29 / 04 / 2024

İstanbul Depreme hazır mı semineri

İstanbul Depreme hazır mı semineri

İstanbul'da en kötü ihtimalle 7.7 şiddetinde bir deprem bekleniyor. Ancak yeni yapılarda denetim sıkıntısı var. TMMOB, Yapı Denetim Kanunu'nun mutlaka değiştirilmesi gerektiğini ifade ediyor

Ekrem İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a ‘depreme hazırlık’ mesajı: İçi boş vaatlerle olmaz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Beyoğlu’nda önemli açıklamalar yaptı. Kentsel dönüşüm kapsamında belirlenen 69 riskli alan bulunduğunu dile getiren İmamoğlu, Murat Kurum’a da ‘depreme hazırlık’ mesajı verdi...

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunulmamalı...

Prof. Dr. Naci Görür, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı dün yapılan deprem ve kentsel dönüşüm temalı konuşmasında ilk defa konuştu. Buna göre, Görür, "İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunmayalım" diye konuştu. 

Prof. Dr. Naci Görür'den Tunceli açıklaması: Çok sevindim! Depreme hazırlık çalışmaları yapılmaya başlandı

Prof. Dr. Naci Görür Tunceli ve ilçelerinde depreme hazırlık çalışmalarının yapılmaya başlandığına dair  gelen haberlere ''çok sevindim'' diyerek  yönetimi kutladı. Bu sevincini sosyal medya üzerinden şu sözlerle paylaştı...

Çimsa, Beton 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi'nde yeni beton ürününü tanıttı!

Sabancı Topluluğu’nun global markaları arasında yer alan Çimsa, Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen “BETON 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi”nde ana sponsor olarak yer aldı. 

Dolarda depreme hazır olun! Uzman isimden korkutan tahmin

Ekonomist Alaattin Aktaş, bu tarih aralığına dikkat çekerek vatandaşları uyardı. 4 gün sonra dolarda depreme hazır olun! İşte dolar kahininin korkutan tahmini...

İstanbul'dan sonra o ilin de adı geçti: Depreme hazır değil! Kentsel dönüşüm çalışmaları için hemen düğmeye basıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'nın depreme hazır olmadığını ve kentsel dönüşüm konusun daha yeni konuşulmaya başlandığını açıkladı. 

Naci Görür'den İstanbullular için korkutan açıklama: İstanbul depreme hiç hazır değil! 

Deprem konusundaki uyarı ile gündemden hiç düşmeyen yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul için korkuttuğunu belirterek, İstanbul'un depreme hazır olmadığını söyledi. 

Dolarda büyük depreme hazır olun! Tunç Şatıroğlu dört gözle beklenen o tarihi açıkladı!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, dolarda büyük depremin olacağı tarihi açıklayarak yatırımcılara ''hazır olun'' uyarısında bulundu. 

Prefabrik evlerde son fırsat! Hemen taşınmaya hazır 2+1 konteyner ev 85 bin liraya satılacak, ilk gelen kapacak!

Depreme dayanıklı ve kurulumu kolay prefabrik evler için son fırsat  açıklandı. Paylaşılan detaylara göre, taşınmaya hazır 2 oda 1 salon konteyner ev 85 bin TL'ye satılacak, ilk gelen kapacak...

Bakan Abdulkadir Uraloğlu'ndan olası İstanbul depremi açıklaması: Tahliye planı hazır!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, olası İstanbul depreminde tahliye planlarının hazır olduğunu açıkladı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür olası İstanbul depremi için 'Biz hala hazır değiliz' dedi! Tarihi açıkladı...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir programda olası İstanbul depremi için tarih verirken 'Biz hala hazır değiliz' ifadesini kullandı.

Bakan olası İstanbul Depremi ile ilgili konuştu: "Depremde tahliye planlarımız hazır"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Habertürk televizyonuna konuk oldu ve Kemal Öztürk'ün sorularına cevap verdi. Olası İstanbul Depremi hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan, depremde tahliye için planlarının hazır olduğunu söyledi. 

İstanbul'da tam 1.5 milyon konut dönüşecek! Bakan Kurum tek tek açıkladı: İstanbul acilen depreme hazırlanmalı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un acilen depreme hazırlanması gerektiğini vurgulayarak, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

İstanbul Depreme hazır mı semineri Haberi

İstanbul Depreme hazır mı semineri

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, kentsel dönüşüm projelerinin depreme uygun yapılar üretmediğini, TOKİ konutlarının da yapı denetiminden muaf tutulduğunu söyledi. Soğancı. Jeofizik Mühendisleri Odasının (JMO) düzenlediği "İstanbul Depreme hazır mı?" başlıklı sempozyumda konuştu. Açılış konuşmasını yapan JMO İstanbul Şube Başkanı Erdal Şahan, deprem riskinin en fazla olduğu bölgelerdeki sanayileşmeye ve nüfus artışına dikkat çekti. Bu bölgelerden birinin İstanbul olduğunu belirten Şahan "Yeni yapılarda yapı denetim sıkıntısı var. TMMOB un yapı denetim yetkisi elinden alındı. Yapı denetim kanununun muhakkak değiştirilmesi gerekiyor" dedi. 


1996 ÖNCESİ SAĞLAM YAPI ENGELLENDİ 

İlk oturumu yöneten Prof. Dr. Yüksel Örgün Tutay, nüfus kesiminin ve bina sayısının azaltılması gerektiğini belirtti. Tunay "Hâlâ deniz dolgularının yapılmasından anlıyoruz ki İstanhul depreme hazır olmayacak" dedi. Kandilli Rasathanesi'nden Prof. Dr. Niyazi Türkelli,...