08 / 05 / 2024

İstanbul deprem hasarlı bina

İstanbul deprem hasarlı bina

İstanbul’da gerçekleşen 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm şirketleri ile daha önce anlaşma sağlayamayan ev sahipleri anlaşma yoluna gitti. Deprem öncesi de süren kentsel dönüşüm çalışmalarında deprem sonrası yoğunluk arttı…

Deprem sonrası Küçükçekmece'deki bina için kırmızı alarm! Hasar ihbarı üzerine bina incelemeye alındı!

Bugün Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedilirken, Küçükçekmece'deki 4 katlı binanın hasarlı olduğunda dair gelen ihbar üzerine inceleme başlatıldı. 

Deprem bölgesinde başlanan toplam inşaat sayısı 200 bini buldu! Orta hasarlı binalar da ağır hasarlı gibi görülecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili konuştu. Bakan Özhaseki, başlanan toplam inşaat sayısının 200 bini bulduğunu aktardı ve orta hasarlı binaların da ağır hasarlı gibi görüleceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

İstanbul Deprem Bilim Kurulu'ndan son dakika deprem önerileri: Boş konut stoku, gökdelenler, deniz ulaşımı...

İBB’nin bir araya getirdiği 'İstanbul Deprem Bilim Kurulu' tarafından şehrin, beklenen büyük depreme hazırlanması için bazı önerileri gündeme getirdi. Peki bu öneriler neler? 

Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hasar tespitine ilişkin konuştu. Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Tuzla’da deprem teyakkuzu! Binalar boşaltıldı, yıkım başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerini ardından olası bir deprem tehlikesi yaşayan İstanbul’un en riskli ilçelerinden Tuzla’da, orta hasarlı olduğu belirlenen binaların yıkım süreci başladı.

Borsa ile ilgili şok iddia: Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından neden hemen kapatılmadı?

Borsa İstanbul, deprem felaketinin ardından işlemlere kapatılma kararından önce 4 bin 186 puandan işlem görüyordu. Borsanın kapatılması çağrılarına rağmen işlemlerin neredeyse 3 gün durmaması tepkilere yol açtı.

Borsa’da şok gelişmeler! 5 iş günü borsada işlemler durduruldu! Kayıplar kaç günde telafi edilir?

Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından pay piyasalarında işlemlerin 5 iş günü durdurulmasına karar verirken, akıllara Gölcük depreminde alınan önlemler geldi. O zamanki adıyla İMKB hangi önlemleri almıştı? Kayıplar kaç günde telafi edildi? İşte yanıtları...

Borsa İstanbul’da son dakika gelişmesi! SASA deprem ile ilgili ilk duyuruyu yaptı!

Borsa İstanbul, deprem nedeniyle 8 şirketin hisselerinde işlemlerin geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu. Borsa İstanbul’un isimlerini verdiği şirketler arasında yer alan Sasa’dan açıklama yapıldı.

İstanbul Deprem Raporu açıklandı!

Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanı Kadem Ekşi, İBB Meclisi Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu tarafından “İstanbul Deprem Raporu”nu açıkladı. Raporda kentsel dönüşüm için ayrılan bütçelere yer verildi. 

İstanbul'un deprem bütçesi düşürüldü mü?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul deprem bütçesinin yüzde 65 oranında düşürüldüğü iddia edildi. Bu rakam 671 milyon 298 bin TL'ye karşılık geliyor. 

Sultanbeyli Belediyesi'nden hasarlı bina açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), deprem çalıştayında Sultanbeyli'de 45 binanın hasarlı olduğunu dile getirmişti. İlçe genelinde toplam 33 bin bina olduğunu söyleyen Sultanbeyli Belediyesi, konuyla ilgili yazılı açıklama da yaptı.

İstanbul'un deprem haritası yayınlandı!

GABORAS, İstanbul’da yaşanması beklenen depremin muhtemelen en fazla etkileyeceği bölgeleri gösteren ‘İstanbul Deprem Haritası’nı hazırladı. Haritada, İstanbul'un riskli bölgeleri belirlendi.

Büyük İstanbul depreminde 48 bin bina ağır hasar görecek!

İstanbul Deprem Çalıştayı Aralık 2019 raporu yayınlandı. Çalıştaydaki açıklamaların paylaşıldığı raporda, olası büyük İstanbul depreminde İstanbul'un tahmini olarak karşılacağı hasarlara da yer verildi...

İstanbul deprem hasarlı bina Haberi

İstanbul deprem hasarlı bina

Deprem gerçeği ile yüzleşen İstanbul'da 5.8'lik sarsıntıdan sonra dikkat çeken bir tablo yaşanmaya başlandı. Daha önce aralarında anlaşamadığı için kentsel dönüşüm için inşaat şirketleriyle bir araya gelemeyen ev sahiplerinin ortak bir şekilde teklif almaya başladıkları öğrenildi. Kentsel dönüşüm şirketleri yoğunluklarının yüzde 50 arttığını söyledi.

Karar’dan Kenan Butakın’ın haberine göre, Türkiye’yi uyaran İstanbul’daki 5.8’lik depremin ardından 1999’daki Gölcük felaketinden sonra neredeyse hiçbir hazırlık yapmadığımız ortaya çıktı. Korkutan tabloda 20 yılda kentsel dönüşümün de yerine getirilmediği gözler önüne serildi. Öyleki, megakentte 2 milyon konutun ne güçlendirildiği ne de yenilendiği açıklandı. Acı tablonun ardından da orta şiddette olmasına rağmen büyük paniğe neden olan depremde 189 binanın ağır hasar aldığı kaydedildi. Bu süreçte ise yönetenler dışında halkın vurdumduymazlığı ise çarpıcı bir örnekle gün yüzüne...