09 / 05 / 2024

iş veren vergi indirimi

iş veren vergi indirimi

COVİD-19 virüsü sebebiyle ülkelerin en çok ekonomileri etkilendi. Devlet bu dönem içerisinde kiracılar ve iş verenlere fırsatlar sundu.

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Tek tek hesaplandı: 2023 için 55, 2024 için 87 bin TL!

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı şeklinde elde ettikleri bu kazançları için vergi ödüyor. Peki bu vergi nasıl hesaplanıyor? 

Boş tutulan konutlara değerinin yüzde 1’i kadar vergi!

Hükümet fahiş kiralara dur demek için yüzde 25 artış sınırını 1 yıl daha uzatırken, bir yandan da vergi önlemi üzerinde çalışıyor. Dünya ülkeleri ise bu sorunu çoktan çözdü.

Tazminatta flaş gelişme! İşveren artık ödemek zorunda

Yargıtay tazminat hakkı ile ilgili önemli bir karar verdi. Yargıtay'ın askerlik nedeniyle tazminat konusunda verdiği bir karar ise dikkat topladı. İşte tüm detaylar...

Asgari ücrete büyük zam geliyor! İşte o rakam

Ekonominin ana gündem maddelerinden biri olan asgari ücret temmuz zammı gündemde yer ediniyor. Asgari ücrete temmuz ara zam gelecek mi? sorusu milyonlarca asgari ücretli çalışan ve işveren tarafından merak ediliyor. İşte konuşulan rakam...

Kamuda çalışan 700 bin işçi için işverenin verdiği ilk teklif belli oldu!

Kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin maaşına yapılacak zammın belli olacağı görüşmelerde işçi ve işveren tarafı, ikramiyenin de dahil olduğu konu başlıklarında mutabık kaldı. Taban ücret ve yüzdelik zam konusundaki pazarlıklar devam ederken, işverenin ilk teklifinin 11 bin 500 lira olduğu belirti

Kamu işçisinin zam pazarlığında son dakika! 700 bini aşkın işçi için yüzde 45 zam! Peş peşe açıklandı! 

Kamuda 700 bini aşkın işçinin ücretlerine uygulanacak zammın belirleneceği görüşmelerde işçi ve işveren tarafı, ikramiyenin de aralarında olduğu konu başlıklarında mutabık kalırken taban ücret ve yüzdelik zam konusundaki pazarlıklarına devam ediyor. İşte son durum...

GSS borçları ne zaman siliniyor? İşte Sağlık Sigortası prim borçları hakkında merak edilenler

Gelir testi yaptırmadığı için Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlar için vergi affı kanunu kapsamında yapılandırma fırsatı sunuldu. Bu fırsatla birlikte, borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar borçlarını yapılandırabilecekler.

Binlerce kişiye müjdeli haber geldi

Borç yapılandırma düzenlemesine yeni maddeler eklendi. Buna göre çalışan depremzedeye işveren tarafından yapılan ayni yardımlarla 50 bin TL’yi geçmeyen şekilde vergi alınmayacağı belirtildi.

Toplamda ne kadar deprem vergisi ödenecek? İşte detaylar...

Deprem nedeniyle Kurumlar Vergisi mükellefi şirketlere getirilen ek verginin miktarı kesinleşti. GİB Yardımcısı Mehmet Arabacı, şirketlerin istisna ve indirimlerinin kaldırılması üzerinden şirketlerin bir defaya mahsus olarak ödeyeceği ilave vergi tutarının 100 milyar TL civarında olduğunu söyledi.

Son haber! Vergi affının detayları belli oldu! İşte merak edilen tüm yanıtlar

Devletin tahsil edemediği 2 trilyon liraya yakın alacağı için vergi affı geliyor. Son 6 yılda 5 vergi affı çıktığını ve toplamda 210 milyar lira tahsilat yapıldığını kaydeden Vergi Uzmanı Nedim Türkmen, son af ile 250 milyar lira tahsilat yapılabileceğini kaydetti.

Özel sektör çalışanına doğalgaz yardımı geliyor!

Özel sektör çalışanlarını sevindirecek habere göre, doğalgaz yardımı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Kararda, artık işveren özel sektör çalışanları için doğalgaz ve ısınma yardımı yaptığı takdirde, vergi ve SGK primine tabi olmayacak.

EYT’de işverenin merakla beklediği kredi haberi geldi! Bakan Nebati kredi şartlarını peş peşe açıkladı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde işveren kesiminin beklediği haber nihayet geldi ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, detayları açıkladı.

Asgari ücret desteği kimlere verilecek? Asgari ücret desteği ne kadar oldu? Asgari ücret desteği nasıl alınır?

Asgari ücrete 2023 yılı için zam yapıldı. Asgari ücret işveren desteğinde yeni tutarlar açıklandı. İşte detaylar!

iş veren vergi indirimi Haberi

iş veren vergi indirimi

Vatan Gazetesi köşe yazarı Mert Nayır, bugünkü köşesinde ''Bu sefer devletimizin sunduğu fırsatları kaçırmayın!'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Dünyayı her kulvarda aylardır kasıp kavuran ve tüm dengeleri alt üst eden COVİD-19 virüsü sebebiyle ülkelerin en çok ekonomileri etkilendi. Çalışma hayatının duran çarklarını harekete geçirebilmek için birçok ülke teşvik, hibe ve destek paketleri hazırlayarak yürürlüğe koydu. 

Mart ayı itibarı ile Cumhurbaşkanımızın bizzat titizlikle takip ettiği ve her atılan adımı,kararı ve önlemleri öncelikle satır başlarıyla vatandaşına kendisinin açıkladığı farklı destek paketleri işverenlerin ve vatandaşın yararlanabilmesi için uygulamaya ivedilikle sokuldu.
 
Devlet bu dönemde ne yaptı ki diye soranlara, pandemi döneminin fırsatlarından, yürürlüğe sokulan önlem paketlerinden bihaber olanlara, bir de halen yararlanma şansı olunan uygulamalara gelin beraber bakalım.

- Nakit akışı bozulanlar...