18 / 05 / 2024

İstanbul Belediyesi parkları

İstanbul Belediyesi parkları

1983 yılında 542 mahallesi bulunan İstanbul'un 190 mahallesine park ve basketbol sahası yapılacakmış. Parkların 14'ü kullanıma açılmış ve yapılacak park ve basketbol sahaları için 500 milyon lira harcanacakmış.

İstanbul Belediyesi 1942'de Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş!

İstanbul Belediyesi 1942 yılında Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş. Belediye proje için 20 bin lira sermaye ayrılmış. Daire fiyatları ise 5 bin ile 10 bin arasında satılacakmış...

Muğla Menteşe'de parklar yenileniyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla şehre yeni bir soluk kazandıran Menteşe Belediyesi, parkları ve sosyal donatı alanlarını yeniliyor. Menteşe Belediyesi, Akyol Parkı ve Nazım Hikmet Parkında revize çalışmalarına başladı.

Çankaya Belediyesi'nden 15 mahalleye 16 yeni park!

Yeni yılda 16 yeni park hedefleyen Çankaya Belediyesi, ilçedeki 15 farklı mahalleye 16 park yapmak için kolları sıvadı. Çankaya Belediyesi, parkların yapılacağı mahalleleri belirledi.

Antakya Belediyesi parkları düzenliyor!

Antakya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yemyeşil bir Antakya için sürdürdüğü hizmet kapsamında Akevler, Esenlik ve Narlıca Mahallelerinde ağaç budama çalışması gerçekleştirdi.

Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş. İşte Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı haber...

1948 yılında Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması yanık haldeki sarayı devralacak olan İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş.

1940 yılında Yıldız Sarayı tanzim edilecek!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Yıldız Sarayı ve müştemilatını tanzim etmek için bir proje hazırlamış. Maliye Bakanlığı'ndan düşük bir meblağ ile Belediye'ye devredilecek Sarayın korusu ve parkı da tanzim edilecekmiş.

1940 yılında Karaköy Meydanı tanzim edilecek!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Mimar Prost'un hazırlayacağı plana göre Karaköy Meydanı'nı tanzim ederek genişletecekmiş. Yapılacak tanzim işiyle Tophane'ye, Azapkapı'ya ve Beyoğlu'na giden yollar da açılacakmış.

1940 yılında Harbiye'de bir meydan ve bahçe yapılacak!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Harbiye'de bir meydan ve bahçe vücuda getirmeye karar vermiş. Prost'un hazırladığı plana göre genişletilecek olan sahada bulunan Elektrik İdaresi'ne ait bir bina da istimlak edilecekmiş.

1939 yılında Taksim Meydanı tanzim edilecek!

1939 yılında İstanbul Belediyesi, Prost planına göre Taksim Meydanı'nı tanzim etmeye karar vermiş. Hazırlanan projeye göre, Taksim Meydanı 85 metre daha genişleyecekmiş ve abide meydanın ortasına konulacakmış.

Taksim Kışlası Belediye'ye devredildi!

1939 yılında yıktırılacak olan Taksim Kışlası, Maliye Bakanlığı'ndan İstanbul Belediyesi'ne devredilmiş. İşte Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o özel haber...

1939 yılında Taksim Kışlası Belediye'ye devredilmiş!

1939 yılında yıktırılacak olan Taksim Kışlası, Maliye Bakanlığı'ndan İstanbul Belediyesi'ne devredilmiş. Maliye'ye 50 bin lira devir bedeli ödeyen Belediye, kışladaki kiracıların tahliyesiyle yıkım işlemine başlayacakmış.

1939 yılında Eminönü ile Unkapanı arası tanzim edilecek!

1939 yılında İstanbul Belediyesi Eminönü ile Unkapanı arasını tanzim edecekmiş. Belediye istimlak ettiği alandaki arsaları tanzim sonrası satarak bu iş için 2.5 milyon liralık sermaye oluşturacakmış.

İstanbul Belediyesi parkları Haberi

İstanbul Belediyesi parkları



500 MİLYON LİRA HARCANACAK


İstanbul'un 542 mahallesinde 190'ına park ve basketbol sahası yapılacak


 Belediye Başkanı Tırtıl: ''Gecekondu ve kaçak kat yapımını tamamen durdurduk, bundan böyle kenti güzelleştireceğiz''


  İSTANBUL'un 542 mahallesinden 190'ına bu yıl park ve basketbol sahası yapılacağı öğrenildi. Belediye Başkanı Abdullah Tırtıl, ''500 milyon liraya mal olacak park ve basketbol sahalarından 14'ünü tamamlayarak kullanıma açtık'' dedi.

  Belediye Başkanı Tırtıl, ''Gecekondu ve kaçak kat yapımını tamamen durdurduklarını'' belirterek, ''Bundan sonra kenti güzelleştirme çalışmalarına ağırlık vereceklerini'' söyledi.

  Başkan Tırtıl'a göre, ''İstanbul'da çirkin görünümlü ve boş durumdaki 190 alan için park ve basketbol sahası projeleri hazırlanarak uygulamaya konuldu. Ayrıca uygulama için Gençlik...