20 / 07 / 2024

İspanya ekonomik krizi

İspanya ekonomik krizi

Hürriyet Gazetesi Yazarı Gila Benmayor, İspanya ve Yunanistan krizlerindeki son durumu yazıyor. İşte o yazı!

Yabancıya konut satışı kısıtlandığında emlak krizi ekonomik krize döner!

İş dünyasının tecrübeli ismi Ali Özmen Safa, Kıbrıs emlak sektörü ile ilgili bir açıklamada bulundu ve yabancıya konut satışı ile ilgili yeni yasaya değindi. Safa, ekonomik kriz uyarısı yaptı. İşte o açıklama...

Üniverite öğrencileri de kiralardan şikayetçi: Burs ücretleri kiraya bile yetmiyor!

Üniversite öğrencileri de ekonomik krizi derinden yaşıyor. Öğrenciler hem yüksek kira bedellerinden hem de yetersiz miktardaki burslardan şikayetçi.

Konut krizi büyüyor! Sosyal medyada paylaşılan ilan büyük tepki çekti!

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ve konut krizi giderek büyürken benzer bir durum uluslararası kamuoyunda gündem oldu.

Uzman ekonomistten korkutan uyarı: ‘Yanlış politikalar benimsenirse TL krizi yaşanabilir’

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Bölgesel Başekonomisti Roger Kelly, Türkiye’deki ekonomik sorunlara ilişkin değerlendirmede bulundu. Kelly, “Yanlış politikalar benimsenirse TL krizi yaşanabilir” dedi.

Ucuza arsa arıyorsanız dikkat! Bu habere hemen bakın

Ekonomik krizi içinde emlak piyasasında meydana gelen 'çılgınlık' sebebiyle vatandaşlar bütçe dostu prefabrik evlere çevrildi. Prefabrik ev yapmak için arsa sahibi olmak isteyen vatandaşlar için sevindirici haber İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. İşte detaylar.

BİM’den çok konuşulacak açıklama! Ekonomik krizi gözler önüne serdi!

BİM 2022 yılı kapsamında mali sonuçlarını açıkladı. Firmanın faaliyet raporunda, pazar payını artırırken her kesimden yeni müşteriler kazanmıştır" ifadeleri yer aldı. Raporda alım gücünün düştüğü bir kez daha görüldü.

Kışlık kaban alamayanları sevindirecek haber! Sektörden müjde geldi!

Fiyat sabitleyerek ekonomik krizi aşmak için destek veren zincir marketlerden sonra şimdi de giyim sektöründen sevindiren adım geldi.

Ekonomi profesöründen dolar için kritik uyarı. Dolar 25 lira olacak

Prof. Dr. Duran Bülbül Merkez Bankası'nın faiz indirim kararlarını değerlendirerek, Merkez Bankası ve iktidarın ekonomik krizi algılayamadığını söyledi. Faiz indirim kararlarının yoksulu daha yoksul zengini daha zengin yaptığını belirten Bülbül, bu politikalarla doların 25 lirayı göreceğini söyledi.

Doların yükseleceğini söyleyen ekonomist Esfender Korkmaz, 8 öneride bulundu!

Ekonomist Esfender Korkmaz, doların artışını sürdüreceğini savundu ve AKP hükümetine ekonomik krizi önlemede 8 öneride bulundu.

Emlak krizi bankaları perişan etti! Peş peşe iflas kararı açıkladılar

Emlak krizi Çin'de bankaların peş peşe iflas bayrağını çekmesine neden oldu. Parasını çekmek için bankalara hücum eden halkı durdurmak için askerler devreye girdi. Çin Başbakanı Li, ülkede ekonomik toparlanma için 'zahmet ederek çabalamak' gerektiğini söyledi.

Hazine Bakanı Nebati'den ilginç ekonomik kriz açıklaması: Küçükler debelenmeye devam etsin

Türkiye'de son bir haftada yatırımcının yönünü dolardan Türk lirasına çevirmesi için peş peşe ekonomi paketleri açıklandı. Yaşanan ekonomik krizi ve enflasyonla ilgili açıklamalar yapan Bakan Nebati, 'Bırakın küçükler debelensin büyükler vizyon sahibidir büyük karar alır' dedi.

CHP'den kira artışlarıyla ilgili Meclis araştırması talebi!

CHP, kira artışlarıyla ilgili Meclis araştırması açılmasını talep etti. CHP Grup başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç imzasını taşıyan önergede, kirada oturan dar gelirli vatandaşların kira artışları sebebiyle ekonomik krizi daha fazla hissetmeye başladığı belirtildi.

İcra iflas dosyalarında pandemi artışı!

Adalet Bakanlığı’nın verileri, Türkiye genelinde giderek daha da fazlalaşan ekonomik krizi bir kez daha ortaya çıkardı. 

İspanya ekonomik krizi Haberi

İspanya ekonomik krizi

Valencia, İspanya’daki israfa iyi bir örnek. Şaşaaya meraklı yöneticiler en gereksiz yapılar için milyonlarca Euro harcattılar. Sonuç mu? Üzerinde tavşanlar gezen bir havalimanı ve milyonlarca boş konut.


İstanbul’daki Dünya Ekonomik Forumu’nun en ateşli oturumlarından biri ‘Euro Bulmacasını Çözmek’ti. Euro’nun durumu bulmacadan ziyade zorlu bir cebir denklemi.Yunanistan Euro’dan çıkar mı? Çıkarsa Euro bölgesi krize sürüklenir mi? Kriz önce İspanya’yı vurur mu?


Aralarında eski Yunanistan Maliye Bakanı Yorgo Papakonstantinu’nun da olduğu panelistlere üzülmedim değil. Çık çıkabilirsen bu karmaşık durumun içinden. Yunanistan felakete sürüklendi diyelim. Arkasından İspanya, İtalya, Portekiz ekonomileri patır patır dökülürse ne olacak? Panelde siyasiler, bankacılar ve nedense medya topa tutuluyor. Siyasileri ve bankacıları anlayabilirim ama neden medya? İspanya’nın başına çorap örenleri ortaya çıkardı diye mi? Bu ülkenin iflasın eşiğine sürüklenmesinde büyük...