29 / 04 / 2024

İş Teftiş Kurulu Başkanlığı soma açıklaması

İş Teftiş Kurulu Başkanlığı soma açıklaması

İş Teftiş Kurulu Başkanlığından yapılan açıklamada, Soma’daki maden faciasına ilişkin inceleme ve soruşturma süreci bittiğinde bütün gerçeklerin açığa çıkarılacağı belirtildi. 2012’den bu yana maden iş yerlerinde toplam 2 bin 79 teftiş gerçekleştirildi...

Sağlık Bakanlığı personel alımı! KPSS puanı 2022 yılına ait olsa bile işe alınacak!

Sağlık bakanlığı 30 müfettiş yardımcısı alımı yapacağını yayınladı. Yapılacak alımlar Teftiş Kurulu Başkanlığı adına olacak. Alımlar Ankara’da gerçekleştirilecek. Alım için tarihler belli oldu. İşte tüm detaylar…

MEB 750 eğitim müfettiş yardımcısı başvuruları nasıl yapılır? Eğitim müfettiş yardımcısı başvuru tarihi…

Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, yapacağı sözlü ve yazılı sınavın ardından 750 eğitim müfettiş yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. 160 Türk lirası başvuru ücretinin ödenmesinin ardından 16-27 Mayıs tarihlerinde MEB’in internet sayfasından başvurular alınacak. 

Dar gelirli aileler için yapılan sosyal konutlar personele tahsis edildi iddiası!

İBB Teftiş Kurulu’nun mülkiye müfettişleri görevlendirilmeden önce bazı dosyaları tamamlayarak yasal işlem başlattığı fakat İstanbul Valiliği’nden gerekli izinleri alamadığı belirlendi. Bu dosyaların başında Cumhurbaşkanlığı personeline tahsis edilen İBB’nin sosyal konutları bulunuyor.

İBB'nin aldığı araziler için incelemeyi Bakanlık müfettişleri yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Teftiş Kurulu, geçmiş dönemde İBB’nin AKP’li ilçe belediyelerinden aldığı 13 adet parselin alınma sebebini araştırmak için harekete geçmişti. Bu amaçla 13 dosya açılmıştı, o dosyalar bakanlık müfettişleri tarafından incelenecek. 

Konut fiyatları için bakanlık devreye girdi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, konut kredisi faizlerindeki indirimler sonrasında artan fiyatlara ilişkin bir çalışma yapıldığını, Teftiş Kurulu ile Hazine ve Maliye Bakanlığının müfettişlerinin birlikte çalıştığını belirtti...

Lüleburgaz Belediyesi'ne otogar kiralama soruşturması!

Kırklareli Lüleburgaz Belediyesi hakkında otobüs terminali kiralanırken belediyenin 11.5 milyon lira zarara uğratıldığı iddiasıyle soruşturma başlatıldı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu raporunu açıkladı.

Orhan Tavlı kimdir?

Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı Orhan Tavlı, 10 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Çanakkale Valisi oldu. Peki, Orhan Tavlı kimdir?

İsmail Çataklı kimdir?

27 Şubat 2014 tarihinden bu yana Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Çataklı 1 Haziran 2016'da Kilis Valisi olarak atandı.Peki, İsmail Çataklı kimdir?

Aydın Ütopya Rezidans'a bakanlıktan onay!

Aydın İncirliova'da Özsubaşı Gayrimenkul tarafından 3 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan konut projesi Ütopya Rezidans, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu'ndan tam not aldı.

Yasemin Masis'ten Seyhan Park Residence projesine teftiş!

Mimar Yasemin Masis, Dikran Masis'in yaptırdığı Seyhan Park Residence'ta teftişte bulundu. İnşaatın mimarisi; şirketin yönetim kurulu üyesi olan Yasemin Masis'e ait. Yasemin Masis 27 haftalık hamile.

GAİMDER üyeleri Adana'da inşaat sektörü sorunlarını aktardı!

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa ve Yönetim Kurulu üyeleri Adana'da bulunan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı'nı ziyaret ederek, inşaat sektörünün sorunlarını aktardı.

İnşaat denetimine 100 müfettiş yardımcısı alacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı 50 maden mühendisi, 25 inşaat mühendisi ve 25 sosyal branştan olmak üzere 100 iş müfettişi yardımcısı alacak.

Ermenek'teki 8 kömür işletmesinde üretim durduruldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Ankara Grup Başkanlığı kararıyla Ermenek'te faaliyet gösteren 8 maden ocağında üretim durduruldu. 8 maden ocağında eksikler giderilinceye kadar üretimin durdurulması kararı verildi.

İş Teftiş Kurulu Başkanlığı soma açıklaması Haberi

İş Teftiş Kurulu Başkanlığı soma açıklaması

 İş Teftiş Kurulu Başkanlığından yapılan açıklamada, Soma’daki maden faciasına ilişkin inceleme ve soruşturma süreci bittiğinde bütün gerçeklerin açığa çıkarılacağı belirtildi.


Soma’daki maden kazasını incelemekle görevlendirilen iş teftiş heyetinin görev yaptığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığından, madenlere yönelik denetimler ve Soma’daki yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamada bulunuldu.


Bazı basın ve yayın organlarında, Soma’da yaşanan iş kazasının ardından İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın yaptığı iş kazası incelemesi ve genel olarak iş teftişi faaliyetleri hakkında asılsız haberler yapıldığı ifade edilen açıklamada, Soma’da meydana gelen iş kazasını incelemek ve soruşturmak üzere Kurul Başkanı başkanlığında bir heyet oluşturulduğu ve heyetteki 3 iş müfettişin, kaza sonrası ocağa giren ilk ekipte yer aldığı anımsatıldı.


- “Mesleki bağımsızlık ilkesiyle çalışıyoruz” -


İş müfettişlerinin yaptıkları incelemelere ilişkin Kurul Başkanlığı dışındaki kaynaklardan edinilen bilgilere itibar edilmemesi...