08 / 05 / 2024

İsrail hükümeti yeni yerleşim yerleri

İsrail hükümeti yeni yerleşim yerleri

Avrupa Birliği (AB), İsrail hükümetine Filistin'deki yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı yaptı.

Hükümet yeni konut kredisi kampanyası uygularsa ne olur? 

Sosyal Medya Platformu X'de Murat Ali Calman @calmanmuratali hükümetin yeni bir konut kredisi duyuracağı ile ilgili iddiaları hakkında bir gönderi paylaştı. İşte detaylar...

ABD hükümeti kapanırsa ne olur? Hükümetin kapanması ne demek?

ABD hükümetinin kapanması, bütçe tasarısının onaylanmaması veya benzeri nedenlerle meydana gelebilir. Bu tür kapanmalar genellikle geçici bir süre için olur ve hükümet işlemleri tamamen durdurulmaz. Ancak etkileri ciddi olabilir. İşte detaylar...

İhracatçılar yeni hükümetten taleplerini sıraladı

İhracatçılar kötü gidişe son verilmesi için yeni hükümetten birtakım taleplerde bulundu. Ekonomiye adeta yön veren ihracatçılar, yeni hükümette taleplerini sıraladı.

Çiftçilere hükümetten 10 yeni müjde! Resmen açıklandı: Sıfır faizli kredi, gübre fabrikası, sera yatırımları...

Hükümetten çiftçileri ve besicileri ilgilendiren 10 yeni müjde açıklaması geldi. Bakan Vahit Kirişci, tarımdaki yeni hamleleri tek tek açıkladı. 

İspanya'da hükümet konut sorunu için çözüm arıyor!

Avrupa Birliği (AB) içinde en çok konut sorunu yaşayan ülkeler arasında yer alan spanya'da sol koalisyon hükümeti, açıklamış olduğu yardım paketleriyle konut sorununa çözüm arıyor.

Hükümet kesenin ağzını açtı! 500 bin öğrenci hem para kazanacak hem meslek sahibi olacak!

AKP hükümeti 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi emekli ve çalışanlardan sonra gençlere yönelik önemli bir destek programını açıkladı. Ayrıca 500 bin genci meslek sahibi yapmayı hedefleyen program kapsamında yapılan ödemelere de yüzde 33 zam yapıldı.

Hükümet enflasyonun önüne işte böyle geçecek!

AK Parti hükümeti, yüksek enflasyonun önüne geçebilmek için zabıtalarla sıkı takibe devam edecek.

Esnaftan EYT tepkisi! TESK’ten hükümete yeni çağrı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, EYT düzenlemesinin esnafın beklentisini karşılamadığını savunarak tepkisini ortaya koydu. Palandöken ayrıca hükümetten taleplerini de böyle sıraladı…

Hükümete,“Doları bizim için 23 TL yapın” çağrısı!

Uzun süredir kurun artmaması nedeniyle rekabette zorlanan ihracatçılardan hükümete yeni çağrı geldi. Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, ekonomi yönetimine seslenerek, dolar kurunun kendileri için 23 TL olarak uygulanmasını istedi.

Yeni para birimi çıkışı gündeme bomba gibi düştü

İskoçya Bölgesel Hükümeti Başbakanı Nicola Sturgeon, İskoçya'nın İngiltere'den bağımsızlığını kazanması durumunda mümkün olan en kısa müddette yeni "İskoç sterlini"ni kullanıma koyacaklarını bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nden Çin'e çip ihracatına yeni kısıtlamalar!

ABD hükümeti, Çin'in askeri gücü için gereken kritik teknolojiye erişmesini önlemek için ülkeye gelişmiş çip ihracatına yeni kısıtlamalar getirdi.

Milyonlarca kişiye hükümetten sosyal destek müjdesi! Yeni sosyal yardım paketi geliyor! Nakit destek ödemeleri artıyor! 

Yeni sosyal yardım paketinin detayları belli olmaya başlıyor. Hükümet sosyal yardımlarda hem tutarı artırıyor hem de kapsamı genişletiyor. İşte yeni sosyal yardım paketi ile ilgili tüm detaylar...

Besicilere büyük destek! Resmi Gazetede yayımlandı! Kimler yararlanacak? İşte yanıtı

Artan et ve süt fiyatları hükümeti yeni önlemler almaya itti. Sözleşmeli Besiciliğin Desteklenmesine İlişkin Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte destekleme tutarları ve yararlanma şartları.

İsrail hükümeti yeni yerleşim yerleri Haberi

İsrail hükümeti yeni yerleşim yerleri

Avrupa Birliği (AB), Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisinin yaptığı açıklamada, İsrail makamlarının işgal altındaki Filistin'de 1300'den çok yeni konut inşası ile Doğu Kudüs'te bulunan Givat Hamatos'ta 83 ilave birimin inşaatı için ihale duyuruları yayımladığı anımsatıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yerleşimlerin uluslararası hukukta yasa dışı olduğu bildirilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "AB, Kudüs dahil olmak üzere 1967 öncesi sınırlarda iki tarafın üzerinde uzlaşmadığı herhangi değişikliği tanımayacağını ısrarla ortaya koymuştur. İsrail hükümetine yerleşim inşaatlarını durdurması ve duyurulan ihalelere devam etmemesi çağrısında bulunuyoruz."

İsrail, Batı Şeria'da 1355 konut için ihale açılacağını...