16 / 05 / 2024

işçi çıkarma yasağı tarihi

işçi çıkarma yasağı tarihi

Koronavirüsle mücadele kapsamında çalışan işçileri korumak için bazı kararlar alınmıştı. Şu an için bir yıla yakın bir süre uygulanması öngörülen yasakla, iş hukukundaki normal fesih sisteminden farklı bir süreç işlemeye başladı. Fesih yasağı 17 Mart 2021'e kadar uzatıldı.

Kıbrıs'ta yabancıya konut satışında kurallar değişiyor!

Ada TV’ye konuk olan UBP Milletvekili Yasemin Öztürk yaptığı açıklamada yabancıya konut satışında kuralları değiştirecek yasa tasarısının içeriği ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte UBP Milletvekili Yasemin Öztürk'ün o açıklamaları...

Kirada yüzde 25 zam sınırını kaldırmak çare olmaz, sorun kaynağından çözülmeli!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında kaldırılıp kaldırılmayacağı konusu gündemdeki yerini koruyor. Hükümet tarafından net bir açıklama yapılmazken, ev sahibi- kiracı sorununun çözümü için yasa değişikliği önerisi geldi.

Emlak ve araç satışlarında yeni bir dönem başlıyor!

Ticaret Bakanlığı, sahte ilanlar ve spekülatif fiyat oluşumlarını önlemek amacıyla getirdiği ilan yasağının uygulanmasına yarından itibaren başlayacak. Bu yeni düzenleme, gayrimenkul ve ikinci el taşıt satışlarını kapsayacak ve e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasını gerektirecek.

SPK'dan şok karar: 2 hissede 6 kişiye işlem yasağı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Konya Çimento Sanayii AŞ (KONYA) ve Plastikkart Akıllı Kart İletişim Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ (PKART) pay piyasalarındaki şüpheli işlemlere karşı harekete geçti. 

İstanbul büyük depreme nasıl hazırlanacak? Bakan Özhaseki tek tek açıkladı: İstanbul için yasa taslağı geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki riskli yapılara dikkat çekerek, megakentin depreme hazırlanması için yapılacakları tek tek açıkladı. İstanbul için yasa taslağı hazırlığı da başladı. İşte ayrıntılar...

Müjde seyyanen zam hesaplara o tarihte yatıyor! Kim ne kadar alacak?

TBMM Genel Kurulu'nda, memur ve emekli zam oranlarını da içeren yasa teklifinin görüşmeleri tamamlandı. Bu kapsamda, zamlı maaşlarını alan milyonlarca memura, şimdi de ek bordro ile 14 günlük maaş farkı ve 8 bin 77 TL'lik seyyanen zam yatacak.

Kiraya yüzde 25 zam sınırı uzatılıyor: Fahiş kira sorunu çözülür mü?

Kira anlaşmazlıklarına çözüm için getirilen yüzde 25'lik tavan zam sınırının uzatılması için yasa bekleniyor. Peki kiraya yüzde 25 zam sınırının uzatılması sorunları çözecek mi? 

Kiracıların beklediği son dakika müjdesi sonunda geldi! Fırsatçı ev sahipleri için yasa çıkartılacak!

Son iki senede fahiş oranda artan kiralar vatandaşın gündeminde ilk sıralarda yer almayı sürdürüyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ev sahipleri ve emlakçıların yaptığı fırsatçılık sebebiyle ortaya çıkan yüksek kiralar için harekete geçildi. 

Tiny house sahibi olmak isteyenler dikkat! 3 seneye kadar hapis cezası açıklandı! 

Edirne Valiliği, tarlaları yasa dışı şekilde konaklama, barınma maksatlı yapıları konumlandıracak şekilde çalışmalar gerçekleştirenler hakkında suç duyurusu yaptı. 3 seneye kadar hapis cezası verilebiliyor. 

O firma da işçi çıkarma furyasına katıldı! 1200 çalışanının işine son veriyor

Global manada üne sahip olmuş denetim ve danışmanlık firması Deloitte, ABD'de yüzlerce personelini işten çıkaracağını açıkladı. Daha önce EY ve KPMG de işten çıkarmaya gitmişti.

Otomobil devinden işçi çıkarma kararı! Binlerce kişi işinden olacak

Yıl başında Almanya'da 3 bin 200 işçisinin işine son vereceğini ilan eden ABD'li dev otomobil üreticisi Ford, şimdi de İspanya'da işten çıkarma planladığını ilan etti. 2023'e ekonomik sorunlarla giren dev otomobil firmaları bu sene binlerce kişiyi işten çıkarmıştı.

İşten çıkarma yasağı nasıl uygulanacak? İşte merak edilenler

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca, olağanüstü hal ilan edilen illerde OHAL süresince işten çıkarma yasağı uygulanmaya başlandı. Peki, işten çıkarma yasağı nasıl uygulanıyor? Hangi hallerde işçi işten çıkartılabiliyor? İşte  tüm detaylar...

SGK’lılara yeni müjde! En az 6 bin TL hesaplara yatacak! Resmi Gazete’de yayımlandı! Bu parayı hemen alın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle beraber depremden etkilenen ve OHAL kapsamında bulunan 11 il için belli şartlar altında işten çıkarma yasağı ve kısa çalışma ödeneği uygulaması başlatıldı.

işçi çıkarma yasağı tarihi Haberi

işçi çıkarma yasağı tarihi

Salgınla birlikte yürürlüğe konulan temel uygulamalardan biri de işverenler tarafından iş sözleşmelerinin feshinin yasaklanması ve bu yasakla bağlantılı tek taraflı ücretsiz izin uygulama hakkı oldu. Fesih yasağı işverenin kanunda sayılan durumlar dışında işçilerin iş sözleşmelerini feshetmesini engellemek amacıyla yürürlüğe konuldu.

17 MART'A UZATILDI

4857 sayılı İş Kanunu'na geçici madde 10 ile eklenen fesih yasağı, bu yasağa bağlı olarak işverene tanınan tek taraflı ücretsiz izne gönderme hakkı ve 4447 sayılı kanuna yapılan ekleme ile bu şekilde ücretsiz izne gönderilen işçilere ödenen nakdi ücret desteği 17 Nisan 2020'de yürürlüğe girdi.

Milliyet'in haberine göre kanunda yapılan değişiklik ve kanunda verilen yetkiye dayanılarak çıkarılan Cumhurbaşkanlığı kararları ile fesih yasağı 17 Mart 2021'e kadar uzatıldı. Şu an için bir yıla yakın bir süre uygulanması öngörülen...