21 / 09 / 2024

istanbul deprem uyarısı

istanbul deprem uyarısı

İstanbul’un deprem ve tsunami tehdidi, İBB’nin ev sahipliğinde konuşulacak. Uzman kişi ve kurumlar, ‘5 Kasım Dünya ‘Tsunami Farkındalık Günü Etkinliği’nde ele alınacak.

İstanbul için korkutan tsunami uyarısı!

Prof. Dr. Bülent Oruç, Marmara Denizi'nde meydana gelecek olası tsunamide büyük yıkımların meydana gelebileceğini dile getirdi.

İstanbul'un sahil kesiminde evi olanlara tsunami uyarısı!

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Deprem ve Tsunami Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İstanbul'daki tsunami riskine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Uzman isimden İstanbul depremi için kritik uyarı!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Olası İstanbul Depremi'nin 7'nin üzerinde olacağını dile getirerek İstanbullulara büyük iş düştüğünü dile getirdi. 

İstanbul'da 700 bin bina kentsel dönüşüme girmeli!

17 Ağustos İstanbul depremi yıldönümü gelirken uzman isimler büyük İstanbul depremine yönelik açıklamalarına devam ediyor. AFAM Müdürü ve inşaat mühendisi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, İstanbul'da 700 bin binanın kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini dile getirdi. 

Marmara'daki az katlı yapılar sular altında kalabilir!

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, Marmara Depremi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Süleyman Pampal, deprem sonrasında olabilecek tsunamiye ilişkin de konuştu...

Marmara için alarm: Kıyıda oturanlar dikkat!

Depreme ilişkin kurulan araştırma komisyonun TBMM Başkanlığı’na sunduğu rapor ortaya çıktı. Raporda, olası büyük Marmara depreminin ardından meydana gelebilecek ‘tsunami’ tehlikesi dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un 2 ilçesi için kritik uyarı!

Jeolog, deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul için kritik uyarılarda bulundu. Görür, depremde en fazla İstanbul'un Avrupa yakasında kıyı kesimlerin etkileneceğini söyledi.

Olası depremin faturası 120 milyar dolar!

Marmara’da olması planlanan büyük depremin 7.5 şiddetinde gerçekleşmesi halinde gayri safi milli hasılada (GSMH) oluşturacağı ekonomik kaybın 120 milyar dolara ulaşabileceği hesaplandı.

Beklenen İstanbul depremine müze planı!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, büyük bir İstanbul depreminde hasar görecek müzelerdeki tarihi hazinelerin işgal döneminde olduğu gibi gizli depolara taşınacağını açıkladı.

Korkutan deprem uyarısı: Büyük yıkım olacak!

Jeofizik Mühendisi Atakan Yüklü, Antalya'da yaşanacak 7 ve üzerindeki depremde, falezler üzerinde bulunan binalar ile 2000 yılı öncesi yapılan düşük zemin kaliteli binaların ağır hasar alacağını sözlerine ekledi.

En riskli ilçelerin belediye başkanları konuştu!

İstanbul'da gerçekleşeceği düşünülen depremle ilgili en riskli olan ilçelerin belediye başkanları yaptıkları hazırlıklara ilişkin açıklamalar yaptı.

Sahilde oturanlar dikkat! Sular altında kalabilirsiniz!

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Ergin Ulutaş, beklenen Marmara Depremi'nde deniz içi heyelan olma ihtimalinin olduğunu ve ciddi tsunami etkisi olacağını belirtti ve sahil kenarında oturanları uyardı.

İstanbul depreme hazır mı?

Yüksek Mimar ve Kentbilimci Ahmet Vefik Alp, ‘Betonarme Tabutlar’ ''Deprem ile Trajikomik Sınavımız'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Yerleşimi düzenleyen 'Fay Yasası' önerisi!

Prof. Dr. Okan Tüysüz, ''Diri faylar üzerinde çok sayıda yerleşim birimi ve önemli mühendislik yapıları var, ancak bu bölgelerde yerleşimi düzenleyen bir ‘Fay Yasası’ yok” diye konuştu.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den Ölü Deniz Fayı için 7 ve 7'den büyük deprem uyarısı: Bilim insanları inceliyor!

Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformunca oluşturan 10 kişilik ekip, Hatay Altınözü'nde fay hatlarının hareketlerinde incelemeler yapıyor. Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den Ölü Deniz Fayı için 7 ve üzerinde deprem uyarısı geldi. İşte ayrıntılar... 

6 Şubat'ın merkez üssüne 6.5 büyüklüğünde deprem uyarısı: Kahramanmaraş Fay Zonu kırılmadı, hazırlıklı olmak gerek! 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Deprem Araştırma Risk Yönetimi Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Alican Kop, Kahramanmaraş Fay Zonu'na dikkat çekti ve deprem uyarısında bulundu. İşte o açıklama... 

