30 / 04 / 2024

İskandan sonra tapu değişimi

İskandan sonra tapu değişimi

Bir arsa üzerinde projesine uygun ve süresinde tamamlanan yapılara, belediye iskan belgesi veriyor. İskan alındıktan sonra tapu değişimi yapılabiliyor. Peki, iskan alındıktan sonra tapu değişimi nasıl olur?

Sahte tapu dolandırıcıları kıskıvrak yakalandı! 21 gün sonra e-Devlette göreceksiniz kumpası!

Ankara'da sahte tapu dolandırıcıları kıskıvrak yakalandı. Şebeke, kurbanlarına 'tapuları 21 gün sonra e-Devlette göreceksiniz' yalanıyla kandırdı. 

e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar yandı! Ne ev ne arsa ne de tarla... Resmen yeni dönem başlıyor! 

Son dönemlerde artan fahiş gayrimenkul fiyatlarından sonra hükümet harekete geçti. Planlanan yeni uygulamada e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar kişiler ilan veremeyecek.

Tapu senedini kaybedenler aman dikkat! Hemen bu işlemleri yaparak yenisini çıkarın! Sonra başınız ağrımasın...

Gayrimenkulün sahiplik belgesi olan tapu senedini kaybedenler yeni tapunun çıkarılma aşamalarını merak ediyor. Peki yeni tapu senedi nasıl çıkarılıyor? İşte detaylar... 

Ev aldıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir?

Ev aldıktan sonra yapılacak birkaç işlem vardır. İşlemlerin adım adım uygulanması, karmaşıklığı önleyerek evin benimsenmesine yardımcı olur. Öncelikle tapu ve mülk işlemleri yapılır. Evin size ait olduğuna dair resmi işlemlerin yapılması gerekir. İşte ev aldıktan sonra yapılması gerekenler...

Tapu harçlarına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne kadar oldu?

Temmuz ayı maaş zamlarının belli olmasından sonra pek çok kalemde ödemeler artırıldı. Bu durumda, Tapu harç ücretleri zamlandı mı? sorusu da araştırılmaya başlandı. Peki, Tapu harcına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne oldu?

Taşınmaz satışlarında tapu işlemleri artık hafta sonu da yapılabilecek! Tapu işlemi yaparken bunlara dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başladı. Yalnızca tapu dairelerinde yapılan alım-satım işlemi bundan sonra noterlerde de yapılabilecek. Peki tapu işlemi yapacakların nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Nef Reserve Yalıkavak Prive projesinde hemen tapu fırsatı! Bir ay sonra teslim!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen markalarından Nef'in imazasıyla hayata geçirilen Nef Reserve Yalıkavak Prive projesinde hemen tapu fırsatı ile satışlar devam ediyor. Peki Nef Reserve Yalıkavak Prive projesinde konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Tapu işlemlerinin adresi değişti! 1 Ocak’tan sonra tapu alım satım işlemleri artık böyle olacak!

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde geçerli olacak yeni dönem yaklaştı. İşte tapuda yeni dönem detayları!

Dikkat! Hemen tapu müdürlüğüne gönderilmesi gerekiyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yabancılara gayrimenkul satışı ile ilgili olarak 9 Aralık 2022 tarihinden sonra satışı yapılacak dövize ilişkin döviz alım belgelerinin ilgili tapu idaresine mutlaka KEP üzerinden gönderilmesi zorunluluğu getirildiğini kaydetti.

Tapu sahipleri sakın kaçırmayın! 2 gün sonra sona eriyor! Yapmayana ceza var! 

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için son tarih 30 Kasım 2022 olarak açıklandı. Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemelerini zamanında yapmayan mükellefler, geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranlarda gecikme zammı ödeyecek. İşte ayrıntılar.

Tapu sahipleri dikkat! 5 gün sonra sona erecek! Yapmayan yandı!

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 30 Kasım 2022 tarihinde sona erecek. Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisinin zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranlarda gecikme zammı ödemek zorunda kalıyor.

Tapu sahipleri bu tarihi sakın kaçırmayın! Geri sayım başladı! 

Emlak vergisi ödemeleri 8 gün sonra sona eriyor. Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinin ikinci taksitlerinin 30 Kasım tarihine kadar gerekiyor. 

İmar affından sonra tapu nasıl alınır?

İmar affı gündemdeyken vatandaşların merak ettiği bir konu daha bulunmaktadır. İşte “İmar affından sonra tapu nasıl alınır?” sorusunun merak edilen yönleri!

İskandan sonra tapu değişimi Haberi

İskandan sonra tapu değişimi

İskan alındıktan sonra tapu değişimi nasıl olur?

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için öncelikle belediyeden mimari proje için ruhsat alınıyor. Ruhsat, ancak mevcut imar planına uygun olarak hazırlanan projelere veriliyor.


Ruhsat alındıktan sonra projeye uygun ve süresinde tamamlanan yapılara, belediye iskan belgesi veriyor. Ancak ruhsat geçersizse ya da yapı ruhsatlı binaya uygun olarak inşa edilmediyse iskan belgesi düzenlenmiyor.


İskan alındıktan sonra tapu değişimi:

Bilindiği üzere inşaat halindeki yapıya kat irtifakı alındığında, tapu dairesindeki kat mülkiyeti kütüğünde “tapunun cinsi” kısmı “arsa” olarak belirtiliyor. 


Ancak iskan ruhsatı alındıktan sonra bu kısım “arsa” yerine “bina” olarak değiştiriliyor. Böylece kat mülkiyeti tapusu elde edilmiş oluyor. 


Bunun için belediyelerin iskan ruhsatı vermeye karar verdiğinde, bunu bildiren yazıyı tapu kadastroya göndermesi ve tapu müdürlüğünün gerekli düzeltmeyi yapması yeterli oluyor. 


Ayrıca; kat...