23 / 12 / 2024

İstanbul Boğazı restorasyon

İstanbul Boğazı restorasyon

İstanbul Boğazı kıyısında bırakın yeni inşaat yapmayı "çivi çakmak" bile yasak. Ama son yıllarda "restorasyon", "tarihi eser onarımı" adı altında yapılan yeni binalarınsayısı hızla artmaya başladı.

Boğaz'daki tarihi yalılara holdingler ve Körfez ülkelerinden varlıklı aileler talip!

İstanbul Boğazı hattında bazıları asırlık 60’a yakın yalı 40 milyon lira ile 6 milyar lira arasında satışa çıkartıldı. Aralarında tarihi Yağcı Şefik Bey yalısının da yer aldığı mülklere, çok uluslu şirketler, holdingler ve Körfez ülkelerinden varlıklı aileler talip oldu.

Fethi Paşa Korusu'na komşu Boğaz manzaralı tarihi köşk 58 milyon 500 bin liraya satılıyor!

Fethi Paşa Korusuna Komşu, Kapanmaz Koru ve doğanın incisi İstanbul Boğazı manzaralı tarihi eser köşk 58 milyon 500 bin liraya satılıyor.

İstanbul Boğazı'ndaki 366 yalıdan 100’e yakını alıcı bekliyor!

İstanbul Boğazı'ndaki 366 yalıdan 100'e yakını yeni alıcılarını bekliyor. İçlerinde ilk sırayı, 6 milyar TL istenen Bebek'teki bir yalı çekiyor.

İstanbul Boğazı'ndaki hangi binalar yıkılacak? Bu bölgede evi olanlar dikkat! 

İBB Boğaziçi İmar Şube Müdürlüğü'nün 18 Kasım 2024 tarihinde yapacağı “yıkım ihalesi” Sarıyer'de tedirginliğe neden oldu. Peki İstanbul Boğazı'ndaki hangi binalar yıkılacak?

İstanbul Boğazı'nın 'kaptan köşkü' kirası ile gündemde! Bu fiyata bir ev alınıyor... 

İstanbul Boğazı'nın kaptan köşkü olarak nitelendirilen, Çengelköy; Boğaziçi'nin Anadolu yakasında Beylerbeyi ile Vaniköy arasındaki koyda bulunan villanın kirası dudak uçuklattı. 

İstanbul Boğazı'ndaki 2 milyonluk kiralık evlere büyük talep! İlana çıkar çıkmaz kapış kapış gidiyor!

İstanbul Boğazı'ndaki kirası 2 milyon liraya kadar ulaşan evler büyük talep görüyor. Kiralık daireler daha ilana çıkar çıkmaz kapış kapış gidiyor. Peki bu evleri kimler kiralıyor?

İstanbul Boğazı'nda satılık yalı furyası! Fiyatlar 6 milyon dolar ile 100 milyon dolar arasında! 

İstanbul Boğazı’nın iki yakasında yer alan 40'tan fazla yalı satılık durumda. Son dönemde daha çok ‘Baba yalı’ denilen fiyatı 100 milyon dolara kadar yükselen üst segment ile ‘yalıcık’ denilen fiyatı 6-16 milyon dolar arasında değişen alt segment yalılar satış bekliyor. İşte detaylar...

İstanbul Boğazı'ndaki tüm yalılar kamulaştırılmalı ve halka açılmalı!

İstanbul Boğazı'nı çevreleyen yalıların değerleri 200 milyon TL'ye ulaştı. Mimar Şenol Gökner, tüm yalıların kamulaştırılmasını önerdi. İşte Gökner'in o paylaşımı ve gelen yorumlar...

İstanbul Boğazı'nda yalı satan emlakçıya 36 milyon TL komisyon: 1 yalı satışı emlakçıyı zengin ediyor!

Emlakçılar, İstanbul Boğazı’nda yalı satışını yaptıklarında Adalar’dan 1 yalı dairesi, 11 milyon lira değerinde bir yat ve lüks bir otomobil alabiliyor. İşte ayrıntılar...

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için şok uyarı! Uzman isim tarih verdi: Yalıları birkaç kez su basacak!

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için çarpıcı uyarılarda bulundu. 

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul’da beklenen büyük deprem Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi bölgelerde yer alan konutların sahiplerini de korkuttu. Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli dairelere geçiyor! 

İstanbul Boğazı'na imar affı gelecek mi? Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

İstanbul Boğazı'nda kaçak inşaat çalışmaları resmen patladı. Kaçak yapılaşmanın durmaması 'İmar affı mı geliyor?' sorusunu gündeme getirdi. İŞte ayrıntılar...

İstanbul Boğazı restorasyon Haberi

İstanbul Boğazı restorasyon

Beylerbeyi'nde Hayri Uzunoğlu Evi, Paşalimanı'nda da adı konulmamış bir bina "korunması gereken tarihi yapı" adıyla hızla yükseliyor. Abdullahağa'daki tarihi köşkün geniş arazisinde de inşaat ruhsatı almak için "ağaç kesme" ve "arkeolojik kazı" izni alınarak "tarihi yapı kalıntısı" aranmaya başlandı.


İstanbul Boğazı kıyısında bırakın yeni inşaat yapmayı "çivi çakmak" bile yasak. Ama son yıllarda "restorasyon", "tarihi eser onarımı" adı altında yapılan yeni binaların sayısı hızla artmaya başladı.


Boğaziçi İmar Yasası'na göre, öngörünüm alanı ilan edilen bölgelerde inşaat ruhsatı verilmiyor. Ancak Bogaz Hattındaki tarihi binaların restorasyonu için verilen istisnai izinleri düzenleyen madde, yeni bir imar yönetimi ortaya çıkardı.  "Burada evimiz vardı, yıllar önce yıkılmış" diyerek tescil yaptırmayı başaran 'restoraston'adı altında inşaat iznini koparıyor.


Anadolu Hisan'nda Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı'rarı arazisine "restorasyon" adı altında kondurulan...