15 / 05 / 2024

İsmet inönünün doğduğu ev

İsmet inönünün doğduğu ev

İzmir'de bulunan İsmet İnönü'nün doğduğu ev CHP belediye meclisi zamanında müze haline getirmek için satın alınmış. 1951 yılında 9 bin lira bedel üzerinden satışa çıkarılmış ve taliplerin arasında İsmet İnönü'de varmış.

Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu şirket İzmir'den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!

İzmir’in Karaburun ilçesi Küçükbahçe Köyü’nden 250 dönümlük arsa alan Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu Nano Yenilenebilir Enerji Yatırımları Anonim Şirketi buraya GES ve Elektrik Depolama Tesisi kuracak.

İnternetten kiralık konut arayanlar dikkat! Dolandırıcıların akılalmaz oyun ortaya çıktı!

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile beraber kiralık konut arayanlara öğrenciler de eklenince emlak dolandırıcılarına resmen gün doğdu. İşte internetteki ilanlardan bulduğu İstanbul Beylükdüzü'ndeki konut için 20 bin TL depozito ödemesine rağmen anahtarı teslim alamayan öğrencinin yaşadıkları..

Prof. Dr. İbrahim Özkol nerede doğdu? Doktorasını nerede yaptı? İspanya’da hangi projelerde görev aldı?

ASELSAN Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Özkol ne zaman doğdu? Hangi okulda okuldu? Yüksek lisansını ve doktorasını hangi alanlarda yaptı? Hangi alanlarda çalıştı? İşte İbrahim Özkol ile ilgili merak edilen her şey...

SGK’dan beklenen duyuru! SSK ve Bağ-Kur’luya gün doğdu! Hayaller gerçek oluyor!

Yapılandırma paketi için tüm detaylar belli olurken, fırsattan faydalanmak isteyen kişiler ayrıntıları araştırmayı sürdürüyor. SGK yapılandırmanın sunduğu avantajları duyurdu. Part-time çalışan vatandaşlar eksik günlerini tamamlayabilecekken, son bir senelik isteğe bağlı borçları da yapılandırma çer

GSS prim borcu olanların yapılandırması nasıl olacak? İşte yapılandırma detayları

Sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen ancak Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerini ödeyemeyenler için bir fırsat doğdu. GSS prim borcu olanlar diğer kamu borçlularından ayrı tutuluyor ve 31 Ağustos'a kadar borçlarını yapılandırarak gecikme faizlerinden kurtulabiliyorlar.

Freni patlayan altın için yeni rekor resmen açıklandı! Gram altın tam bu kadar olacak! Altını olanlar havalara uçacak

Altın fiyatları Fed'in faiz kararı sonrası yükselişe geçti. Freni patlayan altında yeni rekor geldi! Gram altın tam bu kadar olacak! 1 gram bile altını olan havalara uçacak!

Bu devirde bu maaş kaçmaz! Memur olma fırsatını değerlendirmek isteyenler acele etsin! Son gün yaklaşıyor

Ekonominin şartları zorladığı şu günlerde, belediye memuru olmak için bir fırsat doğdu. Hem de 12.000 TL olarak belirlenen maaşla. Başvuru şartlarını merak edenler haberimizi okumanızı tavsiye ederiz.İşte detaylar...

Selman Özgün: Doğru planlamayla İnşaat maliyetinden yüzde 30 tasarruf edilebilir!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada inşaat yapımı esnasında yapılan hata nedeniyle üretimin yüzde 30'nun yıkılıp tekrar yapıldığını dile getirerek, planlamanın doğru yapılması ve projenin düzgün uygulanmasıyla inşaat maliyetinden yüzde 30 tasarruf edilebileceğini dile geti

Türkiye, İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te konut inşa etme adımını şiddetle kınadı!

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te toplam 2 bin 572 konutluk ilave yasa dışı yerleşim birimi inşası yolunda attığı adımı şiddetle kınadığını belirtti.

Bağcılar'da deprem izolatörlü Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşa ediliyor!

Sağlık Bakanlığı tarafından Bağcılar'da 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi inşa ediliyor. Hastane inşaatının 2.5 yıl sonra bitmesi hedefleniyor.

Büyükçekmece Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ev birebir ölçülerinde Büyükçekmece’de inşa ediliyor. Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak.

Aristotle Onassis’in doğduğu ev için 3 milyon euroluk teklif!

Onassis Vakfı, Yunan armatör Aristotle Onassis’in doğduğu ev olarak bilinen Manisa'daki tarihi evi satın almak için 3 milyon euroluk teklif verdi. Manisa Akhisar'da yaşayan 85 yaşındaki Mihriye Yalazı ise evi satmayacağını söyledi.

Yunan Çözümü Partisi: Atatürk'ün evini soykırım müzesi yapalım!

Ayasofya'nın ibadete açılması kararından sonra Ege Denizi'nin karşı kıyısından dikkat çeken bir talep geldi. Ultraulusalcı ve aşırı sağcı Yunan Çözümü Partisi, "Selanik'teki Atatürk'ün doğduğu evi soykırım müzesi yapalım" açıklamasında bulundu...

İsmet inönünün doğduğu ev Haberi

İsmet inönünün doğduğu ev




İnönü'nün doğduğu ev satılacak.


Taliplerin arasında bizzat İnönü var.


   İzmir, 4 - Belediye Daimi Encümeni bugünkü içtimasında C. H. P. Genel Başkanı ve eski Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün doğmuş olduğu ev 9 bin lira muhammen bedel üzerinden satışa çıkarılmaya karar verilmiştir. 

   Şehrimizin İkiçeşmelik semtinde bulunan bu kısmen harap olmuş ev, C.H.P Belediye Meclisi zamanında müze haline getirilmek üzere sahiplerinden satın alınmıştı.

   Öğrendiğime göre ev satışa çıkarıldığı zaman taliplerin arasında İsmet İnönü'de bulunacaktır.


Hürriye Gazetesi 5 Temmuz 1951



Abdullah Kutalmış...