02 / 05 / 2024

İstanbul Antalya hızlı tren

İstanbul Antalya hızlı tren

11,5 milyar liraya mal olacak proje tamamlandığında yılda ortalama 4,3 milyon yolcu ve 4,6 milyon ton yük taşınması gerçekleşecek..

İstanbul-Ankara arasına süper hızlı tren geliyor! Bakan Uraloğlu yeni gelişmeyi açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu merakla beklenen Ankara ve İstanbul arası hızlı tren projesi ile ilgili olarak yeni gelişmeyi açıklayarak, proje çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Antalya'da depremle ilgili hızlı çalışma yapılmalı: Deniz fayları ve binaların risk durumları bilinmiyor!

Prof. Dr. İbrahim Atmaca, Antalya’nın ulaşım, göç, deprem ve kentsel dönüşüm gibi önemli konularına ilişkin konuştu ve deprem için hızlı bir çalışma yapılarak veri toplanması gerektiğini söyledi. 

İstanbul - Ankara Hızlı Tren detayları bir bir geliyor! Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Kadıköy'den Kızılay'a 80 dakika! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul - Ankara Hızlı Tren projesi ile ilgili konuştu. Peki İstanbul - Ankara Hızlı Tren ne zaman açılacak? 

En hızlı alıcı bulan konutlar hangi şehirlerde?

Türkiye’nin uzman emlak platformu hepsiemlak, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa’da alıcısını en hızlı bulan ilçelere ilişkin araştırma gerçekleştirdi. Satılık evlerde ilanlar İstanbul’da 65, İzmir ve Antalya’da 67, Ankara ve Bursa’da 72 gün yayında kalarak alıcıyı buldu.

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren projesi mecliste!

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren Projesinin tamamlanma süreci meclis gündemine taşındı. CHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya ile İzmir hızlı trenle bağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Antalya'yı yakın gelecekte İzmir'e otoyolla ve hızlı trenle bağlamayı da planlıyoruz. Bununla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor." diye açıklama yaptı. 

Elazığ-Malatya-Diyarbakır hızlı tren projesi mecliste!

Elazığ-Malatya-Diyarbakır hızlı tren projesinin tamamlanma tarihi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ankara-Sivas hızlı tren projesinde sona gelindi!

TRANSİST 11. İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı'nda konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Turhan, "Ankara-Sivas hızlı tren projesinde sona yaklaştık." dedi....

Şanlıurfa'ya Yüksek Hızlı Tren yapılması talebi mecliste!

Şanlıurfa'ya Yüksek Hızlı Tren yapılması talebi TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bu talebi Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a iletti..

Antalya-Kayseri Hızlı Tren projesi meclis gündeminde!

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren projesini meclis gündemine taşıdı..

Dünyanın en hızlı araçları TEKNOFEST İstanbul'da yarışacak!

Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İstanbul, dünyanın en hızlıları arasında gösterilen araçların yarışacağı etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Kentsel dönüşüm yeni dönemde daha hızlı yürütülecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Kentsel dönüşüm bugüne kadar bir şekilde gitti. 24 Haziran’dan sonra yeni bir sistem geldi. İnşallah yeni dönemde, daha hızlı yürüyecek" dedi..

İstanbul Antalya hızlı tren Haberi

İstanbul Antalya hızlı tren

11,5 milyar liraya mal olacak proje tamamlandığında yılda ortalama 4,3 milyon yolcu ve 4,6 milyon ton yük taşınması gerçekleşecek.


Antalya, demiryoluyla Eskişehir üzerinden İstanbul'a, Konya üzerinden Ankara, Kayseri ve Kapadokya'ya bağlanıyor. Proje hayata geçtiğinde Antalya-İstanbul 4,5 saat, Antalya-Ankara 3 saat olacak. Güzergahları belirlenen Antalya-Eskişehir ve Antalya-Kayseri hızlı demiryolunda ihale süreçlerinin devam ettiği bildirildi. Antalya-Isparta/Burdur-Afyonkarahisar -Kütahya-Eskişehir hızlı demiryolu hattının 2016 yılında temelinin atılması ve 2020 yılında yapımın tamamlanması hedefleniyor. Antalya'yı, Konya ve Kapadokya bölgesi ile Kayseri'ye ve dolayısıyla Ankara'ya yüksek hızlı demiryolu ağına bağlayacak projenin de 2020 yılında tamamlanacağı...