02 / 05 / 2024

iş kazası nedir

iş kazası nedir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin açıkladığı rakamlar, iktisadi büyüklük açısından dünyada 34. sırada yer alan İstanbul’un iş kazalarının adeta başkenti olduğunu ortaya koydu.

İş kazaları tazminatı arttı!

Yargıtay, iş kazalarında yaşamını yitiren işçilerin eşlerine verilen 40-50 bin, çocukları için de belirlenen 20-30 bin TL tazminat uygulamasından vazgeçti...

Kütahya ve Karabük'te 2 iş kazası!

Kütahya'nın Emet ilçesinde soğuk demir işçisi olarak bir inşaatta dün iş başı yapan Bekir Bircan (58) elektrik akımına kapıldı. Karabük'te ise vinç işçiliği yapan Hamza Settaşı (44) dengesini kaybederek aşağıya düştü.

İzale-i şuyu nedir?

İzalei-i şuyu önemli bir hukuk terimidir ve bir davayı ifade eder. Ortaklığın giderilmesi davası olarak da adlandırılan bu dava kişisel mülkiyete geçilmesini sağlar. Peki izale-i şuyu davası nedir, hangi durumlarda açılı ve nasıl sonuçlanır? İşte izale-i şuyu ile ilgili bilgiler...

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Tapu intikal işlemleri nelerdir?

Tapu intikal işlemleri, miras hukukunda önem arz eden terimlerden biridir. Dolayısıyla bazı hukuki süreçlerde pek çok kişinin araştırdığı ve öğrenmek istediği kavramlardan biridir. Peki tapu intikal işlemleri nedir, nasıl yapılır ve kimler bu işleme dahil olur? İşte tüm ayrıntılar...

Minibüs zammı ne zaman uygulanacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, şehir içi toplu ulaşım ücretlerine önemli bir zammın onaylandığı duyuruldu. Bu zam ile birlikte minibüslerin ücretleri de arttı. Peki, minibüslerdeki bu zammın yürürlüğe gireceği tarih nedir ve indi-bindi ücreti

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

Deprem, iş kazası olarak kabul edilir mi? Kimlere maaş bağlanır?

Yaşanan büyük deprem felaketi sonrası, en fazla merak edilen konulardan biri de, “depremin iş kazası kabul edilip edilmeyeceği. İşte bu konuda kafalardaki soru işaretlerini kaldıracak tüm detaylar…

Çalışanlar dikkat! Malulen emekli olabilirsiniz!

Çalışma hayatında normal emeklilik dışında sıkça görülen bir durum da malulen emeklilik. Çalışma hayatına atılan bir kişinin sonradan hastalık ya da iş kazası gibi durumlarda yararlanabildiği bu hakla ilgili her şeyi biliyor musunuz? Bilmiyorsanız işte detaylar…

TCDD tarih verdi 100 personel alıyor! Personel alımı başvuru şartları nedir?

Türkiye Cumhuriyeti devlet demiryolları (TCDD) 26-30 Aralık tarihleri arasında, İŞKUR üzerinden daimi işçi alacağı ilanını duyurdu. İlana başvuru yapacak haberimziden detaylara ulaşabilir. TCDD'nin perseonel alımı için istediği belgeler nedir? İşte detaylar

İstanbulkart kişiselleştirme işlemi nedir?  İstanbulkart kişileştirme işlemi nasıl, nereden yapılır?

İstanbulkart'ta yeni dönem başlıyor. Kişiselleştirilmemiş kartlar İstanbulkart’a özel aktarma, ücret iadesi ve resmi tatillerde ücretsiz seyahat hakkından faydalanamayacak. Peki kişileştirme nasıl ve nereden yapılıyor?

1 yıl içinde kaç gün rapor alınabilir? Rapor almak tazminatı etkiler mi?

Çalışma hayatı boyunca işçiler, hastalıktan ya da başka bir iş kazası sonucunda sağlık raporu almak zorunda kalırlar. Bu durumda da çalışanların akıllarına bazı sorular takılmaktadır. İşte onlardan bazıları!

4000 TL maaşı sakın kaçırmayın! Başvuru yapın anında maaşınız bağlansın!

Maaş alma fırsatını yakalayın. 3500-4000 TL arasında maaş alabilirsiniz. Sigortalıların iş kazası veya meslek hastalığı sonucunda iş yapamayacak duruma gelen kişiler malulen emekli olabiliyor. İşte detaylar!

TOKİ gurbetçi konutları, evleri başvuru şartları nedir? TOKİ gurbetçi evleri nereden başvuru yapılır?

TOKİ gurbetçi evleri nedir, TOKİ gurbetçi evlerine nasıl başvuru yapılır? merak edilen sorular arasında yer alıyor. İşte o soruların yanıtları!

İfraz nedir? İfraz işlemi nedir?

İfraz nedir? İfraz işlemi nedir? İfraz işlemi için gerekli belgeler nelerdir? soruları yanıtlanmayı bekleyen sorular arasında yer alıyor. İşte detaylı bilgiler!

iş kazası nedir Haberi

iş kazası nedir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin açıkladığı rakamlar, iktisadi büyüklük açısından dünyada 34. sırada yer alan İstanbul’un iş kazalarının adeta başkenti olduğunu ortaya koydu.

İstanbul’da 2009’da 8 bin 900 iş kazası meydana gelirken, geçen yıl bu rakam 38 bin 539’a çıktı. Çelik, 2014 içinde İstanbul’da 930 inşaatın denetlendiğini, 450’sinde işin durdurulduğunu ve işyerlerine 5 milyon 543 bin 303 TL idari para cezası uygulandığını bildirdi. İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin rakamlar, son yıllarda uçaklarla ilgili yaşanan kazalarda yaşanan artışı da gündeme getirdi. Çelik, İstanbul’da her türlü uçak kazası sonucu meydana gelen travma sayısını 2009’da 8, 2010’da 17, 2011’de 26 ve 2012’de ise 99 olarak açıkladı. Bir soru önergesini yanıtlayan Çelik, İstanbul’un iş kazası bilançosunu açıkladı.


5.5...