29 / 04 / 2024

iskan belgesi son gün

iskan belgesi son gün

Yıllardır iskan sorunu yaşayan ailelerin yüzünü güldüren Yenimahalle Belediyesi, 2981 sayılı İmar Affı Yasası yürürlükten kalkmadan önce ilçede iskansız bina kalmaması için kollan sıvadı...

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli?

İnşaat sektörü, belirli izin ve belgelerin alınması ile resmiyete dökülür. Bu belgelerin başında ise iskan belgesi geliyor. Peki İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli? İşte ayrıntılar...

İskan nedir? İskan belgesi nasıl alınır?

Mülk sahipleri veya mülk sahibi olmayı düşünenler arasında en çok merak edilen konulardan biri, "iskan nedir?" sorusudur. İskan, bir binanın inşaatının tamamlandığını ve bu binanın tüm yasal düzenlemelere ve standartlara uygun olduğunu onaylayan bir kullanım izni belgesidir. 

İskan belgesi nedir? İskan belgesi nasıl alınır?

Bir bina inşa edilirken binanın resmi olarak kullanılmasını sağlayan izin belgesi iskan belgesi olarak adlandırılır. Bu nedenle yapılan bina için iskan belgesi almak zorunludur. Peki, oturma izni sağlayan iskan belgesi nereden alınır? İşte iskan belgesi ile ilgili detaylar...

Son dakika! Elektrikli araç şarj istasyonlarına iş yeri ruhsatı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, müstakil elektrikli araç şarj istasyonları için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, diğer iş yerleri ve toplu yapılarda kurulacak olan istasyonlar için faaliyet izin belgesi düzenlenmesine ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Gelir belgesi olmayanlar dikkat! Bu sayede siz de ödeme alabilirsiniz!

Gelir belgesi olmadan ödeme alabileceksiniz! Son dakika gelişmesi ile ilgili açıklama yapıldı!

Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması: 'Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenliyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tüm OSB'leri "Yeşil OSB"ye dönüştürmeyi istediklerini belirterek Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenlediklerini açıkladı.

Deprem yönetmeliğine ''Deprem kimlik belgesi'' eklenmeli!

Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, deprem felaketlerinin açtığı yaraları en aza indirgemek için son deprem yönetmeliğine “Deprem Kimlik Belgesi”nin eklenmesi gerektiğini söyledi.

Yapı kullanma izin belgesi nasıl sorgulanır?

Yapı Kullanma İzin Belgesi yapılan inşaatın belirlenmiş olan projeye uygun ve eksiksiz bir şekilde inşa edilmesi sonucunda veriliyor. Peki, bir binanın iskanı olup olmadığı nasıl öğrenilir? Yapı kullanma izin belgesi nasıl sorgulanır?

Bekçi alımı yazılı sınavı ne zaman? EGM PA ile Bekçilik giriş belgesi nereden, nasıl alınır? İşte detaylar!

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği için 13 Mayıs'ta başvuru sürecinin son bulmasından sonra sınav gününü beklemeye başlayan adaylar "Bekçi alımı sınavı ne zaman yapılacak? Bekçilik sınavı giriş belgesi nasıl alınır?" gibi sorulara cevap aramaya başladı! İşte tüm detaylar...

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

Bir evin iskanı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Herhangi bir daire ya da dükkan satın almayı düşünüyorsanız, ilgili gayrimenkulün iskan durumunu araştırmanız son derece önem teşkil ediyor. Peki, bir evin iskanı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

iskan belgesi son gün Haberi

iskan belgesi son gün


Vatandaşları evlerinin gerçek sahibi yapmak için göreve geldiği günden beri etkin bir çaba harcayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yıllardır çözüm bekleyen Yenimahallelileri, tapularına kavuşturdu. 5 yılda yaklaşık 940 binaya, yapı kullanma izin belgesi veren Yenimahalle Belediyesi, şimdi de ilçe genelindeki yaklaşık 200 iskansız yapı için harekete geçti. 


"Evinizin gerçek sahibi olun" 


31 Mayıs 2015'te yürürlükten kalkacak olan imar affı yasası kapsamında konut ve iş yeri sahiplerini mağdur olmamaları için uyarılarda bulunan Yenimahalle Belediyesi, ayrıca Yenimahalle bölgesinde iskan sorunu yaşayan Aşağı Yahyalar, Demetlale, Demet, Demetgül, Özevler, Yeşilevler, Karşıyaka mahallelerindeki apartman sakinlerine gönderdiği mektuplarla da hatırlatma yaptı.Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Dişinizden tırnağınızdan arttırarak aldığınız evlerin gerçek sahibi olmanız için göreve geldiğimiz günden beri elimizi taşm altına koyduk. Yıllardır çözülemeyen sorunu büyük...