06 / 05 / 2024

isdemirde sermaye düşürülmesi

isdemirde sermaye düşürülmesi

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.AŞ, bağlı ortaklarından İskenderun Demir ve Çelik A.Ş'nin (İsdemir)1,5 milyar lira olan sermayesini 483 milyon lira azaltarak 1,02 milyar lira yaptı...

11 yılda İstanbul’daki 84 bin bina dönüştü! Acil dönüştürülmesi gereken 7 ilçe tek tek açıklandı! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yeni raporuna göre son 11 yılda İstanbul’daki 2000'den önce yapılan 800 bin binanın yalnızca 84 bini dönüştürüldü. Peki hangi ilçelerin acil dönüştürülmesi gerekiyor? 

Esenler Belediye Başkanı Göksu: 16 bin 500 konutun acil dönüştürülmesi gerekiyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de yaklaşık 60 bin konutun kentsel dönüşüme girdiğini ve acil dönüştürülmesi gereken 16 bin 500 konut olduğunu söyledi.

İstanbul'da 300 bine yakın iş yerinin acil dönüştürülmesi gerekiyor!

İstanbul’daki çarpık kentleşme ve ticari işletmelerin bulunduğu bölgelerin depreme dayanıksız durumda olması, konutların yanı sıra ticari gayrimenkullerin de bir an önce dönüştürülmesi gerçeğini de ortaya koyuyor.

Kamu bankaları sermaye artırımıyla halka açıklık oranını düşürüyor!

Kamu bankalarında sermaye artırımı kararı gelirken, piyasada azalan halka açıklık konusu gündeme geldi.   Sermaye artırımı sonrası kamu bankalarında halka açıklık oranı gerileyecek.

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Dev bankanın genel müdüründen çarpıcı açıklama: Bankacılık artık en karlı 10 sektör arasında değil!

Türkiye’nin en büyük özel bankaları arasında yer alan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, sermaye karlılığı bakımından bankacılık sektörünün artık karlı 10 sektör arasında bulunmadığını söyledi.

'Baskılar ve zorlama düzenlemeler bankalarda sistematik risk yaratır'

Bankalara getirilen düzenlemelerle, faizlerin düşürülmesi hedeflenirken bir yandan da kamunun kolay borçlanması sağlanmaya çalışılıyor. Peki bu bir sistem krizine dönüşür mü? Yani bankaların ardı ardına devrildiği 2001 krizine benzer bir tablo ortaya çıkar mı? İşte eski bankacıdan önemli uyarılar...

Dürüst Emlak Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dürüst Emlak Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tarık Şaban ve Yaser Jarkın ortaklığında kuruldu.

Gayrimenkulde üretim maliyetleri düşürülmeli!

Endeksacom Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, son zamanlarda gündemden düşmeyen gayrimenkul sektöründe kalıcı çözüm için üretim maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini kaydetti.

İnşaat sektöründeki yüksek maliyetler ve kredi faizlerinin düşürülmesi mecliste!

İnşaat sektöründe görülen yüksek girdi maliyetleri ve kredi faizlerinin düşürülmesi talebi TBMM gündemine taşındı. CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, konuya ilişkin soru önergesi sundu.

Kanal İstanbul güzergahındaki sit alanlarının koruması düşürülüyor mu?

1 Nolu Koruma Kurulu'nun gündemine, Kanal İstanbul projesinin güzergahında yer alan Küçükçekmece ve Avcılar arasındaki sulak alanın birinci derece olan sit korumasının, üçe düşürülmesi teklifi getirildi.

Nezaket Dürüst Gayrimenkul İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nezaket Dürüst Gayrimenkul İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Ali Dürüst, Osman Dürüst, Nezaket Dürüst ve Şükran Dürüst ortaklığında kuruldu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

isdemirde sermaye düşürülmesi Haberi

isdemirde sermaye düşürülmesi


Ereğli Demir ve Çelik'ten yapılan açıklama şöyle:


Şirketimizin bağlı ortaklıklarından İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. (İsdemir) Yönetim Kurulu'nun 09 Ekim 2013 tarih ve 282 sayılı kararına istinaden, tüm işlemlerde Şirketin Vergi Usul Kanununa (VUK) göre yapılan kayıtlar esas alınarak, Şirketin 1.505.950.000,00 TL olan sermayesinin, Şirket bilançosunda yer alan 1.022.823.747,88 TL ticari kaynaklı geçmiş yıl zararı ile mahsubunun yapılması suretiyle, sermayenin 483.126.252,12 TL'ye düşürülmesi, Şirketin esas sözleşmesinin sermayeye ilişkin 6. maddesinin tadili ve Genel Kurulca bu yönde karar alınması için Genel Kurula öneride bulunulması hususlarına karar verilmiştir. Bu karara bağlı olarak, İsdemir Yönetim Kurulu'nun 09 Ekim 2013 tarih ve 283 sayılı kararıyla, 30 Ekim 2013 Çarşamba günü Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapılacaktır.


Sermaye azaltımı sonucunda, ortaklık yapısında ve Erdemir'in konsolide finansal tabloları...