16 / 05 / 2024

İşsizliği çözmek için inşaat sektörü yardımcı olabilirmi

İşsizliği çözmek için inşaat sektörü yardımcı olabilirmi

Doğrudan ve dolaylı istihdamın adresi inşaat olarak nitelendirildi. Son 5 yılın zirvesine çıkan işsizlik sorununa çözümün inşaat sektöründe olduğu belirtiliyor.

Yarısı bizden kampanyası için uzmanlar uyarıyor! Müteahhit seçimine dikkat edin!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önündeki finansman sorununu çözmek için hazırlanan yarısı bizden kampanyasında uzmanlar müteahhit seçimi konusunda vatandaşları uyarıyor.

Tarımda arabuluculuk: Sorunlarınızı çözmek için yeni zorunluluk nedir ve nasıl işler?

Tarımsal üretim sözleşmelerinden kaynaklanan anlaşmazlıklar için yeni bir dönem başladı. Artık bugünden itibaren açılacak davalarda arabuluculuk yoluna başvurmak gerekecek. Bu yeni uygulama, tarım sektöründeki kişileri yakından ilgilendiriyor. İşte tarımda arabuluculuk uygulamasının detayları...

Türkiye’de işsizliği sona erdirmek için 10 trilyon liralık yatırım lazım!

Bir kişilik iş yaratmanın ortalama maliyeti 3 milyon 38 bin lira oldu. Türkiye’de kayıtlı olarak iş arayan 3 milyon 328 bin işsiz bulunuyor. Bu işsizlerin tamamına istihdam yaratabilmek için 10 trilyon 113 milyar 462 milyon TL’lik yatırım gerekiyor.

NASA, Ay görevi için yeni tarih verdi!

NASA, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Artemis I roketinde ortaya çıkan sorunları çözmek için çalışmalara başlandığını duyurdu.

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

Buğday krizini çözmek için Milli Savunma Bakanlığı devreye girdi! General görevlendirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Venezuela'da buğday üretileceğini açıklamasının ardından tahıl krizini çözmek için Milli Savunma Bakanlığı da devreye girdi. Rusya, Ukrayna ve Türkiye arasında mutabakat sağlandı. Bir general bu işle görevlendirildi.

Otopark Yönetmeliği için geri sayım başladı! 

Kalabalık şehirlerin otopark sorununu çözmek için hayata geçirilen  Yeni Otopark Yönetmeliği 31 Mart 2021 tarihinde yürürlüğe giriyor. Yeşil Bina danışmanlığının öncü firmalarından Altensis'in Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, yeni yönetmelik hakkında değerlendirmede bulundu. 

Antalya'da İmar Yönetmeliği Taslağı için çalışma yapılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçe genelindeki imar sorunlarını çözmek için İmar Yönetmeliği Taslağı çalışması gerçekleştiriyor. 

Samsun Havza otoparkı için ihale yapıldı!

Samsun'da park sorununu çözmek için Havza'ya otopark inşa edilecek. İhalesi gerçekleştirilen Havza Mekanik Otoparkı inşaatının temeli iki hafta içerisinde atılacak.

Hulusi Şahin: Batman’ın imar sorunlarını çözmek için çalışacağız!

Batman Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Hulusi Şahin, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda kentin imar sorunları çözmek için çalışacaklarını belirtti…

Zekeriya Turanbayburt: Adana'nın sorunlarını çözmek için desteğe hazırız!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi Başkanı Zekeriya Turanbayburt, Adana'nın gelişmesi için destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

İmar barışı için gerekli evraklar!

İmar barışı kapsamında, Türkiye genelinde yer alan toplam 13 milyon konutun iskan sorununu çözmek için başvurular başladı. Peki İmar barışı kayıt başvurusu nasıl yapılır?

Evsizler için 3 boyutlu basılabilir konut modeli!

Özel girişimciler ABD'de dünyadaki yaklaşık 1 milyar evsiz insanın barınma sorununu çözmek için bir araya geldi. 3 boyutlu basılabilir konut modeli üretildi. 

İşsizliği çözmek için inşaat sektörü yardımcı olabilirmi Haberi

İşsizliği çözmek için inşaat sektörü yardımcı olabilirmi

Doğrudan ve dolaylı istihdamın adresi inşaat olarak nitelendirildi. Son 5 yılın zirvesine çıkan işsizlik sorununa çözümün inşaat sektöründe olduğu belirtiliyor.  "Doğrudan ve dolaylı istihdamın adresi inşaat" diyen Şahika Grup Yapı Ortaklarından İç Mimar Murat Altuntaş, "İnşaatta ciddi birikim var. Doğru adımlarla inşaat, işsizliğe ilaç olabilir"...