03 / 05 / 2024

ismail ipçi

ismail ipçi

Tasarım İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İsmail İpçi, yerel seçimlerin yaklaştığını, bu nedenle inşaat sektöründe bir belirsizlik olduğunu söyledi. İpçi, "Talep oluştuğu zaman hiçbir sebep olmasa da fiyatlar artar." dedi.

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman'dan çarpıcı açıklama: Yüzde 90’ımız iş yapamıyor! 

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, İZTO İnşaat Grubu’nda 10 bin üyeleri olduğunu dile getirerek, “Bu kadar müteahhidin tamamına yakını artık iş yapmıyor; çünkü maliyetler çok yükseldi." dedi.

Dünyanın en büyük çip fabrikası geliyor! 473 milyar dolarlık dev yatırım için ilk adım atıldı!

Güney Kore, dünyanın en büyük çip fabrikasını kurmaya hazırlanıyor. Toplam 473 milyar dolar değerindeki çip fabrikası merkezi  21 milyon metrekarelik bir alanda inşa edilecek. 

İki büyük dünya devi arasında yaşanan ‘çip savaşı’ büyüyor

Amerika ile Çin arasında yaşanan ‘çip savaşı’ büyüyor. Çip savaşında ABD ve Çin arasında yaşanan gerilim, Çin'in elektronik şirketi Micron'a getirdiği yasakla beraber artarak devam ediyor.

Nvidia'nın Hisseleri Neden Yükseliyor?

Video oyunlarında kullanılan çipleriyle tanınan Nvidia, son yıllarda veri merkezi pazarına yöneldi. Veri merkezi çip işi, 29 Ocak'ta sona eren mali yılda şirketin gelirinin %50'den fazlasını oluşturdu ve şirketinin hisseleri bu yıl %160'tan fazla artarak 586 milyar dolarlık kazanca ulaştırdı.

Çip krizinde son viraj! Sonunda ışık göründü! Otomotiv sektöründe bir devir sona eriyor!

Dünyada otomotiv sektöründeki çip krizini çözmek için milyar dolarlık yatırımlar yapıldı. Tüm yatırımların devreye girmesi 2024 yılını bulacak. Çip krizinin kökten çözülmesi ise 2025’ yılında gerçekleşecek

 2023'ün olmazsa olmaz oyun teknolojisi olabilir! İşte çıkacağı tarih

AMD, 3D V-Cache teknolojisini Ryzen 7000 masaüstü işlemcilerine getiriyor. Amiral gemisi Ryzen 9 7950X3D çip, Intel'in Core i9-13900K işlemcisine karşı izlenmesi gereken çip olacak.

İlk emekli maaşınız yattı mı? kaç TL maaş alacaksınız? İşte emekli maaşı sorgulama adımları!

Toplam 13 milyon emekliye çok yakında EYT düzenlemesinden emekli olacaklarla birlikte yaklaşık 2,5 milyon kişi daha katılacak. Peki ilk emekli maaşınızın hesabınıza geçip geçmediğini nasıl öğrenirsiniz? Emekli maaşı nereden sorgulanır, hangi adımlar izlenir? İşte yanıtlar…

Otomobil sektöründe fiyatlar düşer mi artar mı? Çip krizi çözülür mü? İşte uzmanların tahminleri

Türkiye'de faaliyet gösteren otomotiv markalarının üst yöneticileri, Türk otomotiv sanayisinin ihracat ve üretimde iyi bir performans gösterdiğini, çip tedarik problemi kaynaklı zorlukların 2023'ün ikinci yarısında azalmasını beklediklerini ifade etti.

Evcil hayvanına çip taktıramayanlar dikkat! Bakanlıktan yeni açıklama geldi

Evcil hayvanına çok taktıramayanlar bu haber sizi ilgilendiriyor. Kedi, köpek gibi evcil hayvanlar için getirilen mikroçip uygulamasıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı önemli bir açıklama yaptı.

4/A, 4/D Belediye şirket işçilerine kadro geldi mi? Belediye Taşeron işçilerine kadro gelecek mi?

4A, 4B sözleşmeli personel kadroya geçip geçmeyeceğini merak ediyor. Peki, 4/A, 4/D Belediye şirket işçilerine kadro geldi mi? Belediye Taşeron işçilerine kadro gelecek mi?

EYT bilmecesinde kritik konu. Binlerce işçiyi ilgilendiriyor

EYT için gerekli prim gün sayısının ne olacağı, emeklilik yaşının değişip değişmeyeceği büyük merak uyandırırken kadroya geçen işçiler de zorunlu emeklilik maddesi olup olmayacağını merak ediyor.

Banka kartınızın süresi bittiyse bu haberi mutlaka okuyun! Emekli promosyonu ve çip sorunu kart krizi yarattı

Bankalar tarihi geçen kartları yenilemekte sorun yaşıyor. Emekli promosyonu mesaisi ve yeni müşteriler için hazırlanan kartlara ilave olarak 2020'den beri süren çip krizi kart yenilemeyi sekteye uğratıyor.

Çiftçiye mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak?

Çiftçi kayıt sistemine dahil olan çiftçilere ödenen mazot ve gübre desteği gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Vatandaşlık numarasına göre ödenen mazot ve gübre desteğinin ödeme tarihlerinin netleşip netleşmediği araştırılıyor.  

ismail ipçi Haberi

ismail ipçi

Bu durumun da potansiyel konut müşterisini beklemeye yönelttiğini ifade eden İpçi, "Konut alım talebi insanların konuta olan ihtiyacından daha çok, onların moral düzeyleriyle orantılıdır. Konut sektöründeki fiyat artışının ana kaynağı da bu konudaki talep miktarıdır. 

Talep oluştuğu zaman hiçbir sebep olmasa da fiyatlar artar. Talep azaldığı zaman maliyetler artsa dahi bu fiyatlara yansıtılamaz. Bu nedenle kârlı ve ucuz konut almak isteyenler bu süreci çok iyi takip etmeli" dedi. 


UZUN VADELİ DÜŞÜNÜN

 Gündelik veya dönemsel kararlar yerine uzun vadede değerlenecek yatırımlara yönelinmesini öneren İpçi, "Daha önceki konut alım taleplerinin azaldığı süreçleri hatırlayacak olursak; piyasada ucuz konutlar bulunduğu halde satın alma doğrultusunda bir talep olmamıştı. 

O günlerde konut alımı yapanların ise günümüzde ne kadar kârlı bir yatırım yaptıklarını görmekteyiz. Konut sektörü, o günlerdeki kadar yoğun...