17 / 05 / 2024

ispanya satılamayan ev sayısı

ispanya satılamayan ev sayısı

İspanya'da yakın gelecekte çözülmesi öngörülmeyen emlak krizinden Valencia, Endülüs ve Katalonya bölgesinde 800 binden fazla yeni ev satılamazken, uzmanlar İrlanda ve ABD'deki gibi bazı boş evlerin yıkılmasını öneriyor..

Ekonomist 'Altın, gümüş satıp ev alsam mı?' sorusunu yanıtladı! Altın, gümüş, konut üçgeninde şok gelişme! 

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın, gümüş, konut üçgeni ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve 'Altın, gümüş satıp ev alsam mı?' sorusunu yanıtladı. İşte ayrıntılar...

Satılamayan konutları yerel yönetimler alsın önerisi! 

Çin artan konut stoklarını azaltmak amacıyla yerel yönetimlerin satılamamış milyonlarca konutu satın almasının isteneceğini açıkladı. İşte detaylar...

Bostancı'da 3 ay önce 6 milyon 250 bin TL'den satılan ev şimdi 38 bin 500 liradan kiralanıyor!

İstanbul'un en değerli ilçelerinden biri olan Bostancı'da 3  ay önce 6 milyon 250 bin liradan satışa sunulan ev şu anda 38 bin 500 liradan kiralanıyor. Evin, bu kira bedeli ile kendisini 13,5 yıl içinde amorti edeceğini belirten mühendis, sosyal medya hesabından değerlendirdi...

Galatasaray stadını tepeden gören ve 70 milyon TL'ye satılan ev sosyal medyayı salladı!

Seyrantepe'de yer alan RAMS Park olarak bilinen Galatasaray stadının yanı başındaki projede 70 milyon TL'ye satılan ev sosyal medyada gündem oldu. İşte ayrıntılar...

300 bine satılan ev 3 milyon TL'ye çıktı! Yatırımcılara 2025 uyarısı!

Son zamanlarda konut ve otomobil yatırımının ne kadar doğru olduğu tartışma konusu olurken, borsadaki son durum da merak ediliyor. Peki şimdi konut ve otomobile yatırım yapmak mı, borsaya yönelmek mi daha mantıklı?

Yabancılardan para en çok gayrimenkule geldi: 3.6 milyar dolar!

Türkiye'ye 2023’te gelen 10.6 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 3.6 milyar doları yabancılara satılan gayrimenkullerden geldi.  Vatandaş, “Yabancıya serbest, yerliye kota, bu kadar satış olursa ev fiyatlarının uçması normal”  diye tepki gösterdi.

Konut satışlarındaki sert düşüş kira fiyatlarını nasıl etkiledi?

Konut satışlarında düşüş devam ediyor. Evini satamayan mülk sahibi evini kiraya veriyor. Satılamayan konutların kiralığa dönmesi ile birlikte kiralarda yüzde 25 gerildi.

Son 3 yılın rekoru: Yeni konut projeleri satılmıyor mu?

Rusya'nın federal bölgelerinde müşteri bulamayan yeni konut oranları 3 yılın rekorunu kırdı. Ülkede satılamayan konut hacmi 2020 Ocak ayından bu yana ilk kez 71 milyon metrekareyi aştı.

Vakıflar, o ildeki 3 adet konutu satıyor! Ev alacaklara fırsat! 

Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kayseri ili, Kocasinan ilçesi, Erciyesevler Mahallesinde yer alan 3 adet konutu satıyor. Peki Kayseri Kocasinan'da satışı yapılacak konutların büyüklükleri kaç metrekare? Fiyatlar ne kadar? 

Kurban pazarlarında satılmayan hayvanları Et ve Süt Kurumu alacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Kurban Bayramı sebebiyle pazarlara getirilen fakat satılamayan kurbanlıklar, Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından satın alınacak.

Kira sorunu için İspanya modeli yolda! Ev sahipleri bu habere çok üzülecek!

Aniden artan enflasyon ve kira sorunları yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Ev sahipleriyle kiracıları karşı karşıya getiren kira sorunuyla ilgili çözüm önerileri de sunuldu. Bunlardan bir tanesi de  "İspanya modeli"...

Semt Güngören'deki 88 konut ile 8 iş yeri satılıyor! 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ev sahibi olmak için hemen bakın! Büyük fırsat!

Güngören Belediyesi Semt Güngören projesindeki, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere toplam 88 adet konut ile 8 adet iş yerini satıyor. Ev ve iş yeri sahibi olmak isteyenler hemen baksın! İstanbul'da büyük fırsat! 

O ilde 2 adet 3+1 daire satılıyor! Ev sahibi olmak isteyenler bu tarihi kaçırmayın!

Mamak Belediyesi, Ankara ili, Mamak ilçesi, Ege Mahallesi'nde yer alan 2 adet 3+1 daireyi satıyor. Ev sahibi olmak isteyenler bu tarihi kaçırmayın! İşte ayrıntılar...

ispanya satılamayan ev sayısı Haberi

ispanya satılamayan ev sayısı

İspanya'da ekonomik krizi tetikleyen en büyük etkenlerden biri olan emlak sektöründeki şişkinlik devam ederken, mevcut durumda 800 bin kadar yeni evin satılamadığı belirtiliyor.


2013 itibariyle satılamayan yeni ev rakamları, Bayındırlık Bakanlığı'na göre 675 bin, CatalunyaCaixa bankasına göre ise 815 bin olarak gösteriliyor.


İspanya'da emlak stoğunun en fazla olduğu bölgeler Valencia (212 bin 700), Endülüs (134 bin 600) ve Katalonya (103 bin 800) olarak gösterildi.


Bayındırlık Bakanlığı'nın açıkladığı rakamlarda 2013'ün ilk çeyreğinde 23 bin 118 yeni ev satışa sunulurken, İspanya'da emlak sektöründe patlamanın olduğu 2007 öncesi dönemlerde aynı dönemde yaklaşık 300 bin evin satışa çıkarıldığı da hatırlatıldı.


FİYATLAR YÜZDE 30'DAN FAZLA DÜŞTÜ


2008 yılından bu yana sürekli düşen emlak fiyatlarında son 5 yılda yüzde 30'tan fazla gerileme oldu.


Hatta sektöre bağlı kurumlardan verilen bilgilerde, bankaların ellerindeki...