06 / 05 / 2024

işçinin başına taş düştü

işçinin başına taş düştü

Çankaya'da bir inşaat işçisinin başına 8 metre yükseklikten taş parçaları düştü! İtfaiye ekipleri, yaralanan işçiyi inşaat alanının içinden yukarıya güvenli bir şekilde çıkarmak için uzun süre uğraş verdi.

30 milyon doların üzerinde serveti olanların sayısı 1.932’ye çıkarken, yoksulun kişi başına geliri 26 bin 703 TL oldu!

Ülkemizde kişi başına düşen gelir 307 bin 952 Türk Lirası (13 bin 110 dolar) olurken, en zengin yüzde 5’lik bölümün yıllık geliri 816 bin 219 Türk Lirası'na çıktı, 4.3 milyona ulaşan en yoksul yüzde 5’lik kesimin geliri de 26 bin 703 Türk Lirası'nda kaldı. 

Türkiye’de 14 ilde kişi başına gelir ülke ortalamasının üzerinde bulunuyor

Türkiye’nin 2022 senesinde 10.659 dolar olarak hesaplanan kişi başına geliri, en fazla rakamın yer aldığı 2013 yılındaki 12.582 dolar seviyesinin yüzde 15 altında olurken 6 il, gelirini artırarak istisna oluşturduğu kaydedildi. İşte haberin detayları...

Kişi başına düşen gelirde 21 yıl geriye gittik!

Türkiye, kişi başına düşen gelirde dünya sıralamasında sürekli bir gerileme yaşıyor. 1990 yılında 49. sıradayken 2000’de 67. sıraya inen Türkiye, 2022 yılında ise 78. sıraya kadar düşerek 2001 seviyesine geri döndü.

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Tapu işlem başvurularına getirilen ek güvenlik hakkında bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kullanıcıların Web Tapu sistemine girmek istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerektiğini söyledi.

Devlet'ten kira desteği: Hane başına 5.250 TL verilecek!

Devlet evini kentsel dönüşüme veren vatandaşlara kira desteğinde bulunuyor. Bu kapsamda hane başına 5.250 TL sağlanıyor. Peki, kira yardımlarına zam gelecek mi?

İstanbul için dönüşüm önerisi: Fabrikalar şehrin dışına taşınsın, konut alanı yaratılsın!

İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç , kentin içinde kalan fabrika ve imalathanelerin dönüşüm açısından tehlike arz ettiğin belirterek, şehrin dışına taşınması konusunda öneride bulundu.

İşçi başına 500 TL verilecek! Asgari ücret desteğinden kimler yararlanacak, başvurular nereye yapılacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu asgari ücret desteği ile ilgili genelge yayımladı. Genelgeye göre asgari ücret desteği ile işçi başına 500 TL verilecek. Peki  Asgari ücret desteğinden kimler yararlanacak, başvurular nereye yapılacak? İşte asgari ücret desteği ile ilgili ayrıntılar...

Sözleşmeli öğretmen eşlerinin yer değiştirme başvuruları 21 Ağustos'ta başlıyor! MEB açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmen eşlerinin yer değiştirme başvurularının 21 Ağustos'ta başlayacağını duyurdu. İşte merak edilen ayrıntılar... 

İkinci tur oy verme işlemi saat kaçta başlayacak? 28 Mayıs 2. tur cumhurbaşkanı seçimi saat kaçta bitecek?

Türkiye 28 Mayıs'ta 13. Cumhurbaşkanını seçmek için ikinci kez sandığa gidecek. Peki, İkinci tur oy verme işlemi saat kaçta başlayacak? 28 Mayıs 2. tur cumhurbaşkanı seçimi saat kaçta bitecek? İşte detaylar...

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor! İşte son dakika detayları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 tarihine çekilecek. Böylelikle ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

Migros'tan ayçiçek yağına kuyruk oluşturacak çılgın indirim geldi! 5 litre ayçiçek yağı birden şak diye 139 TL'ye indi!

Son dönemlerde yüksek fiyatlarıyla dikkat çeken ayçiçek yağına Migros'ta büyük bir indirim başladı. 5 litrelik Komili Ayçiçek Yağı'nın satış fiyatı 139,90 TL'ye düştü. 

700 bin işçinin başına talih kuşu kondu! Bakan Bilgin resmen müjdeyi verdi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplu iş sözleşmesine ilişkin çalışmaların başladığını açıkladı. Kamuda çalışan 700 bin işçiyi ilgilendiren zam pazarlığı ve 50 bin geçici işçinin kadroya alınması konusunda son viraja girildi.

İTO Başkanı Avdagiç, iş dünyasına seslendi! Depremzedelerin istihdamı için çağrı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç’ten, iş dünyasına depremzedeler için bir çağrı geldi. Avdagiç, iş dünyasından, depremde zarar gören ve başka illere yerleştirilen kişilerin istihdamında öncelik tanınmasını istedi.

işçinin başına taş düştü Haberi

işçinin başına taş düştü

İncelemede işçinin baretsiz olduğu anlaşıldı İlginç kaza Çankaya Kocatepe Mahallesi Bayındır 2 sokakta bulunan bir inşaatın temelinde meydana geldi. 

İddiaya göre devam eden inşaatın temel kısmında çalışan E.Ç., matkapla çalışmaya başladığı sırada yaklaşık 8 metre yükseklikten taş parçaları kafasının üstüne yağdı. 


HALATLA YUKARI ÇEKİLDİ 


Yaralanan E.Ç.'nin yardımına iş arkadaşları koştu. İşçiler, 112 ekipleri ile itfaiye ve polise haber verdi. Yukarıdan tekrar taş düşme tehlikesine karşı ise iş arkadaşları E.Ç.'yi inşaatın orta bölümüne alarak güvenliğini sağladı. 

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi inşaatın içinde yaptı. 


İtfaiye ekipleri, sedyeye yerleştirdikleri E.Ç.'yi yukarıya güvenli şekilde çıkarmak için uzun süre uğraşmak zorunda kaldı. Yaralı işçiyi sedyeye kemerle sabitleyen itfaiye, sedyeyi halata bağlayarak E.Ç'yi güvenlik şekilde yukarıya çekti. Titiz şekilde yürütülen operasyonla inşaatın temelinden çıkartılan E.Ç, ambulansa taşındı....