03 / 05 / 2024

İş güvenliğinde yeni yasa

İş güvenliğinde yeni yasa

İş Güvenliği Uzmanı Sebahattin Güneş, Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek yönetmelikle iş güvenliği eğitimlerine daha fazla zaman ayrılacağını söyledi.

Büyükçekmece'deki temelsiz ölüm villalarından sonra yeni binaların sağlamlığı tartışılıyor! Ne kadar güvenli olacak?

Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet karşılığı imar izni verilen 144 ölüm villasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Peki yapılacak yeni binalar ne kadar güvenli olacak?

Müteahhitler heyecanlı! Şehir merkezinin göbeğinde... 3 yeni konut projesi için düğmeye basıldı!

Rusya'daki müteahhitleri sevindirecek 3 yeni proje için harekete geçildi. İşte Moskova’nın göbeğinde inşaat aşamasına doğru ilerleyen üç büyük proje...

e-Ticarette yeni dönem başlıyor. Artık internetten alışveriş daha güvenli hale gelecek!

Ticaret Bakanlığı, internetten sipariş verilen ürünlere yönelik etkin piyasa ve gözetim mekanizması için yeni bir sistem kuracak. e-Ticarette Ürün Güvenliği Projesi de devreye alınacak.

Konut alım satımında devrim niteliğinde düzenleme: Her şey daha güvenli ve şeffaf olacak!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile gayrimenkul sektöründe devrim niteliğinde düzenleme ile herşey daha güvenli ve şeffaf olacak.

Samsung Knox Matrix ile çoklu cihaz güvenliğinde yeni bir dönem başlıyor!

Samsung Knox Matrix ile cihaz güvenliğinde yeni bir dönem başlatıyor. Bu yeni platform sayesinde Samsung marka cihazlar, güvenli bir ağ içinde birbirlerini koruyacak. İşte ayrıntılar...

Ticaret Bakanlığı'ndan yeni hamle! Piyasada güvenli ürünlerin satılması için düğmeye bastı!

Ticaret Bakanlığı tarafından, piyasaya sunulacak ürünlerin gereken güvenlik şartlarını taşımasını sağlamak amacıyla gümrük ve dış ticaret müdürlükleri bünyesinde "Güvenli Ürün Danışma Ofisleri" kuruldu.

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteğinde yeni yıl depremi! Hesaplara ne zaman yatacak? Şimdi bakın! 

Milyonlarca çiftçi merakla mazot gübre desteği ödeme tarihlerini sık sık araştırıyor. Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteğinde yeni yıl depremi! Hesaplara ne zaman yatacak? Şimdi bakın! 

Apple, iPhone güvenliğini artırmak için üç yeni özelliği duyurdu!

Teknoloji devi Apple, iPhone ürünlerinde güvenliği artırmak için gelecek yıl üç yeni özellik sunacak! İşte detaylar..

Bosch’tan güvenliğinizi arttıracak ürün: Portatif güvenlik kamerası

Bosch, çok amaçlı yeni portatif güvenlik kamerasını tanıttı. Birçok özelliği bünyesinde barındıran akıllı kamerasıyla güvenliğinizi sağlarken, hayatınızı da kolaylaştıracaksınız.

Royalworld Artane Villaları satışa çıktı! Doğanın içinde yeni bir yaşam başlıyor!

Royalworld Artane Villaları'nda satışlar 10 gün önce başladı. "Doğanın içinde yeni bir yaşam başlıyor" sloganıyla tanıtılan projede 5+2 tripleks 28 villa bulunuyor. 

Tayfun Küçükoğlu: Binaların inşasında yangın güvenliğine öncelik verilmeli!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı örgütleri arasında yer alan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, ‘Yangından Korunma Haftası’nda yaptığı açıklamada; yangın güvenliği konusunda yeni inşa edilen ve yenilenen binalarla ilgili önemli uyarılar yaptı.

Dere yatağındaki konutlar güvenli yerlere transfer edilmeli!

Son dönemde meydana gelen sel felaketleri, dere yataklarına yapılan konutların yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Dere yatağında inşa edilen birçok konutun yer aldığı Türkiye'de yeni felaketlerin meydana gelmemesi için bu konutların güvenli bölgelere transfer edilmeli.  

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapı güvenliği için yeni adım!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da yaşanabilecek olası depremlere yönelik tedbirler almaya devam ediyor. Buna göre Büyükşehir Belediyesi il genelinde yapıların güvenliği için yeni adımlar attı.

İş güvenliğinde yeni yasa Haberi

İş güvenliğinde yeni yasa


İzmir'in Aliağa İlçesi'nde sanayi kuruluşlarının sayısındaki artışa bağlı olarak iş kazalarının da sıklıkla yaşandığını belirten İş Güvenliği Uzmanı Sebahattin Güneş, Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek yönetmelikle iş güvenliği eğitimlerine daha fazla zaman ayrılacağını söyledi.


Makina Mühendisleri Odası (MMO) Genel Merkezi'nin hazırladığı İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Raporu'na göre, Türkiye'nin çalışan başına ölümlü iş kazalarında Avrupa'da ilk sırada yer aldığını ifade eden İş Güvenliği Uzmanı Sebahattin Güneş, dünyada her yıl ortalama 2 milyon 300 bin insanın iş kazasıyla hayatını kaybettiğini, Türkiye'nin üçüncü basamakta yer aldığını söyledi. İş kazalarının önüne geçilmesi için bazı mevzuatların değişmesi gerektiğine dikkat çeken Güneş, "İşverene bağlı olarak çalıştığımız için bağımsız bir denetim yapamıyoruz. Yaptığımız denetimlerin bağımsız olması lazım. Bunun için işverenin bize ödediği ücreti devlete ödemesi,...