29 / 04 / 2024

iskansız elektrik aboneliği 2015

iskansız elektrik aboneliği 2015

Yapıların yasal olarak kullanılabilmesi için iskan belgesinin alınmış olması gerekiyor. Ancak iskan belgesi olmayan yapılar bazı olanaklardan mahrum kalıyor. Peki, bir binada iskan yoksa elektrik nasıl ödenir?

Kız Kulesi Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve İskelesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Salacak Mahallesi, Kız Kulesi Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve İskelesi 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. 

İskan olmadan elektrik aboneliği alınır mı?

İskan, bir binanın tamamı için verilen ve bu binanın kullanıma uygun olduğunu belirten bir belgedir. Peki “İskan olmadan elektrik aboneliği alınır mı?” İşte detaylar!

Arçelik kahve makinesi alana 1.700 TL değerinde kahve aboneliği hediye! İşte 22 Ekim 2022 fiyat listesi…

Sevilen beyaz eşya markası Arçelik’te şimdi seçili kahve makinesi alımlarında 1.700 TL değerinde kahve aboneliği hediye! İşte 22 Ekim 2022 fiyat listesi…

Eski klimanızı yenisiyle değiştirin tam 2.100 TL indirim kazanın! İklimsa 30 Eylül 2022 fiyat listesi

İklimsa eski klimalarınızı yenisiyle değiştirmeniz karşılığında tam 2.100 TL indirim yapıyor. İşte kampanya detayı..

Çiftçilere yeni elektrik desteği duyuruldu! Çiftçilerin elektrik borçları silinecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. Merakla beklenen toplantının ardından Erdoğan, çiftçilere verilecek olan elektrik desteğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, çiftçilere elektrik desteği verilecek mi? ? Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?

Emeklilik sistemi a’dan z’ye değişiyor! SSK ve Bağ-Kur’lular dikkat!

Emeklilik sistemi artık a’dan z’ye değişiyor. Bakan Vedat Bilgin, Bağ-Kur ile SSK emeklilik sistemi için aradaki prim farklılığının giderileceğini duyurdu. Peki bundan sonraki aşamada ne olacak? İşte detaylar…

Piyasa uzmanı borsada zurnanın zırt diyeceği tarihi açıkladı

Borsa İstanbul'da bankacılık endeksinde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Finansal Piyasalar Uzmanı İris Cibre, "3 Ekim zurnanın zırt dediği yer olacak" ifadelerini kullandı. Cibre, hisse senetlerinde pozisyon almış fonların bu hisseleri taban olduğu sürece satamayacak zarar edeceğini söyledi.

İskansız eve banka kredisi çıkar mı?

Yapı kullanım izni olarak kabul edilen iskan belgesi, binanın yapıldığı bölgede yetkisi olan ve adresin bağlı bulunduğu belediyeden ya da valilikten alınıyor. Peki, iskansız eve konut kredisi çıkar mı? İşte tüm detaylar...

İşte elektrik faturası için yardım almanın yolu

SSK’sı olmayan kişiler rahatlıkla evlerine en yakın alanlarda yer alan PTT’lere müracaat ederek devlet desteği alabilme hakkına sahip oluyorlar. Devletten elektrik desteği almayı talep ediyorsanız mutlaka kimliğinizi de yanınızda getirmeniz gerekmektedir. 

Electrolux beyaz eşyalarda büyük kampanya! Şarjlı veya torbasız elektrik süpürgesi hediye! 19 Mayıs 2022 fiyat listesi

Electrolux ikili beyaz eşyalarda büyük fırsat başladı. Electrolux 30 Haziran'a kadar seçili ikili beyaz eşya alımlarına şarjlı veya torbasız elektrik süpürgesi hediye ediyor. İşte 19 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Sözcü enflasyon zammı yaptı haberi "Artık sözün bittiği yerdeyiz ya var olacağız ya yok olacağız"diyerek duyurdu

Türkiye'de dolar kurunda yaşanan yüksek enflasyonun en fazla etkilediği kesimlerin başında yazılı medya geldi Kağıdın ithal olması nedeniyle fiyatının dolara endeksli artması Sözcü Gazetesi'nin fiyatına zam yapmasına neden oldu. Gazete haberi 'Sözün bittiği yer' diye duyurdu.

Doğal gaz aboneliği nasıl yapılır? Doğal gaz aboneliği 2022 ücreti ne kadar?

Yeni konut alacak olanlar ya da kiraya çıkacak olan vatandaşların oturacakları konutta doğal gaz aboneliğini yaptırmaları gerekiyor. Peki, Doğal gaz aboneliği nasıl yapılır? Doğal gaz aboneliği 2022 ücreti ne kadar? İşte tüm detaylar..

Elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar?

Yeni bir eve taşınırken, iş yeri açarken veya inşaatı yeni bitmiş bir yapı için sıfırdan elektrik abonelik başvurusu yapılması gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

iskansız elektrik aboneliği 2015 Haberi

iskansız elektrik aboneliği 2015

İskan yoksa elektrik nasıl ödenir?

Yapıların yasal olarak kullanılabilmesi için iskan belgesinin alınmış olması gerekiyor. İskan belgesi; ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor.


Bu belgenin alınmadığı yapılar, elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelikleri mesken tarifesinden değil, şantiye tarifesinden ödeniyordu. Ancak, 2008 yılında alınan bir karar ile "iskân" yani oturma izni bulunmayan binalara elektrik, su, telefon gibi aboneliklerin yapılabiliyor.


29 Temmuz 2008 tarih 26948 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5784 Sayılı Kanun ile ruhsatı bulunan, ancak gerekli koşulları yerine getirmediği için iskan lalınmayan yapılar hakkında karar şu şekilde;


GEÇİCİ MADDE 11 – 

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe...