19 / 05 / 2024

iskelelerdeki ticari alanlara mevcut plana dahil mi

iskelelerdeki ticari alanlara mevcut plana dahil mi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İDO'nun Sirkeci ve Harem iskelelerindeki mevcut ticari yapılarla Beşiktaş ve Adalar'daki iskelelerinin ek işletme binalarının planlara işlenmesini onayladı.

Kapital Gayrimenkul'den Esenyurt'a 2 bin konutluk yeni proje geliyor! 

Kapital Gayrimenkul Esenyurt'ta 2 bin konutluk yeni proje inşa edecek. Söz konusu projede konutların dışında ticari alanlara da yer verilecek.

Güneri Ataşehir resmen başlıyor! Güneri Şehircilik'ten Ataşehir'e 490 konutluk yeni proje!

Güneri Şehircilik İnşaat'ın Ataşehir'de inşa edeceği yeni projesi resmen başlıyor. Maliyeti 886 milyon 87 bin 682 TL olarak açıklanan Güneri Ataşehir projesinde konutlar ve ticari alanlara yer verilecek.

Köseköy Koridoru Bağlantı Yolu Projesi, konut ve ticari alanlara ulaşımı rahatlayacak!

Kocaeli'nde Köseköy Koridoru Alikahya Stadyum Bağlantı Yolu Projesinde çalışmalar devam ediyor. Söz konusu proje sayesinde konut ve ticari alanlara ulaşımı rahatlayacak.

Şehir hastanelerinde ticari alanların kiraları ödenmiyor iddiası!

Sağlık Bakanlığı’nın 2020 yılı Sayıştay raporunda, şehir hastanelerinde, hastaneleri inşa eden şirketlerin işlettiği ticari alanlara ilişkin usulsüzlüklere yer verildi. Buna göre, ticari alanlar için kira ödenmediği ileri sürüldü.

Meydan Ardıçlı markaların radarında! Ticari alanlara rekor talep!

Özyurtlar Holding ve Bahaş Holding ortaklığıyla Esenyurt’ta inşa edilen 'Meydan Ardıçlı' projesi, ulusal ve uluslararası markaların radarında. Dev projede 2 ticari blokta yükselen alışveriş ve eğlence imkânı sunan sokak ve caddelerden oluşan 125 ticari üniteye rekor talep geldi.

Sahiba Gökçen Havalimanın'da uçuşların artması Lens İstanbul'un değerini artırdı!

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki yolcu sayısı 2018 yılında, 2017 yılına göre yüzde 10 artarak 34 milyona ulaştı. Yolcu sayısındaki artış Kurtköy’deki konut ve ticari alanlara ilgiyi arttırdı...

Nef Çekmeköy'de ticari alanlara garantili kira desteği!

NEF imzası ile 35 bin metrekarelik arsa alanı üzerinde hayata geçirilen Nef Çekmeköy'deki ticari alanlar 1 günlüğüne 2 Mart Cumartesi günü satışa çıkarılıyor. Nef Çekmeköy'de ticari alanlara garantili kira desteği veriliyor.

Ekmas Yapı İzmir ve Manisa'da projelere devam edecek!

Ekmas Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Ekmas Mavişehir'in ardından İzmir ve Manisa'da konut ve ticari alanlara yönelik projelere devam edeceklerini söylüyor.

Gayrimenkulde şartlar değişti!

Gayrimenkul sektöründe şartlar değişti. Yatırımlarını arsa, konut veya ticari alanlara yapmak isteyenler karşılaşmak istemediği için ekspertiz raporu istiyor. Bu ihtiyaca cevap vermek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “taşınmaz değerleme sistemi” kuruluyor.

Sancaktepe’de son 5 yılda konut fiyatları yüzde 42 arttı!

İstanbul Anadolu Yakası'nın önemini gittikçe artıran ilçeleri arasında yer alan Sancaktepe'de konut ve ticari alanlara ilgi artıyor. 

Dap İzmir fiyatları!

Dap İzmir fiyatları kata ve cepheye göre değişiklik gösteriyor.  707 konut ve ticari alanlara yer verilen proje İzmir'in  Bornova İlçesi'nde hayata geçiriliyor. 

3. havalimanında ticari alanlara büyük ilgi!

İstanbul yeni Havalimanı'nda Araç kiralama, eczane, kuaför, hediyelik eşya, kuyumcu, bijuteri, tekstil ürünleri, oyuncak, lostra, seyahat ürünleri satış alanları kiralamaları yoğun ilgi görüyor.

Ondörtüç Pendik 2018 fiyat tablosu!

Ondörtüç Pendik 2018 fiyat tablosu peşin ödemelerde 248 bin TL'den başlıyor. Projede konut ve ticari alanlara yer veriliyor...

iskelelerdeki ticari alanlara mevcut plana dahil mi Haberi

iskelelerdeki ticari alanlara mevcut plana dahil mi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) Sirkeci ve Harem iskelelerindeki mevcut ticari yapılarla Beşiktaş ve Adalar'daki iskelelerinin ek işletme binalarının planlara işlenmesi onaylandı.


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aralık ayı toplantısında, İDO iskelelerindeki yapıların planlara işlenmesine ilişkin komisyon raporları oylandı. 


Oylama sırasında AK Partili ve CHP'li meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. CHP Grubu, İDO'nun özelleştirilmesinin sonuçlarının olumsuz olduğunu savunarak, raporlara ret oyu vereceğini açıkladı. AK Parti Grubu da kararın, yasal değişiklik nedeniyle kıyı işletmelerinin uygulama imar planına işlenmesinden ibaret olduğunu aktardı.


AK Parti Grup Sözcüsü Ömer Lütfi Arı, İDO'nun özelleştirilmesinin vatandaşları mağdur etmediğini söyledi.


Raporların belediye tarafından özelleştirme şartlarında verilen hakların kullanılabilmesi için planlara işlenmesiyle ilgili olduğunu belirten Arı, "Neyin tartışıldığını anlamadım. İDO, başarılı bir şekilde özelleştirildi. Halkımızı ilgilendiren şehir hatları ayrılarak,...