03 / 05 / 2024

iskansız ev almanın zararları

iskansız ev almanın zararları

İskan belgesi, bir yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edilip bitirildiğini; oturumun yasal olarak başlayabileceğini gösteren belgeye deniyor. Peki, "İskansız ev alırsak ne olur?" diyorsanız işte yanıtı..

İskansız ev almanın sakıncaları neler?

Ruhsat ve eklerine uygun olarak inşaa edilmemiş ya da inşaat çalışmaları bitmemiş olan yapılara iskan raporu verilmiyor. Peki, iskansız ev almanın sakıncaları neler? İşte, iskansız ev almanın sakıncaları..

TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Türkiye'nin 81 ilindeki dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKi, yeni projelerine de hız kesmeden devam ediyor. Peki TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Şimdi emlak almanın zamanı mı? Vatandaşlar bekliyor mu, alım yapıyor mu?

Ev alacaklar ve yatırım yapacaklar 'Şimdi emlak almanın zamanı mı?' sorusunun yanıtını merak ediyor. Hisse senedi ve eurobond yatırımcısı Bay Tutumlu, X sosyal medya hesabından bir grafik paylaşarak konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Bu yıl da ev almak kolay olmayacak! Konuta erişim sorunu nasıl çözülür?

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, bu sene de ev almanın kolay olmayacağına dikkat çekerek, konuta erişim sorunu için yapılabilecekleri tek tek sıraladı. İşte detaylar...

'Ev almak zorlaşıyor, konut üretim seferberliği başlatılmalı'!

Türkiye’nin 3. büyük kenti İzmir’de kooperatifler aracılığıyla 150 bin kişinin barınma sorununa çözüm getiren Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, ev almanın zorlaştığını ve konut üretim seferberliğinin başlatılması gerektiğini belirtti.

Yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının da stresini artırıyor!

Finansal hizmetler şirketi Empower bu hafta finansal gelişmelerin kuşaklar üzerindeki etkisini baz alan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya göre, yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının stresini artırıyor.

Ev almak isteyen herkes baksın, rakamlar sil baştan yeniden hesaplandı: 1 milyon TL konut kredisi faiz oranı ne kadar? 

Bankaların konut kredi musluklarını kısması, kredi faiz oranlarının yükselmesi ve ev fiyatlarının artması yeni ev almanın hayalini bile kurduramıyor. Bankalardan kredi çekmek isteyenler ise kredi faiz oranlarının ne kadar olduğunu merak ediyor.

Ev kadını ve anneler müjde! Yeni emeklilik sistemi yüz güldürecek, çalışan çalışmayan her kadın faydalanacak...

Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasından sonra ev hanımlarının sosyal güvencesi ve erken emekliliğini sağlayacak sistem için çalışmalar hızlandırılacak. Bu kapsamda milyonlarca ev kadını ve anne emekliliğe kavuşacak.

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Dolar füze gibi fırlayacak diyen Ekonomist Selçuk Geçer araba ve ev almak isteyenleri uyardı! Planınızı şimdiden yapın

Dolar tahinleri ile tanınan Ekonomist Selçuk Geçer, doların füze gibi fırlayacağını söyleyerek araba ve ev almak isteyenleri uyardı. Planınızı şimdiden yapın...

Yüksek emekli promosyonu almanın sırrı ifşa oldu! Bankalar üzülecek emekli sevinecek!

Emekli promosyonunda bankalar arası yarış tam gaz devem ederken yüksek promosyonunu kapmak isteyen emekliler bankalara maaşlarını taşımaya başladı. Peki, yüksek emekli promosyonu almanın şartları neler? Başka bir bankaya maaş taşımanın koşulları neler? Emekliler cayma hakkını nasıl kullanabilir mi?

Ev satın alırken hangi cephe tercih edilir? Hangi cephe ev alırken tercih edilmelidir?

Ev almak isteyenler ilk başta bazı kriterleri göz önünde bulundurmalıdır. Onlardan biri de evin hangi yönde olacağıdır. Ev satın alırken hangi cephe tercih edilir? İşte detaylar!

İskansız eve banka kredisi çıkar mı?

Yapı kullanım izni olarak kabul edilen iskan belgesi, binanın yapıldığı bölgede yetkisi olan ve adresin bağlı bulunduğu belediyeden ya da valilikten alınıyor. Peki, iskansız eve konut kredisi çıkar mı? İşte tüm detaylar...

İskansız gayrimenkul alınır mı?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmayan evler olarak biliniyor. Peki, İskansız gayrimenkul alınır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

iskansız ev almanın zararları Haberi

iskansız ev almanın zararları

İskansız ev alırsak ne olur?

İskan belgesi, bir yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edilip bitirildiğini; oturumun yasal olarak başlayabileceğini gösteren belgeye deniyor.


İnşaat çalışmaları tamamlanan yapılara verilen iskan belgesi, ancak yapının projeye ve bölgenin imar planına uygunluk teşkil etmesi halinde veriliyor.


Kimi zaman, yapının projesine ve bölgenin imar planına aykırı olarak tamamlanması veya müteahhitin borçlarının bulunması halinde belediyenin imar birimleri tarafından yapıya iskan verilmiyor. 


Peki, iskan belgesi olmayan bir ev almak istediğinizi ve "İskansız ev alırsak ne olur?" diye sorduğunuzu düşünelim. Yanıtı şu şekilde olacak;


İskan ruhsatı bulunmayan kat irtifak tapulu binalardan konut satın alanlar, imar mevzuatı gereği bir kısım kamu hizmetlerinden yararlanamama ( doğalgaz, elektrik-su aboneliği vb..) gibi yoksunluklar dışında; tapularının arsa sahibi lehine iptali veya tapuya kavuşamama riski yaşayabiliyor.


Öte yandan; binanın...