29 / 04 / 2024

İSMEP İstanbul

İSMEP İstanbul

İstanbul’u muhtemel bir depreme hazırlayabilmek amacıyla; afet öncesi; afet sırası ve afet sonrası için gerekli olan hazırlık ve müdahaleye yönelik uygulamaları ele alan İSMEP nedir?

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

İstanbul Valiliği'nden kamu binalarının güçlendirilmesi için ihale daveti!

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi'nin (İPKB) İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi'ne (İSMEP) göre İstanbul'da yer alan kamu binalarının güçlendirilmesiyle ilgili ihale daveti Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilendi!

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilenen yüzü ile misafirlerine keyifli bir İstanbul deneyimi yaşatacak.

İstanbul'da bin 218 kamu binası depreme hazır!

İstanbul Valiliği tarafından yürütülen İSMEP kapsamında, İstanbul'da 10 yılda toplam bin 218 kamu binası depreme hazır hale getirildi. İstanbul Valiliği'nden alınan bilgiye göre 1998'de yürürlüğe giren yönetmelikten sonra inşa edilen okul, yurt, hastane gibi kamu binaları yıkılıp yeniden yapılıyor.

Istanbul Sapphire binasının satışını TFI üstleniyor!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Sapphire binasının toplu satışını üstlenen The First Investor (TFI)'ın görevini üstlenmeye devam ettiğini açıkladı.

İstanbul'da 1.268 kamu binası depreme karşı güçlendirildi!

İstanbul Valiliğince sürdürülen İSMEP kapsamında 5,5 milyar liralık kaynak harcanarak ildeki 1044 okul, 48 hastane, 61 poliklinik, 38 yurt, 55 idari bina ve 22 sosyal hizmet binası olmak üzere toplamda 1268 yapı güçlendirildi veya yeniden inşa edildi.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne zaman açılacak?

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yıkılıp yeniden yapılıyor. Peki Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne zaman açılacak?

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn hizmete açıldı!

İSVİÇRE merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts’un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Haliç’te açıldı..

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Haliç’te açıldı!

İsviçre merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts'un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn İstanbul’un otel yatırımlarında yeni ilgi odağı haline gelen Haliç’te açıldı.

Okmeydanı SSK hastanesi ne zaman yeni inşaatı tamamlayacak?

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında ultra-modern olarak yeniden inşa ediliyor. yapılıyor. Okmeydanı SSK hastanesi ne zaman yeni inşaatı tamamlayacak?

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne zaman tamamlanacak?

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yıkılıp yeniden yapılıyor. Peki Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne zaman tamamlanacak?

İSMEP İstanbul Haberi

İSMEP İstanbul

İSMEP nedir?


İSMEP açılımı: İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi olarak karşımıza çıkıyor.


İSMEP, İstanbul Valiliği İl Özel İdaresi bünyesinde oluşturulmuş İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından sürdürülen bir risk azaltma projesi olarak tanımlanıyor.


İSMEP, İstanbul’u muhtemel bir depreme hazırlayabilmek amacıyla;

- afet öncesi

- afet sırası ve

- afet sonrası için gerekli olan hazırlık, zarar azaltma, müdahale ve iyileştirmeye yönelik destekleyici ve önleyici uygulamaları ele alınıyor. 


Hem Türkiye, hem de dünyanın en önemli kültürel mirasını taşıyan ve ekonomik değer olarak büyük bir oluşumu da barındıran İstanbul için İSMEP’in bütçesi Hazine Müsteşarlığı’ndan sağlanan kaynaklarla 1.2 milyar Avro’ya ulaşmış durumdadır. 


Bütüncül afet yönetimi göz önüne alınarak hazırlanan İSMEP, birey, aile ve kurumsal düzeyde risk azaltıcı önlemlerle özellikle depremlerden kaynaklanan acil durumlara karşı hazırlıklı olunması ve...