15 / 05 / 2024

Isı paylaşım zorunluluğu sistemi nedir

Isı paylaşım zorunluluğu sistemi nedir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, enerji tüketimini azaltmayı hedefleyen Enerji Verimliliği Kanunu çerçevesinde merkezi ısıtılan binalara getirilen "ısı paylaşım zorunluluğu" sisteminin enerji tasarrufuna etkilerini belirlemek üzere detaylı çalışma yaptı.

Anne babası ölenler dikkat! Miras paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arası miras paylaşımı ve miras sorgulama 2024...

Miras paylaşımı çoğu zaman aileler arasında anlaşmazlıklara neden oluyor. Peki miras paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arası miras paylaşımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

Miras paylaşımında detay! Üvey babadan miras kalır mı?

Miras ile ilgili konular günümüzde herkesi ilgilendiriyor ve gündemdeki yerini de koruyor.  Bir çok vatandaş kendisine miras kaldığını dahi bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında pek fazla bir şey bilmiyor. Bir konu başlığı da üvey babadan miras mı? 

Almanya’nın 6 milyon yeni işçi alımı şartları netleşti! Dil zorunluluğu yok!

Yeni işçi alımına gitmeye hazırlanan Almanya’da Bakanlar Kurulu kararıyla onaylanan Nitelikli Göçmen Yasası ile 6 milyon yeni göçmeni istihdam edecek. Dil bilme zorunluluğu bulunmayan yeni işçi alımı için işte aranan tüm şartlar…

Zincir marketlere veri paylaşımı zorunluluğu geldi!

Zincir mağazalara yönelik tartışmaların devam ettiği bu dönemde Ticaret Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir adım geldi. Zincir mağazalara "Veri paylaşımı" zorunluluğu getirildi.

TOKİ evlerinde oturma zorunluluğu var mı?

TOKİ evleri kaç para 2022? TOKİ evlerinde oturma zorunluluğu var mı? soruları gündemde yer alıyor. İşte araştırılan detaylar!

Site ve apartmanlarda otopark paylaşımı nasıl olmalı?

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında, site ve apartmanlarda otopark paylaşımının nasıl olması gerektiğini kaleme aldı.

Müteahhitlere ruhsat için teminat verme zorunluluğu geliyor!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, müteahhitlere ruhsat için teminat verme ve inşaatı tamamladığı oran kadar satabilme zorunluluğu konusunu kaleme aldı...

Su yalıtımı zorunluluğu 2018!

27 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği henüz yürürlüğe girmedi. Peki, su yalıtımı zorunluluğu ne zaman başlıyor?

Kentsel dönüşüm projelerine SED zorunluluğu geliyor!

Kentsel dönüşüm projelerine SED zorunluluğu getirilmesi için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verildi. Kanun teklifinin yasalaşması halinde kentsel dönüşümde SED raporlarının hazırlanması zorunlu olacak..

Kooperatiflere ticaret sicili müdürlüklerine bildirim zorunluluğu geldi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile kooperatiflere ticaret sicili müdürlüklerine bildirim zorunluluğu geldi..

5 soruda mantolama zorunluluğu!

Farklı iki ortamda ısı transferini engellemek amaçlı yapılan işlem mantolama/yalıtım olarak tanımlanıyor. Peki mantolama zorunluluğu kalktı mı 2017? Mantolama ne kadar enerji tasarrufu sağlar? diyorsanız işte yanıtı....

Müteahhite verilen evde miras paylaşımı!

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Müteahhite verilen evde miras paylaşımı'' soruyu yanıtladı. İşte o haber...

Mantolama zorunluluğu kalktı mı 2017?

Mantolama uygulaması, en basit anlatımla binayı kat kat giydirerek içerideki ısının dışarıya çıkmasını, dışarıdaki soğuğun da içeriye girmesini önleniyor. Peki, mantolama zorunluluğu kalktı mı 2017?

Isı paylaşım zorunluluğu sistemi nedir Haberi

Isı paylaşım zorunluluğu sistemi nedir


Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan araştırmaya göre, merkezi ısıtmalı binalarda "herkesin yaktığı kadar ödemesine" dayanan sistemle yüzde 27 tasarruf sağlandı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, enerji tüketimini azaltmayı hedefleyen Enerji Verimliliği Kanunu çerçevesinde merkezi ısıtılan binalara getirilen "ısı paylaşım zorunluluğu" sisteminin enerji tasarrufuna etkilerini belirlemek üzere detaylı çalışma yaptı.


Ankara, İstanbul, Bursa, Eskişehir ve Kocaeli'de yetkilendirilmiş ölçüm şirketlerinin hizmet verdiği binalarda yapılan çalışmayla, sistemin enerji tasarrufuna etkileri ortaya konuldu.


Bu illerdeki 361 binada bulunan toplam 11 bin konut dikkate alınarak yapılan kıyaslamada, ısı pay ölçümü sonrası ortalama yüzde 27,5 enerji tasarrufu sağlandığı belirlendi. Buna göre, yaklaşık 3,5 milyon metreküp daha az enerji tüketilerek, ulusal ekonomiye 3 milyon 650 bin lira katkı sağlandı.


Sistemle Bursa'daki bir evde yılda ortalama 545, Eskişehir'de 486, Kocaeli'nde 470, Ankara'da...