17 / 05 / 2024

Isparta şifalı balıkların su kaynağı

Isparta şifalı balıkların su kaynağı

Isparta'da şifalı balıkların su kaynağı korumaya alınıyor. ISPARTA'nın Şarkikaraağaç İlçesi'ne bağlı Aslandoğmuş Köyü'nde, özellikle cilt hastalığı tedavisine iyi geldiğine inanılan balıkların yaşadığı Ilıca su kaynağı, korumaya alınıyor.

Yazlıklarını belgesiz kiraya verene 600 bin TL ceza: Turizm amaçlı kiralama izin belgesinde şok! 

Edirne Saros Körfezi'nde yazlıklarını internet aracılığıyla kiraya verenlere 600 bin TL idari para cezası uygulandı. İşte ayrıntılar..

The Guardian'dan flaş bilgi: Kral Charles ölen insanların varlıklarını kendi mirasına geçiriyor! 

Kral 3. Charles'ın özel mülkü olan ve ona gelir sunan Lancaster Dükalığı'nın iç belgelerine ulaşan The Guardian, kimsesi olmayan ve yaşamını yitiren insanların varlıklarının, bağış yapılacağı iddiası ile Kral'ın mirasına aktarıldığını ortaya koydu. İşte detaylar...

Dondurulmuş balık alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Fatmagül Öztürk, gerekli şartlar ve kontroller oluşturulduğunda dondurulmuş balıkların daha güvenilir ve sağlıklı olduğunu söyledi.

Memur ve emekli maaşları arasındaki makas açıldı! Emekli aylıklarının memur maaşlarını karşılama oranı nasıl değişti? 

Memur maaşlarına yapılan seyyanen zam, memur emeklisi maaşlarına yansımayacak. Peki emekli aylıklarının memur maaşlarını karşılama oranı nasıl değişti? 

İstanbullular acilen baksın! Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli! Hazırlıklarınızı yapın!

İstanbullular acilen baksın... Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli... Hazırlıklarınızı yapın...

SEC, Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını talep etti!

Paylaşılan detaylara göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dava açtığı kripto para borsası Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını talep etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, acilen dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon riskli konut olduğunu hatırlatarak, İstanbul'un Avrupa ve Anadolu Yakası'nda 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını duyurdu.

Aylıklarını yüzde 36 zamlı hali ne zaman yatırılıyor? İşte tarih netleşti! Tam 7125 TL yatırılacak

Zamlı aylıkların yatma tarihi kesinleşti. Yapılan zam tam yüzde 36.  Zamlı aylığı alanlar bu ay en az 7.125TL alacak.

Hijyenmax özelliğiyle bulaşıklarınız bakterilerden arınıyor! İşte 11 Şubat 2023 fiyat listesi

Bulaşıklarım tertemiz olsun diyenler için Arçelik, bulaşıklarınızı uzaktan kontrol etme imkanı sunarak yıkanma işlevini yakından takip etmenizi sağlayan teknolojiye sahiptir. Ekstra kurutma ve deepclean teknolojileri ile Arçelik bulaşık makinesi merak konusu oluyor.

Altında son tren kalkıyor! Hazırlıklarınızı tamamlayın! Gram altın tam bu kadar olacak! Bakmayan bin pişman olacak

Altın Piri İslam Memiş, altın konusunda vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Gram altındaki yükseliş ise hız kesmiyor. Altında son tren kalkıyor! Hazırlıklarını tamamlayın! Gram altın tam olarak bu kadar olacak! Bakmayan bin pişman olacak..

Philips kablosuz kulaklık ne kadar? İşte Philips’te true wireless kulaklıkların 28 Ocak 2023 fiyat listesi…

Philips kulaklıklarla müziğinizi yanınızdan ayırmayın. Philips kablosuz kulaklık ne kadar? İşte Philips’te true wireless kulaklıkların 28 Ocak 2023 fiyat listesi…

Mercedes mal varlıklarını devretti! Tamamen piyasadan çekiliyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından Avrupalı devler bir bir Rusya’dan çekilme kararı alırken son olarak Mercedes de ülkeden tamamen çekildi. Mercedes ülkedeki tüm varlıklarını Rus Avtodom şirketine devretti.

İstanbul Balık Halinde fiyatlar çakıldı! Palamut 20 lira, lüfer 40 lira, çipura 65 lira! İşte 24 Ekim 2022 fiyat listesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Balık Hali'nin 24 Ekim 2022 balık fiyatları yayımlandı. Palamut 20 lira, lüfer 40 lira, Çipura 65 lira fiyatlarla satışa sunuldu. Peki, Balık Hali'nde diğer balıkların fiyatı kaç TL? İşte 24 Ekim 2022 fiyat listesi...

Isparta şifalı balıkların su kaynağı Haberi

Isparta şifalı balıkların su kaynağı

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin 1993 yılında 'şifalıdır' raporu verdiği Ilıca su kaynağı, devletin yatırım programına alındı. Şarkikarağaç Kaymakamlığımın Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'na (BAKA) sunduğu projeye onaylandı. 729 bin 868 TL bedeli olan projeye, BAKA tarafından 394 bin 128 TL destek verilmesi kararlaştırıldı. Proje kapsamında, içerisinde bazı hastalıklara şifalı olduğuna inanılan balıkların yaşadığı Ilıca su kaynağı restore edilerek, alternatif turizm sezonunun 12 aya çıkarılması hedefleniyor. Ilıca su kaynağının esas özelliğinin içinde yaşayan balıklar olduğunu söyleyen Şarkikaraağaç Kaymakamı Abdullah Akdaş, "Bu balıkların dermatolojik hastalıklar konusunda tedavi edici olduğu biliniyor. Tarihi kalıntılar da bize bunu gösteriyor. Birçok yerli ve yabancı turist Aslandoğmuş'un şifalı balıklarına gelir. Birkaç gün burada konaklayıp el ve ayaklarını balıklar sayesinde tedavi edenler var. 


Ankara Son...