02 / 05 / 2024

işsizlik oranları ne kadar düştü

işsizlik oranları ne kadar düştü

Nisan döneminde işsizlik, yüzde 9 ile son 10 ayın en düşük rakamı olarak açıklandı. Uzmanlar işsizlikteki düşüşü, yaz aylarında turizm ve inşaat sektörlerinin hareketlenmesine bağlı olarak mevsimsel etkiye bağlıyorlar..

Avrupa'da artan işsizlik ve yüksek enflasyon konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabilir!

Avrupa Merkez Bankasına bağlı Avrupa Sistemik Risk Kurulu (ESRB) tarafından hazırlanan rapora göre Avrupa'nın pek çok ülkesinde konut sektörüne ilişkin risklerin sürdüğü kaydedilirken, artan işsizlik ve yüksek enflasyonun konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabileceği belirtildi.

Yeni asgari ücretle beraber ödenekler arttı! GSS primleri, 65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödeneği ne kadar?

Merakla beklenen 2024 asgari ücret dün açıklandı. Milyonların gözü ise yeni asgari ücretle birlikte değişecek olan rakamlara çevrildi. Peki GSS primleri, 65 yaş aylığı, engelli maaşları, işsizlik ödeneği ne kadar oldu?

65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödemesi, askerlik borçlanması Ocak zammıyla tam bu kadar olacak! Hemen bakın!

Yeni asgari ücret rakamıyla 65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödemesi, askerlik borçlanması tutarlarının ne kadar olacağı tek tek hesaplandı. İşte o rakamlar...

İşsizlik maaşı ne zaman yatacak? Ayın kaçında ödenecek?

İşsizlik maaşının ne zaman yatacağına dair merak artıyor. İŞKUR, belirtilen yasal şartları karşılayan sigortalı işsizlere işsiz kaldıkları süre zarfında belirli bir miktar ödeme gerçekleştiriyor. Her ay bu ödeneği talep eden ve gerekli şartlara uygun olan vatandaşlar bekliyor.

İşsizlik maaşında buz kestiren rakam! Tam 10 bin 650 TL veriliyor! İŞKUR açıkladı!

İşsizlik maaşı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki bu yıl işsizlik maaşı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Konut kredisi faiz oranları ne zaman düşer? 

Konut satın alma işlemleri için ihtiyaç duyulan maddi desteği sağlayan kredi türü olarak tanımlanan konut kredisinin ne zaman düşeceği ev alacak kişiler tarafından merak ediliyor. Peki, Konut kredisi faiz oranları ne zaman düşer? İşte detaylar...

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

İşsizlik maaşı yeni zamla kaç lira oldu? Rakamlar bir bir verildi! İşsiz kalanlara ne kadar maaş verilecek?

En düşük memur maaşı ve memur maaş zam oranı ile ilgili yapılan açıklamaların ardından işsizlik maaşının ne kadar olduğu yeniden merak konusu oldu. Peki işsiz kalanlara ne kadar maaş verilecek? 

İşsizlik maaşına zam geldi mi? Temmuz ayı işsizlik maaşı ne kadar olacak?

Temmuz ayının gelmesiyle birlikte gözler maaş zamlarına çevrildi. Peki, İşsizlik maaşına zam geldi mi? Temmuz ayı işsizlik maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar...

İşsizlik maaşı kaç TL oldu? Yeni rakamlar tek tek açıklandı: En az 5 bin 365 TL verilecek!

Asgari ücret zammının belli olmasının ardından 2023 yeni işsizlik maaşı tutarının ne kadar olduğu da merak edilmeye başlandı. Yeni rakamlar tek tek belli oldu. 

İşsizlik maaşına Temmuz'da ne kadar zam gelecek? Yeni işsizlik maaşı kaç lira olacak? En az bu kadar maaş alınacak! 

Yeni asgari ücret ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürerken işsizlik maaşına gelecek zam merak konusu oldu. Peki yeni işsizlik maaşı kaç lira olacak?

Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak? Mayıs ayı enflasyon beklentileri açıklandı mı? 

Enflasyon oranları için yapılan son dakika açıklamaları da yakından takip ediliyor. Peki Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak?

İşsizlik maaşı ödeme tarihi ne zaman? İŞKUR işsizlik takvimi

İŞKUR tarafından çalışmayan vatandaşların hesaplarına yatan işsizlik maaşlarının ne zaman hesaba yatacağı büyük merak konusu oldu. Peki ne zaman hesaplara yatacak? 

işsizlik oranları ne kadar düştü Haberi

işsizlik oranları ne kadar düştü

Türkiye İstatistik Kurumu, nisan ayı hane halkı işgücü istatistiklerini açıkladı. Nisan ayı dönemi işsizlik oranı yüzde 9'a geriledi. İşsizlik bu oranla son 10 ayın en düşük seviyesine ulaşta. Mart döneminde işsizlik oranı yüzde 9,7'ydi. 


Nisan 2014 döneminde Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2 milyon 579 bin kişi, işsizlik oranı ise yüzde 9 olarak hesaplandı. 


KÜSKÜNLER VE MEVSİMSEL ETKİ


 Çalışma Hayatı Uzmanı Hüseyin İrfan Fırat TÜİK'in rakamlarla oynadığını ve bu verilerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, 'En önemli etken iş bulmaktan umudunu kesen küskünleri dâhil etmemeleri' tespitini yaptı. 


Fırat, Türkiye'de işsizlik ile ilgili rakamlar açıklanırken İş ve İşçi Bulma Kurumu müracaatları üzerinden gidildiğini, buna karşılık pek çok insanın kurum üzerinden iş aramadığına işaret etti. 


Fırat, dönemsel olarak işsizliğin yaz aylarında turizm, inşaat gibi...