07 / 05 / 2024

Işıklar Maden Ocağı

Işıklar Maden Ocağı

Manisa'nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs tarihinde 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasının yaşandığı ocağı işleten Soma Kömür İşletmeleri'ne ait Işıklar maden ocağına yeniden üretim izni verildi.

Soma Kömür'de maden kapatılma kararı salı günü belli olacak!

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait Işıklar ve Atabacası maden ocağında faaliyetlerin durdurulması, ilçede büyük endişe yarattı. 5 bin 600 kişinin çalıştığı ocaklardaki madenciler “Ocaklar kapanırsa Soma da ölür” dedi.

Soma Kömür’de kritik kapatma!

Işıklar Maden Ocağı’nda üç vardiya halinde çalışan 1.200 işçiye madeni kapattıklarını duyurup evlerine gönderdi. Kararın Soma Holding’in patronu Alp Gürkan’ın madenlere gelişiyle alındığı belirtildi...

Soma Holding'e ait Işıklar Maden Ocağı'nda faaliyet durduruldu!

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Kömürleri A.Ş' nin Soma bölgesinde işlettiği Işıklar'da da tüm üretim faaliyetlerinin İş Teftiş Kurulu Başkanlığınca durdurulduğunu bildirdi...

Koza Altın Gümüşhane Torul'a yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Torul'a açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor.

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Kürtün'e açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor. 

Koza Altın Trabzon Araklı'da yeni maden ocağı açmak için start verdi!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Trabzon Araklı'da yeni bakır madeni açmak için start verdi. 

Koza Altın düğmeye bastı! Trabzon'a 2 günde 2'nci maden ocağı!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri, Trabzon Araklı'da ikinci yeni maden ocağı için harekete geçti. İşte detaylar...

Koza Altın düğmeye bastı! 20 günde üçüncü altın ocağını açmak için başvurdu! 

Borsa İstanbul'da işlem gören Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) cevher madeni sayısını artırıyor. Son olarak Erzurum ve Gümüşhane'de maden ocağı açmak için ÇED başvurusu yapan şirket, Nevşehir için harekete geçti.

Kuzey Işıkları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kuzey Işıkları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Şeyh Şamil Çağlar tarafından kuruldu.

Işıklar Coin, dünyanın en büyük borsasında işlem görecek!

Işıklar Holding, kripto parası Işıklar Coin’i (ISIKC) 4'üncü bir borsada daha açıyor. ISIKC, Türkiye saatiyle 2 Aralık saat 23:00’te, dünyanın en büyük ilk 25 kripto para borsasından olan LBank’ta işlem görecek...

İzmir Bayındır'da tarım arazilerine maden ocağı yapılacağı iddiası TBMM'de!

İzmir'in Bayındır ilçesinde tarım arazilerine kum-çakıl ocağı ve maden sahası yapılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kartal'da eski maden ocağı millet bahçesi oluyor!

Kartal'da uzun zamandır atıl bir gölet olarak bekleyen eski maden ocağı millet bahçesi oluyor. Kartal Millet Bahçesi, toplam 482 bin metrekarelik alandan meydana gelecek.

Antalya Kumluca'da 8.6 milyon TL'ye icradan satılık maden ocağı!

Kumluca İcra Dairesi, Antalya ili Kumluca İlçesi Belen Köyü'nde bulunan maden ocağını satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli  8 milyon 698 bin 722 TL olarak belirlendi. 

Rize-Artvin havalimanı için açılan taşocağına tepki!

Rize’nin Pazar ilçesi Yeşilköy köyünde inşa edilecek Rize - Artvin Havalimanı'nı için taş ocağı açılmasına tepki gösterildi.

Keşan'da icradan 5.4 milyon TL'ye satılık maden ocağı!

Keşan İcra Dairesi, Edirne Keşan'daki maden ocağını satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 5 milyon 475 bin TL olarak belirlendi.

Isparta Maden Ocağı projesinin ÇED toplantısı 7 Mart'ta!

Isparta Sütçüler'deki II.B Grubu Maden Ocağı projesinin ÇED toplantısı yapılacak. Tesis için toplantı 7 Mart günü gerçekleşecek.

Işıklar Maden Ocağı Haberi

Işıklar Maden Ocağı


Facianın ardından olayın meydana geldiği maden ocağı dahil olmak üzere Soma'daki üç maden ocağı Atabacası, Işıklar, Eynez gerekli iş sağlığı ve güvenliği şartlarını taşımadığı gerekçesi ile kapatılan Soma Kömür İşletmeleri'nin 4. ayakta kısmi üretim izni verilen ışıklar maden ocağında 30 metrelik üretim izni geçen Cuma günü tamamlanmış, şirket faaliyetlerini durdurmuştu. Müfettişlerce üretim izni verilen alanı tamamlanan madende yaklaşık 2 bin işçisine izin veren şirket tam kapasite üretime geçebilmek için hazırlıklarını tamamlayıp müfettişlere üretim izni için denetim davetinde bulundu.


GECE SAATLERİNE KADAR İNCELEME YAPTILAR


İzine çıkarılan işçilerin, konuya tepki göstermesi üzerine şirketten yapılan açıklamada, müfettişlerin tespit ettiği eksikliklerin giderildiği ve gerekli onayın beklendiği, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. olarak hiçbir iş yerini kapatma, devir etme ve satılmasına yönelik kararları olmadığı ifade edildi. Bu...