08 / 05 / 2024

ispanya vatandaşı türkiyeden ev alabilirmi

ispanya vatandaşı türkiyeden ev alabilirmi

Yaşadığı mali krizle dünya gündemini meşgul eden İspanya'nın vatandaşları Türkiye'den ev alabilir mi dersiniz? Bu sorunun yanıtı için haberimize bakın...

Ekim ayı iş yeri kira artışı ne kadar, kaç TL? 2023 TÜİK dükkan kira zammı (TEFE-TÜFE) açıklandı mı?

Milyonlarca vatandaş Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun enflasyon rakamlarını açıklamasını bekliyor. Kira artış oranları TEFE-TÜFE'ye göre yerniden şekilleniyor. İşte kira artış zammı hesaplama...

KİT zararları 370 milyar liraya ulaştı! Faturayı yine vatandaş ek vergilerle ödeyecek!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bol keseden dağıtılan vaatlerin faturasını vatandaş dolaylı vergilerle ödemek zorunda kalacak. KİT’lerin 7 aylık görev zararının 370 milyar liraya ulaştığına dikkat çeken CHP milletvekili Türker Ateş, “AKP vatandaşın cebinden şov yaptı” eleştirisinde bulundu.

Türk yatırımcılar rotasını İspanya'ya çevirdi!

Türk vatandaşlar İspanya’da Golden Visa (Altın Vize) programına yoğun ilgi gösteriyor.  2017'den beri İspanya’da faaliyet gösteren Spain Homes, Altın Vize başvurularında yasal danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriyor.

Vatandaş borç batağına sürüklendi: 1 yılda kredi kartlarına borcu yüzde 182'yi aştı!

Vatandaşın son bir yılda kredi kartlarına olan borçlardaki artış yüzde 182’yi aşarak 2 trilyon 208 milyar 668 milyon liraya ulaştı.

Akaryakıt zamları vatandaşı elektrikliye yöneltti! İşte yakıt harcamalarının karşılaştırması

Akaryakıta zamlar üst üste gelirken vatandaş elektrikli otomobilleri araştırmaya başladı. Benzin, motorin, LPG'ye yeni rakip olan elektrikli araçların ne kadar yaktığı merak konusu. İşte elektrikli ve benzinli araçların yakıt miktarları...

Yurt dışı telefonlar için kayıt harcı zamlandı: Sınır kapısında zamanla yarışan vatandaşlar!

Kısa süre önce yurt dışı telefon kayıt harçlarına gelen zamdan sonra vatandaşlar soluğu sınır kapısında aldı. 20 bin TL olan kayıt harcı nedeniyle sınır kapısında kalabalık oldukça arttı ve zamanla yarış başladı. Sınırda telefon alışverişi yapmak isteyenlerin işte son hali…

Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvuruları rekora koşuyor! En çok başvurulan programlar açıklandı!

Henley- Partners Grup Başkanı Dr. Christian H. Kaelin, Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvurularının bu yıl rekora koştuğunun altını çizerek, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Türk vatandaşlarına kolay Schengen vizesi veren ülke belli oldu!

Bir Avrupa ülkesi Schengen vizesi vermekte ısrar edince bir Avrupa ülkesinin Türk vatandaşlarına vize vermesinin daha kolay olduğu ortaya çıkıyor. Peki Schengen vizesini en hızlı hangi ülke alabilir? İşte Türklere en kolay Schengen vizesi veren ülke...

Kuveyt Türk'ten nakit ihtiyacı olan vatandaşlara çok önemli duyuru!

Kuveyt Türk, ülkemizde büyük bir müşteri tabanına sahip olan bir banka olarak, nakit ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik önemli bir duyuru yaptı.

Doların artacağından korkan vatandaş en çok ne satın aldı?

Mayıs ayında yapılacak seçimler öncesi dolar kurunda yaşanan hareketlilik, vatandaşı tüketime yönlendirdi. Kurun daha da artacağından endişe eden Türk halkı, başta otomobil ve elektronik ürünler olmak üzere tam bir alışveriş çılgınlığı yaşadı.

Tüp fiyatları rekora koşuyor! Fiyatları duyan vatandaşlar isyan etti! Kötü haberler ardı ardına geldi!

Tüp fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşı canından bezdirirken tüp fiyatları da rekora koşuyor. Resmen insanların ocakları değil cepleri yanıyor. Yapılan zamların ardından güncel tüp fiyatları en çok sorgulanan konular arasında yer alıyor.

SGK kasasını vatandaşa açtı! Her ay verilecek olan 3000 TL’nizi hemen alın! SGK uzmanı açık açık anlattı!

SGK kasasını tüm vatandaşlara açtığını duyurdu. Geri ödemesiz 3000 TL’nizi hemen alabilirsiniz. İşte detaylar!

Vatandaş et ve süt ürünlerine hasret kaldı! Yeni zamlar kapıda!

Yüksek enflasyon ortamında geçim derdi vatandaşın belini büküyor. Et ve süt ürünlerine gelen sürekli zamlar yüzünden dargelirli vatandaşlar artık et ve süt ürünlerini gramla alır oldu. Üreticiler ise maliyet artışları ve arzdaki problemler nedeniyle yeni zamların kapıda olduğunu belirtiyor.

ispanya vatandaşı türkiyeden ev alabilirmi Haberi

ispanya vatandaşı türkiyeden ev alabilirmi


Son dönemlerde yaşadığı mali krizle dünya gündeminde bolca yer alan İspanya, İber Yarımadası'nda bulunan bir Akdeniz ülkesi. Bu ülke vatandaşları Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapabiliyor. Üstelik İspanya şartsız ev alımı yapacak ülkeler arasında yer alıyor. Yani bir İspanyol Türkiye'den şartsız ev ve arazi alabilir. 


Askeri bölge sınırlaması

Mütekabiliyet ile birlikte birçok yabancı ülke vatandaşı Türkiye'den şartsız gayrimenkul alabiliyor. İspanya'da bu ülkelerden biri. Ancak şartsız da olsa yabancı ülkeler için getirilen bazı kurallar var. İlki, askeri ve stratejik bölgelerde gayrimenkul alınamaması. Bunun dışında alınan ev ve arazilerin ilçe yüzölçümünün yüzde 10'unu geçmemesi. Ayrıca yabancı şirketlerin aldıkları arazide geliştirecekleri projeyi 2 yıl içinde Bakanlığın onayına sunmaları. 


Bir İspanyol nelere dikkat etmeli? 

Peki Türkiye'den şartsız ev ve arazi alabilecek İspanyollar nelere dikkat etmeli? 


1- Gayrimenkulün devri için sözleşmeler...