlerin yerine konut yapılabilecek. 

Çiftçilere müjde! Artık sulama ücretlerinin yarısını devlet karşılayacak!

Çiftçileri sevindiren yeni bir haber daha geldi. Devlet tarafından yayınlanan bilgi tüm çiftçilerin yüzünü güldürmeye yetti. Peki çiftçiler için yayınlanan bilgi ne oldu? 

Bakan Kirişçi resmen açıkladı! Çiftçilere müjde üstüne müjde! Bu ücretlerin yarısı devlet tarafından ödenecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çiftçilere son dakika müjdesi geldi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Tarımsal sulama ücretlerinin yarısının devlet tarafından ödeneceğini duyurdu.

İstanbullulara müjde üstüne müjde! Dönüşümde maliyetin yarısını devlet karşılayacak: Kira yardımı da 5 bin 250 TL oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşümde yeni bir seferberlik başlattıkların dikkat çekerek, maliyetin yarısının devlet tarafından, diğer yarısının hak sahipleri tarafından karşılanacağını duyurdu. 

Amiral gemisi Redmi K60 Ultra’nın devlet sırrı gibi saklanan özellikleri sızdırıldı!

Redmi K60 Ultra'nın özellikleri ortaya çıktı ve bu akıllı telefon kullanıcılarına neler sunacağı merak ediliyor.

Ziraat bankası hesabınız yoksa hemen açtırın! Devlet destekleri yapmaya başlıyor

Kahramanmaraş depreminin akabinde verilen destekler afet bölgesine can suyu oluyor. Afetzedelerin taşınma ve barınma ihtiyaçları için devlet aracılığı ile yapılacak desteklerden ise Hesap açtıran ve kontrat imzalayan kişiler desteklerden faydalanacak.

Deprem bölgesinde çalışanların maaşını devlet ödeyecek! Kim ne kadar maaş alacak?

Deprem felaketi nedeniyle bölgede hasar alan birçok işletme faaliyetini durdurmak zorunda kalırken, bu işyerlerinde çalışanların maaşları devlet tarafından ödenecek. Pandemi dönemindeki kısa çalışma ödeneği, depremle birlikte tekrar geri dönerken, kim ne kadar alacak sorusunun cevabı da netleşti.

Eczaneden parayla ilaç alanlar dikkat! Bu ilaçların parasını artık devlet ödeyecek!

Vatandaşı çok sevindirecek bir haber de yargıdan geldi. Yaklaşık 1,5 sene önce SGK tarafından geri ödeme listesinden çıkarılan 34 kalem ilaç için açılan davada, Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı verdiği ve artık o ilaçların parasının devlet tarafından ödeneceği duyuruldu. İşte ayrıntılar…

Elektrik faturasını artık dert etmeyin! Yeni bir destek daha yolda!

Elektrik faturası artık sorun olmasın. Devlet ihtiyaç sahipleri için yeni çalışmalar yürütüyor. Onlardan biri de elektrik faturası için olacak. İşte detaylar!

iranın devlet lideri Haberi

iranın devlet lideri



İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney'in 95 milyar dolarlık serveti yönettiği ortaya çıktı. Ülkenin petrol gelirinden bile daha fazla olan bu varlığın denetime tabi olmadığı iddia edildi.


Reuters'in haberine göre, Hamaney, Setad adlı kuruluş yoluyla yaklaşık 95 milyar dolarlık bir ticari imparatorluğun denetimini elinde tutuyor. İran sanayisinin finanstan petrole kadar her sektörde pay sahibi olan Setad'ın varlığı İran'ın petrol gelirinden bile daha fazla. 


YARDIM İÇİN KURULMUŞTU Farsçası "İmam'ın Emirlerinin İfası Merkezi" olan Setad'ın kuruluşu, İran'ın ilk lideri olan Humeyni'nin 1989'da ölümünden kısa bir süre önce imzaladığı bir emre dayanıyor. Yoksullara ve gazilere yardım için ve sadece 2 yıl faaliyet göstermesi şartıyla kurulan Setad, bugün gayrimenkul, hisse ve başka varlıklarla zenginleşerek çok güçlü bir ticari çark haline geldi. 

Her kesimden Iranlılar'ın mülklerine sistematik olarak...