Uzmanlardan o bölge için 7 ve üzeri deprem uyarısı!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada “Erzincan, Bingöl, Karlıova" arasındaki 'Yedisu Fayı'nın 7 ve üzeri büyüklükte deprem üretmesinin an meselesi olduğunu söyledi.

Jeoloji Yüksek Mühendisi’nden o bölge için 6 büyüklüğünde deprem uyarısı!

Jeoloji Yüksek Mühendisi Beytullah Saraç  resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda  Çukurova'yı ve İskenderun körfezini açan normal faylarda 5-6 büyüklüğünde deprem riskleri olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür’den yeni deprem uyarısı: Bardağı taşıran son damla olabilir!

Muş Varto’da dün gece meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki depremden sonra Prof. Dr. Naci Görür’den ‘Bardağı taşıran son damla olabilir' uyarısı geldi. İşte Naci Görür’ün konu ile ilgili o açıklamaları…

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan deprem uyarısı: San Francisco, Tokyo, İstanbul...

Türkiye'de peş peşe meydana gelen depremler vatandaşları tedirgin ederken, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, resmi X sosyal medya hesabından deprem beklenen yerleri sıraladı. İşte o açıklama... 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan son dakika Çanakkale uyarısı! Deprem olacak! 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Çanakkale depremiyle ilgili son dakika uyarısı geldi. Ercan ''depremler olacaktır'' diyerek sağlam yapılaşmanın önemini vurguladı.

Depremler peş peşe yaşanıyor! 'Her an' diyen Prof. Dr. Naci Görür'den 7 şiddetinde deprem uyarısı geldi! Son dakika! 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür son zamanlarda peş peşe meydana gelen depremlerle ilgili açıklama yaparak 7 şiddetinde deprem uyarısı yaptı. 

Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'e deprem uyarısı! Fay hatları tek tek açıklandı: Oldukça riskli!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'e deprem uyarısında bulundu. İşte o açıklama...

Japon deprem uzmanı Moriwaki, O hattı işaret etti ve 'Büyük deprem yaklaştı' uyarısını yaptı! En son 4.2'lik deprem oldu

Bingöl'deki 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından  Japon uzman Moriwaki'den de Bingöl için çarpıcı değerlendirme geldi ve büyük deprem uyarısı gündeme düştü. İşte ayrıntılar...

Bingöl'deki deprem sonrası Prof. Dr. Osman Bektaş'tan stres transferi uyarısı!

Yer bilimcilerin sıklıkla işaret ettiği Bingöl'de dün akşam saatlerinde 4.2 büyüklüğünde deprem yaşandı. Meydana gelen deprem sonrası Prof. Dr. Osman Bektaş'tan stres transferi uyarısı geldi

Malatya'da 7'den büyük deprem olur mu? Deprem Araştırmacısı, Yedisu Fayına dikkat çekti ve 7.4'lük deprem uyarısı yaptı

Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt, Malatya’nın depremselliği ile ilgili konuştu ve Yedisu Fayına dikkat çekti. İşte o açıklama...

Marmara için 7.2 büyüklüğünde deprem uyarısı: Kandilli tarih verdi ve en riskli yerleri bir bir sıraladı!

Türkiye'nin önde gelen deprem bilimcilerinden Doç. Dr. Doğan Kalafat'ın 65 yaşında hayatını kaybetmesi sonrasında Marmara uyarısı yeniden gündeme geldi. İşte Kalafat'ın o açıklamaları...

istanbul deprem uyarısı Haberi

istanbul deprem uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentin deprem ve tsunami tehlikelerine dikkat çekmek için konunun uzman kişi ve kurumlarını misafir edecek. İBB'de yer alan habere göre; İBB Bakırköy Ek Hizmet Binası’nda gerçekleşecek buluşma 5 Kasım’da,  ‘Dünya Tsunami Farkındalık Günü’ kapsamında düzenlenecek. Açılış konuşmalarının 10.00’da başlayacağı programda, tsunami hakkında bilinmesi gerekenler, önleyici projeler ve riskler değerlendirilecek. Uluslararası katılımcılar programa çevrimiçi uygulama üzerinden bağlanacak.

İstanbul’un deprem ve tsunami tehdidine dikkat çekmeyi hedefleyen buluşma; İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE),Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) işbirliğinde ve İstanbul Oğuzkaan Koleji’nin katkılarıyla gerçekleşecek.

“DÜNYA TSUNAMİ FARKINDALIK GÜNÜ

5 Kasım Dünya Tsunami Farkındalık Günü için ülkemizde,...