25 / 07 / 2024

iş güvenlik uygulaması

iş güvenlik uygulaması

İnşaatlarda en sık kazalar yüksekten düşmeyle yaşanıyor ve çoğunlukla da ölümle sonuçlanıyor.İş güvenliği yönetmeliğinde yüksekte çalışmaya ve iskeleye yer verilmiş.

Sosyal Güvenlik Uzmanı: Asgari ücret 17-18 bin TL seviyelerine rakama oturacak, işverene maliyeti 25 bin civarı olacak! 

Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücret zammında son dakika... Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, asgari ücretin 2024 yılında 17-18 bin TL olacağının öngörüsünde bulundu.

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Tapu işlem başvurularına getirilen ek güvenlik hakkında bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kullanıcıların Web Tapu sistemine girmek istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerektiğini söyledi.

İŞKUR başvuru listesini güncelledi! 81 ilde binlerce kişi alınacak: Bekçi, garson, temizlikçi, güvenlik görevlisi...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Ekim ayı iş ilanlarını güncelledi. Bu kapsamda 81 ilde iş başvuruları hızlandı. İŞKUR aracılığıyla 141 bin kişi yeni iş sahibi olacak. Bekçi, garson, temizlikçi, güvenlik, tıp teknisyeni...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçi ve memur için kolları sıvadı! Üçlü danışma kurulu toplanıyor! Tarih verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma hayatının önemli sosyal diyalog mekanizmaları arasında gelen Üçlü Danışma Kurulu'nu toplamak için çalışmalara başladı. İşçi ve memur için kolları sıvayan Bakanlık üçlü dayanışma kurulu toplayacak.

Güvenlik görevlisi için iş fırsatı! Eğer sertifikanız varsa bu fırsat kaçmaz!

İŞKUR, güvenlik sektöründe çalışmak isteyenlere fırsat sunuyor! Toplamda 2,750 güvenlik görevlisi pozisyonu için alım yapılacağı duyuruldu. Sertifikalı adaylar için iş olanakları genişliyor. Peki güvenlik görevlisi için şartlar nelerdir? İşe alım koşulları ve detayları haberin devamında...

Whatsapp’ta güvenlik açığı yeniden hortladı! Bu mesajı alanın Whatsapp uygulaması çöküyor!

Whatsapp’ta güvenlik açığı yeniden ortaya çıktı. Whatsapp kullananların uygulaması çöküyor. İşte detaylar!

İş arayanlara İŞKUR'dan müjde! Tam 3 bin 249 güvenlik personeli alınacak!

Ekonomik zorlukların yaşanmasıyla birlikte artan işsizlik ülke gündeminde yer alan konulardan biri. İŞKUR’dan atılan istihdam adımı sayesinde Türkiye’de pek çok kişinin iş arayışına çözüm olacak. İŞKUR’dan gelen müjdeli habere göre tam 3 bin 249 güvenlik personeli alımı yapılacak.

Güney Kore ve Avrupa Birliği ekonomi ve güvenlik işbirliği yapacak! İşte detaylar

Kuzey Kore’de asla dinmeyen gerilim ve yeni alevlenen Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Güney Kore ve Avrupa Birliği (AB), aralarındaki ekonomik ve güvenlik işbirliklerini geliştirme konusunda karara vardı. 

İŞKUR rekor sayıda güvenlik görevlisi alacak! Lise mezunu olmanız yeterli!

İŞKUR, iş arayan vatandaşlara müjdeli haberi verdi. İŞKUR üzerinden silahlı ve silahsız olmak üzere güvenlik görevlisi alım gerçekleştirileceği duyuruldu.

İş güvenlik malzemeleri ne kadar? Bauhaus 24 Ocak 2023 fiyat listesi…

İş güvenlik malzemeleri ne kadara satılıyor. İnşaat ekipmanları içerisinde en önemli ürün kalemlerine sahip olan iş güvenliği malzemeleri fiyatları Bauhaus’ta ne kadar. İşte 24 Ocak 2023 fiyat listesi…

İŞKUR’dan işsiz gençlere zil takıp oynatacak müjde! Silahlı ve silahsız güvenlik görevlisi alımı yapılacak!

İŞKUR’dan işsiz gençlere müjde üstüne müjde gelmeye devam ediyor. Son yapılan açıklamaya göre, kamu ve özel kurumlara silahlı ve silahsız güvenlik görevlisi alımı yapılacak. İşte detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yüz binlerce gence iş kapısı açıldı! Aylık 8 bin 294 lira verilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kapsamıyla binlerce gence iş kapısı aralandı. Bu proje ile birlikte aylık 8. 294 liraya kadar destek verilecek. İşte detaylar…

Mesai saatleri değişecek mi? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, mesai saatleri için yeni döneme geçildiğini belirtirken, sosyal güvenlik ve sağlık sigortaları hakkında konuştu.

iş güvenlik uygulaması Haberi

iş güvenlik uygulaması

İş güvenliğine ilişkin yönetmelikle detaylandırılan kurallar daha çok diğer alanlara odaklanmış durumda. İskelelerin ahşaptan olması, ahşap malzemelerin güneş, yağmur ve kardan etkilenerek zamanla mukavemetini kaybetmesi kazalara davetiye çıkarıyor. Oysa, Almanya başta olmak üzere çoğu Avrupa ülkesinde olduğu gibi, iskelelerin, işçinin istese de aşağı atlayamayacağı kadar güvenli olması gerektiği belirtiliyor.Türkiye’ye ilişkin son resmi veriler olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun istatistiklerine göre 2013 yılında toplam 1360 ölümlü iş kazası gerçekleşti. 2014 yılı gayriresmi iş kazası istatistiklerine göreyse 1886 ölümlü iş kazası gerçekleştiği görülüyor.


Bu rakamların yaklaşık yüzde 40’ı yüksekte çalışma koşullarında gerçekleşen kazalar. “Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği”nin içerisinde yapı alanları için asgari sağlık ve güvenlik şartları başlığı altında yüksekte çalışmaya ait alınacak tedbirler sıralanmış. Ancak iş güvenliği alanında çalışanlar, burada...