02 / 05 / 2024

istanbul değişen planlar 2020

istanbul değişen planlar 2020

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçildikten sonra şehirde 73 imar planı değişikliği yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bunların 11'ini son yedi iş gününde yaptı. Üsküdar'da 256 metrekarelik arsa için bile plan tadilatı yapan bakanlığın adımları dikkat çekiyor.

Türkiye'de işsizlik oranı, son 10 senenin en düşük seviyesini gördü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, 2023 yılında bir önceki seneye göre 1 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,4'e geriledi. Böylece de işsizlik rakamlarında son 10 yılın en düşük seviyesi görülmüş oldu.

Altın satış yedi! Rotası değişen altın düşecek mi yoksa yükselecek mi? 

Altın fiyatlarında rota değişti. Peki altın fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı? İşte milyonlarca yatırımcının merak ettiği o sorunun yanıtı...

İstanbul’daki kupon arazide dikkat çeken imar planı değişikliği!

İstanbul Kasımpaşa’da yaklaşık olarak 8 bin 700 metrekarelik hisseli şahıs ve özel şirket mülkiyetindeki arazinin imar planlarında yapılan değişiklik ile yaya yolları iptal edildi ve ticaret alanı artırıldı...

İnşaat sektöründe pazar talepleri değişti! Prefabrik evlere olan talep artmaya devam ediyor!

İnşaat sektörü için yeni olmasa da değişen pazar talepleri nedeniyle son yıllarda prefabrik evler ivme kazanmaya devam ediyor.

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

Konut kredisi faiz oranları sil baştan değişti! 1 milyon TL'nin kredi taksit ödemesi ne kadar oldu?

Ev alma hayali kuran vatandaşların çoğu bu hayallerini konut kredisi ile gerçekleştiriyor. Merkez Bankası faiz kararından sonra değişen konut kredisi faiz oranları merak ediliyor. Peki  1 milyon TL'nin kredi taksit ödemesi ne kadar oldu?

Emeklilere %25 Zam Yapıldı: En Düşük Emekli Maaşı Değişmedi

Emekli maaşlarına yapılan %25 oranındaki zam, emeklilerin beklentilerini karşılamadı. En düşük emekli maaşında değişiklik olmazken, kök maaşı 6500 TL ve altında olanlar 7500 TL'yi almaya devam edecek.

Bazı sözcüklerin yazımı resmen değişti! TDK tek tek açıkladı: O sözcükler artık bu şekilde yazılacak! 

Bazı sözcüklerin yazımı resmen değiştirildi. TDK tarafından yazımı değişen sözcükler tek tek açıklandı. İşte o sözcükler...

Otel fiyatları katlanınca çalışanların tatil planları da değişti! İşte yaz tatilindeki yeni trendler!

Kurban Bayramı tatilinin yaklaşmasıyla yaz tatiline ilişkin hazırlıklar da hızlandı. Ancak her geçen gün artan maliyetler nedeniyle çalışanların tatil alışkanlıkları da değişiyor. Hem tatil süreleri kısaldı, hem de otelin yanı sıra farklı seçenekler de değerlendiriliyor.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Sıfır otomobillerde liste fiyatı değişti! Cep yakan fiyatlar...

2023 yılına girmemizle birlikte araçlardaki liste fiyatları da değişiyor. Bazı markalar sembolik artışlar yaparken, gelen zamlarla birlikte vergi dilimi değişen modellerde 40 bin liraya yaklaşan artışlar yaşandı. İşte o liste...

Motorine 1 lira 5 kuruşluk dev zam geldi! Değişen tabelalar buz kestirdi! Opet, PO, Shell 18 Ocak 2023 fiyat listesi

Milyonlarca araç sahibi indirim beklerken motorine dev zam geldi! Değişen tabelalar buz kestirdi! İşte Opet, PO, Shell, Total 18 Ocak 2023 fiyat listesi...

İstanbul’da taksiler değişiyor! İşte İstanbul’un yeni taksisi!

İstanbul’da bir dönem sona eriyor. İstanbul’un en fazla konuşulan meselelerinin başında gelen taksilerde tarihi bir dönüşüme imza atılıyor ve kentin taksi modelleri değişiyor. İşte tarihi şehir İstanbul’un yeni taksileri…

istanbul değişen planlar 2020 Haberi

istanbul değişen planlar 2020

Ekrem İmamoğlu’nun göreve başlamasından bu yana geçen bir yıllık sürede İstanbul’da 73 imar plan değişikliği yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, son yedi iş gününde 11 dosyayı onayladı ve askıya çıkardı.

Bakanlığın normal şartlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu ve sonrasında İBB Meclisi'ne gelip tartışılıp oylanması gereken plan değişikliklerinde iki dikkat çeken dosya vardı. Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre; bunlardan ilki Avrupa Yakasında 334 milyon 740 bin metrekarelik bir alanı kapsayan Kanal İstanbul’un çevresinde kurulacak Yenişehir için gerçekleştirildi. Diğeri ise Üsküdar’da sadece 256 metrekarelik bir arsaydı.

Türkiye Kovid-19 ve ekonomik sıkıntılarla mücadele ederken, Ankara’nın İstanbul’daki yerel yönetimi, şehrin planlamasına ilişkin tüm sürecin dışında tutup, şehirdeki en küçük parsellere bile müdahale etmesi dikkatleri çekti. 

AMAÇ İBB’NİN DAVASINI BOŞA DÜŞÜRMEK Mİ?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 30...