03 / 05 / 2024

iskansız evin tapu masrafı

iskansız evin tapu masrafı

Bir yapının iskan belgesi alabilmesi için inşaat çalışmalarının sona ermiş, tasdikli projesine uygun olarak inşa edilmiş olması gerekiyor. Peki, iskansız ev tapu masrafı ne kadardır?

İskanı alınmamış evin tapu masrafı!

Tapu masrafları, taşınmaz alım satım işlemlerinin gerçekleşmesi için tapu dairesinin bildirdiği banka hesabına yatırılması gereken hizmet bedeli oluyor. Peki, iskanı alınmamış evin tapu masrafı ne kadardır?

İngiltere'de 4.5 milyon TL'ye ev alabilirsiniz!

Türkiye'de konut satışları son zamanlarda azalırken, yatırımcılar yurt dışına, özellikle de İngiltere'ye doğru yöneliyor. Bu kapsamda Türkiye'de 4.5 milyon TL'ye alabileceğiniz bir evin kira getirisi 15-16 bin Türk Lirası olurken, İngiltere'de aynı fiyata aldığınız evin kira getirisi çok daha yüksek

Yaşadığınız evin kapı numarasını girip evinizin zeminini öğrenin!

İstanbul İli Jeoloji Haritası, toprakların depremlere dayanıklılığı hakkında bilgi vermektedir. "Evimin zemini sağlam mı?" "Binam güvenilir mi?" ya da "İstanbul`da zemini sağlam yerler neresi?" gibi sorularınızın yanıtını alabilirsiniz.

Tapu ve tapu masrafına dair bilinmeyenler! 100 metrekare evin tapu masrafı ne kadar?

Tapu masrafı, hem alım yapan hem de satış yapan kişilerin merak ettiği bir konudur. Peki tapu harcı, tapu masrafı nedir? İşte detaylar!

Bir evin tapu masrafı ne kadar?

Tapu masrafı pek çok kişinin kafasını karıştıran bir konudur. Bir ev aldıktan sonra tapu masrafı ne kadar olur? Tapu harcını kim öder? Bu sorular sık sık sorulmaktadır. İşte tapu masrafına ve diğer konulara dair merak edilen detaylar!

İskansız eve banka kredisi çıkar mı?

Yapı kullanım izni olarak kabul edilen iskan belgesi, binanın yapıldığı bölgede yetkisi olan ve adresin bağlı bulunduğu belediyeden ya da valilikten alınıyor. Peki, iskansız eve konut kredisi çıkar mı? İşte tüm detaylar...

İskansız gayrimenkul alınır mı?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmayan evler olarak biliniyor. Peki, İskansız gayrimenkul alınır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Hangi tapu tipleri için ev kredisi kullanılabilir?

Kredi kullanmak, son zamanlarda ev alabilmek için en uygun yöntemlerden biri olmaya devam ediyor. Pek çok kişi beğendiği evi alabilmek için bankaya kredi başvurusunda bulunurken, başvurunun onaylanmasında evin tapu tipi büyük bir önem taşıyor. Peki, Hangi tapu tipleri için ev kredisi kullanılabilir?

Fahiş elektrik faturalarına çözüm! Milyonları ilgilendiren indirim haberi geldi!

Elektrik faturalarında 2022'yle beraber tarifeli faturalara geçiş yapıldı. Türkiye genelinde milyonlarca kişi iskansız konutlarında fark etmeden yüksek tarifeye sahip sanayi elektriğini kullanıyor. Peki bu durumda ne yapılmalı? İşte ayrıntılar...

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

Konut alma aşamasında olan vatandaşlar, bazı terimlerin anlamını araştırıyor. Kimi ev ilanlarında iskansız olduğu belirtiliyor. Peki, bir evin iskanı yoksa ne olur?

Müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Müteahhitten konut ya da işyeri satın alma sürecinde olanlar tapuda ödeyeceği masrafları önceden hesaplamak istiyor. Peki, müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Konut ve işyeri gibi gayrimenkullerin kredili alınması durumunda ne kadar tapu harcı ödeneceği merak ediliyor. Peki, kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Trabzonlu vatandaşlara ruhsatsız ve iskansız konut uyarısı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ), vatandaşları iskansız ve ruhsatsız konutlara karşı uyardı...

Aykut Erdoğdu'nun iskansız daire aldığı iddia edildi!

İzmir'de satın aldığı villasında kaçak bölüm inşasıyla gündeme gelen CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun bu kez de  Kadıköy'de iskânsız dubleks daire satın aldığı öne sürüldü.

iskansız evin tapu masrafı Haberi

iskansız evin tapu masrafı

İskansız ev tapu masrafı!

Bir yapının iskan belgesi alabilmesi için inşaat çalışmalarının sona ermiş,  tasdikli projesine uygun olarak inşa edilmiş olması gerekiyor. Yapının iskan belgesi alabilmesi için 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve  inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. 


Tanımda geçen şartlara uygun olarak inşa edilmemiş ya da inşaatı bitmemiş yapılara iskan belgesi verilmiyor. Tapu masrafları, taşınmaz alım satım işlemlerinin gerçekleşmesi için tapu dairesinin bildirdiği banka hesabına yatırılması gereken hizmet bedeli olarak karşımıza çıkıyor. 


Arsa ve arazi üzerine inşa edilen binaların tapuya tescilinde binde 20 oranında harç tahsil ediliyor. Binanın tapuya tescil işlemi için iskan ruhsatı alınmış olması gerekiyor.


Tapu harcı ödemeleri için belgelerin tesliminden sonra işleminizin başladığı dosya numaranızla birlikte bir SMS'le bildiriliyor. İşlem hazırlandıktan sonra ise ikinci bir...