02 / 05 / 2024

Işıklar Maden Ocağında üretim başladı mı

Işıklar Maden Ocağında üretim başladı mı

Manisa'nın Soma, Akhisar ve Kırkağaç, Balıkesir'in Savaştepe ve İzmir'in Kınık ilçelerinden gelen ve henüz gün doğmadan servislerle binen işçiler, sabah saat 07.30'da madendeki mesailerine başladı.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararda son dakika gelişmesi! İşsizlik Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapıldı!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren İşsizlik Sigortası ile ilgili son dakika haberi geldi. İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasında Dair Kanun Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Koza Altın Gümüşhane Torul'a yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Torul'a açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor.

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Kürtün'e açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor. 

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Tapu sahipleri dikkat! Tapu işlem başvurularında büyük değişiklik!

Tapu işlem başvurularında sistem değişikliği devreye alındı. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar Web Tapu sistemine giriş yapmak istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerekecek.

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Koza Altın düğmeye bastı! Trabzon'a 2 günde 2'nci maden ocağı!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri, Trabzon Araklı'da ikinci yeni maden ocağı için harekete geçti. İşte detaylar...

Kargolar 26 Haziran'da açık mı? Aras, PTT, MNG, Yurtiçi kargo Kurban Bayramı'nda çalışıyor mu?

Kurban Bayramı tatili 9 gün açıklandı. Bu kapsamda vatandaşlar kargoların açık olup olmayacağını sorguluyor. Peki, Aras, PTT, MNG, Yurtiçi kargo Kurban Bayramı'nda çalışıyor mu? İşte detaylar...

Avro Bölgesi'nde işsizlik Nisan ayında yüzde 6,5 seviyesine geriledi!

​​​​​​​Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre,  Avro Bölgesi'nde işsizlik, nisan ayında yüzde 6,5 seviyesine geriledi...

24 Nisan haftası yurt içi ve yurt dışında hangi veriler açıklanacak? İşte yeni haftada piyasanın gündemi!

Piyasalar sakin bir haftayı geride bırakırken, gelecek haftanın veri takvimi ise oldukça yoğun. Hem yurt içi hem yurt dışında makro ekonomiye ilişkin önemli veriler açıklanacak. Ayrıca halka açık bankaların ilk çeyrek bilançoları da gelecek hafta ortasından itibaren açıklanmaya başlanacak.

Kamudaki işçilerin zam pazarlığında tarih verildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu işçilerinin zammını o tarihte açıklayacak

Kamudaki işlerin zam pazarlığında, tüm dikkatler açıklama yapılacak tarihe çevrildi. İş ve Sigorta Güvenlik Uzmanı Mert Nayır, konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Bekçi alım şartlarında son dakika değişikliği! İlkokul mezunları bekçi olabilir mi? Peş peşe açıklandı!

Bekçi alım şartlarında son dakika değişikliği yapıldı. Peki ilkokul mezunları bekçi olabilir mi? Peş peşe açıklandı...

Kamu işçilerinin zam pazarlığında son dakika! 700 bini aşkın kamu işçisi dikkat! Yüzde 15 refah payı ve yüzde 45 zam...

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, 700 bini aşkın kamu işçisini ilgilendiren sözleşme görüşmeleri kapsamında zam taleplerini peş peşe açıkladı. Kamu işçilerinin zam pazarlığında son dakika! 700 bini aşkın kamu işçisini ilgilendiriyor! Yüzde 15 refah payı ve yüzde 45 zam...

Işıklar Maden Ocağında üretim başladı mı Haberi

Işıklar Maden Ocağında üretim başladı mı

Soma'da maden faciasının yaşandığı Eynez Maden Ocağını çalıştıran Soma Kömürleri AŞ'ye ait Işıklar Maden Ocağı'nda üretim için yaklaşık bin 700 işçi işbaşı yaptı.


Manisa'nın Soma, Akhisar ve Kırkağaç, Balıkesir'in Savaştepe ve İzmir'in Kınık ilçelerinden gelen ve henüz gün doğmadan servislerle binen işçiler, sabah saat 07.30'da madendeki mesailerine başladı.


Daha önce üçüncü ayakta üretim izni verilen ocakta üretim yapılacak.


Faciadan sonra yapılan denetimlerde iş güvenliği koşullarına uygun olmadığı gerekçesiyle iş müfettişlerince faaliyetleri durdurulan ve eksikleri giderilmesi süre verilen Işıklar maden ocağında 9 Eylül'de üçüncü ayakta üretim için bin 200 işçi işbaşı yapmıştı.


Soma Kaymakamı Bahatin Atçı dün yaptığı açıklamada Işıklar Maden Ocağı'nda üretimin yeniden başlaması için gereken iş güvenliği raporunun olumlu çıktığını belirtmişti.


İlçede 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasında 301 işçi yaşamını...