18 / 05 / 2024

iskansız daire kiralanır mı

iskansız daire kiralanır mı

Belediyelerin imar birimleri tarafından düzenlenen iskan belgesi, eğer yapı projesine ve imar planlarına uygun olarak yapılmadıysa veya borcu varsa verilmiyor. Peki, iskanı alınmamış daire kiralanır mı?

Tapu işlemleri vatandaşı çilenden çıkardı! ATEM Başkanı'ndan tapu dairelerindeki uzun işlemlere çözüm çağırısı!

Mesken, işyeri, arsa ve arazilerin alım satım işlemleri ilgili tapu müdürlüklerinde yapılıyorken tapu dairelerinde işlemlerin uzun sürmesinden vatandaşlar şikayetçi.  Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam çözüm çağrısında bulundu.

Kırkgöz Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Kırkgöz Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Şişli'de 3 milyon 837 bin 550 TL sermaye bedeli ile Sami Erbeş, Mordohay Ovadya ve Silven Salamon Ovadya ortaklığında kuruldu.

Bakanlık, otomobil piyasasında devrim gibi düzenleme için düğmeye bastı! Al-satçılara ve bayilere göz açtırılamayacak!

Ticaret Bakanlığı, araç satışlarıyla ilgili kapsayıcı bir ‘çatı’ yönetmelik için harekete geçti. Kasım ayında yürürlüğe girmesi beklenen yönetmelikle ‘Al-satçı’lara ve tüketiciyi mağdur eden bayilere göz açtırılmayacak.

Züccaciye sektöründe 2023 hedefi: 7 milyar dolarlık ihracat!

Geçen yıl ev ve mutfak eşyalarında 6,1 milyar dolarlık yurt dışı satışı gerçekleştiren züccaciye sektörü, bu yılı 7 milyar dolarlık ihracatla kapatmayı hedefliyor.

Tatil yapacağız derken dolandırılmayın! Uzmanlar işin aslını tek tek açıkladı!

Yaz tatili sezonunu açanlara uzmanlardan önemli açıklamalar var. Aman tatil yapacağız derken dolandırılmayın! İşte detaylar!

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket bugün Üsküdar'da 16 milyon 150 bin TL sermaye bedeli ile İmre Barmmanbek, Mehmet Erol Çamur, Mehmet Murat Baltacı ortaklığında kuruldu.

Schafer Fit Oven Airfryer Siyah Sıcak Hava Fritözü ve Fırın en ucuza nereden alınır? 13 Mart 2023 fiyat listesi

Yeni evlenecekler dikkat ! Sizin için Schafer Fit Airfryer Sıcak Hava Fritöz ve Fırın cihazının en ucuza satıldığı yeri, ne kadara satıldığını ve özelliklerini araştırdık. İşte detaylar..

Dolarlarınızı rafa kaldırın! İslam Memiş öyle bir açıklama yaptı ki... Patlamaya hazır bomba! Herkes bundan alsın

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş'ten dolar ile ilgili çarpıcı açıklama geldi. Dolarlarınızı rafa kaldırın! İslam Memiş öyle bir açıklama yaptı ki... Patlamaya hazır bomba! Herkes bundan alsın...

Schafer Sıcak Hava Fritözü ve Fırın en uygun fiyata nereden alınır? Özellikleri neler? 23 Şubat 2023 fiyat listesi

Schafer Fit Airfryer Sıcak Hava Fritözü ve Fırın; program sayısı, işlev, tasarım, kullanım, özellik ve ısıtma gücü bakımından çeşitli kızartma ve pişirme işlemlerini pratik bir şekilde gerçekleştirir.

Simfer Çift Bölmeli Dört Gözü Gazlı Fırın en ucuza nerede satılıyor? İşte 21 Şubat 2023 fiyat listesi

Hem fırınım hemde ocağım olsun diyenler için Simfer, bir ürünü aynı anda hem ocak hemde fırın olarak kullanılsın diye tasarladı. Simfer çift bölmeli dört gözü gazlı fırın  geliştirilmiş teknik özellikleri ile ilgi odağı haline geldi. 

Trafik cezaları peş peşe açıklandı! Hız sınır, kırmızı ışıkta geçme, emniyet kemeri takmamak...

Yeni yılın gelmesiyle birlikte trafik cezaları güncellendi. Peki, Hız sınır cezası, kırmızı ışıkta geçme cezası, emniyet kemeri takmamak, cep telefonu kullanmanın cezası ne kadar?

Yüz bakım ürünlerinde yüzde 50 fırsat! Gratis indirimleri bitmiyor! İşte 30 Ekim 2022 fiyat listesi…

Kozmetiğin sevilen yüzü Gratis, sonbahar indirimlerine bir yenisini daha ekledi. Şimdi Gratis’te yüz bakım ürünlerinde yüzde 50 indirim fırsatı var. İşte 30 Ekim 2022 fiyat listesi…

14 ayar tektaş yüzüklerde göz kamaştırıcı fiyatlar! İşte Koçak 21 Ekim 2022 fiyat listesi

14 ayar altın tektaş yüzüklerin fiyatları göz kamaştırıyor. Her bütçeye uygun 22 ayar tektaş yüzük modelleri Koçak'ta. Peki tektaş yüzük fiyatı ne kadar? 14 ayar tektaş yüzükler ne kadar? İşte Koçak 21 Ekim 2022 fiyat listesi.

iskansız daire kiralanır mı Haberi

iskansız daire kiralanır mı

İskanı alınmamış daire kiralanır mı?

İskan belgesi, inşa edilen bir yapının inşaat çalışmalarına başlanmadan önce alınan ruhsat aldığı projesine uygun olarak inşa edildiğini, bölgenin imar planına uygun olarak tamamlandığını gösteren ve bu nedenle içerisinde oturma izninin verildiğini gösteren izin belgesi oluyor.


Beledilerin imar birimleri tarafından düzenlenen iskan belgesi, eğer yapı projesine ve imar planlarına uygun olarak yapılmadıysa verilmiyor.


İskan belgesi aynı zamanda yapının sigorta borcunun ödenmemesi halinde de verilmiyor. Ancak, iskan belgesi olmamasına rağmen bu yapılarda mesken sahipleri tarafından oturuma başlanıyor.


Öyle ki kimi malikler sahip oldukları iskansız evleri satarken, kimileri ise kiraya verebiliyor. Peki iskanı alınmamış daire kiralanır mı? İskan belgesi olmayan daire kiralamanın dezavantajları nelerdir?


İskan belgesi olmayan daireler kiralanamaz diye bir kural olmamak ile birlikte; isteyenler iskan belgesi olmayan evleri kiralayabiliyor. 


Ancak,...