29 / 04 / 2024

İskan hangi durumda alınmaz

İskan hangi durumda alınmaz

İnşaatı tamamlanan yapılar için alınması gereken iskan belgesi nedir, iskan alınmadığı zaman ne olur? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Konut sigortası neden önemlidir? Konut sigortası hangi riskleri kapsar?

Konut sigortası, birçok olumsuz durumda konutların korunmasına yönelik birçok hak tanıyan bir sigorta türüdür. Yangın, deprem, hırsızlık ve su baskını gibi durumlarda işe yarayan bu sigorta türü zorunlu olmasa da yaptırılabilir. Peki konut sigortası neden önemlidir, hangi riskleri kapsar?

Tapu iptal davası hangi durumda açılamaz? Tapu iptal davası kaç yıl sürer?

Bazı durumlarda tapu iptal davası açılamıyor. Bunun birçok sebebi olduğu için bu nedenlerin bilinmesi gerekmektedir. Peki tapu iptal davası hangi durumlarda açılamaz ve ne kadar sürer? İşte tapu iptal davası ile ilgili kapsamlı ve önemli bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa, mısır fiyatları tek tek açıklandı! Hangi borsada ne kadar oldu? 

Buğday ve arpa fiyatları son haftalarda aynı seviyelerde seyrederken, tüm dikkatler 2023 yılı taban fiyatlarına odaklanmış durumda. Peki hangi borsada buğday, arpa, mısır fiyatları bugün ne kadar? İşte 28 Nisan 2023 fiyat listesi...

Kira uyuşmazlık davaları patladı! Peki, ev sahipleri hangi durumda kiracıyı çıkarabilir? Kiracıların hakları nedir?

Ev sahipleri fiyat artışlarını bahane ederek kiraları fahiş oranda artırmak isterken, kiracılar ise alım gücündeki gerileme nedeniyle buna itiraz ediyor. Uzmanlar konunun hukuki boyutunu inceleyerek ev sahibi ve kiracıların haklarını anlattı.

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Kiracıların taşındıkları gayrimenkullere yaptığı bazı masraflar bulunabilir. Bu durumda ödenen miktar kira bedelinden düşürülür. İşte “Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?” sorusunun yanıtı!

Kontrat süresi dolmadan kiracı çıkarılabilir mi?

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında kiracının hangi durumda tahliye edileceğini kaleme aldı. 

Ev sahipleri dikkat! Tahliye için hangi yolları tercih etmelisiniz?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde kira sözleşmesinin yazılı olması mağduriyetleri engeller. Kiralanan taşınmazın tahliyesi ise her istenilen durumda başvurulacak bir yol değildir. Peki tahliye işlemleri hangi durumlarda yapılır?

Emlak vergisi hangi durumda ödenir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Kentsel dönüşümden bir daire sahibi olduk. Halen iskan izni alınmadı ama daireleri teslim aldık. Şimdilik kat irtifak tapusu var. Böyle bir durumda Emlak Vergisi ödeyecek miyiz? '' sorusunu yanıtladı.

Konut kredisi hangi durumlarda verilmez?

Daire almak istiyorsunuz ancak bedelin tamamını ödeyecek kadar nakit paranız bulunmuyor. Bu durumda tek seçenek konut kredisi almak gibi görünüyor. Konut kredisi alabilmeniz için bazı şartlar bulunuyor. Peki, konut kredisi hangi durumlarda verilmez?

Kiracının evi teslim etmesi süreci!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı kiraladığı evi hangi durumda teslim almışsa, kira sözleşmesinin bitiminde o durumda geri vermekle yükümlü oluyor. İşte kiracının evi teslim etmesi süreci..

İmar İskan Blokları Ataşehir TOKİ konutlarından son fotoğraflar!

Ataşehir İmar İskan Blokları kentsel dönüşüm projesi kapsamında TOKİ tarafından hayata geçirilen konutlarda inşaat ne durumda? İmar İskan Blokları Ataşehir TOKİ konutları hangi aşamada? İşte Ataşehir İmar İskan TOKİ Blokları'ndan son durum fotoğrafları...

Kiracı hangi şartlarda tahliye edilir?

Ev sahibi olarak kiracınızı evden çıkarmak istediğinizi farz edelim. Bu durumda kiracı hangi şartlarda tahliye edilir? Gerekçe gösterilmeden kiracı çıkarılır mı? Kiracı tahliye şartları nelerdir?

Enerji kimlik belgesi hangi binalara verilir?

Enerji Kimlik Belgesi, mevcut binalar için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, enerji verimliliği danışmanlık şirketleri tarafından düzenleniyor. Peki, enerji kimlik belgesi hangi binalara verilir?

İskan hangi durumda alınmaz Haberi

İskan hangi durumda alınmaz

İskan belgesi nedir?

İskan belgesi, inşaatı tamamlanmış binalara belediyelerin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından verilen belgedir. Bu belge, hayata geçirilen binanın tasdik edilen projesine uygun yapılıp yapılmadığına bakılarak, uygun yapılması durumunda verilen kullanma iznini ifade ediyor.


İskan alınmadığı zaman ne olur?

İskan belgesi alınmadığı takdirde, söz konusu binalara ciddi yaptırımlar uygulanıyor. Örneğin, İSKİ suyunun şebeke tarifesinden değil de şantiye tarifesinden sağlanması nedeniyle su faturasının yüksek gelmesi, elektrik faturasının yüksek gelmesi gibi...


İskan hangi durumda alınmaz?

İnşaatın tasdikli projesine uygun yapılmaması durumlarında; imara uygun yapılmadığı zaman; harç ve sigorta primleri gibi giderler ödenmediği zaman alınamıyor.


İskan belgesinin alınabilmesi için bazı evrakların temin edilmesi ve bağlı olunan belediyeye başvurulması gerekiyor.


İskan belgesi için gerekli belgeler;

-Yapı Kullanma İzni istemi içeren dilekçe,

-Tapu kaydı bilgileri,

-Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

-Dış...