23 / 07 / 2024

İstanbul en çok ziyaret edilen il

İstanbul en çok ziyaret edilen il

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla 19'uncu kez kapılarını ziyaretçilere açtı.

Dünya genelinde kiralar en çok İstanbul ve Ankara'da arttı! 

Uluslararası danışmanlık kuruluşu Mercer'in (Mercer Human Resource Consulting) yapmış olduğu araştırmanın sonuçları, dünyada 2023-2024 yılları arasında konut kiralarının en çok artış gösterdiği iki şehrin İstanbul ve Ankara olduğunu ortaya çıkardı. İşte detaylar...

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Altın mı? döviz mi? borsa mı?

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık oranda ortalama olarak yüzde 3,28, altının gram rakamı da yüzde 2,04, dolar/TL yüzde 1,31 değeri artarken, Euro/TL yüzde 0,01 değer kaybetmiş oldu. Mavi Giyim, en çok prim yapan hisse olarak kaydedildi. 

Elinde bu hisseleri bulunduranlar dikkat! İşte bu hafta en çok kazandıran ve en çok değer kaybeden Bist100 hisseleri!

Yatırımcılar dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul ile ilgili araştırmalar yaparken Borsa Temel Analisti Tardu Barlas da bu haftanın en çok kazandıran ve en çok değer kaybeden Bist100 hisselerini açıkladı.

Borsa İstanbul'da haftanın en çok kazandıran hisseleri hangileri?

Borsa İstanbul, geçtiğimiz hafta rekor üzerine rekor kırarken, tarihinde ilk defa 10 bin puan seviyesinin üzerini test etmiş oldu. Buna göre, haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri hangileri oldu? 

Elinde bu hisselerden olanlar dikkat! İşte bu hafta en çok zarar ettiren BIST100 hisseleri!

Yatırımcılar dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul ile ilgili araştırmalar yaparken Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden bu hafta en çok zarar ettiren BIST100 hisselerini paylaştı. İşte Tardu Barlas'ın o paylaşımı ve söz konusu paylaşıma gelen yorumlar...

Borsa İstanbul’da son 10 yılda Nisan ayında neler oldu? Nisan'da en çok kazandıran hisseler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksinin son 10 yılda Nisan aylarında gösterdiği performans masaya yatırıldı. Endeksin 10 yılın 8’inde yükseliş göstermesi yatırımcıları bu Nisan ayında da heyecanlandırdı. İşte Nisan ayında en çok kazandıran hisseler...

Borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Borsa İstanbul, ilk gününde günün ilk yarısında geriledi. Çimento ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisseleri yatırımcısına kaybettirdi. Peki borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Türkiye'de en çok kiracı İstanbul'da!

Toplumun Görünümü 2023 Kent ve Konut raporuna göre, ülkemizde yüzde 37'lik oran ile en çok kiracı mega kent İstanbul'da bulunuyor. Artış gösteren inşaat maliyetleri sebebiyle konut almak giderek zorlaşırken, konut alamayanlar da arsaya yöneliyor.

Birincilik İstanbul'da! Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri belli oldu!

2023'te "Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Şehirleri" listesi açıklandı ve açıklanan bu listede İstanbul, 20 milyon 200 bin ziyaretçi ile ilk sıraya yerleşti. 

Konut fiyatlarında rekor yükseliş! En çok hangi şehirler değerlendi?

Konut fiyatlarında yaşanan artışlar beraberinde de birçok şehri etkiledi. Hal böyle olunca, İstanbul, Ankara, İzmir geriledi ve yerini küçük şehirlere bıraktılar ve bu küçük şehirler de zirveye yerleşmiş oldu. Buna göre, konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler.

Borsa İstanbul’a en çok yatırım yapan ülke Katar oldu

Borsa İstanbul’a geçen yıl portföy değeri en çok artan yabancı yatırımcının geldiği ülke Katar oldu. Katar’ın ardından ikinci sırada ABD yer aldı. Birleşik Krallık ise 4 puan geriledi.

Borsa İstanbul'da ocakta yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcıların ocak ayı itibariyle en fazla alım-satım yaptığı hisseler belli oldu. İşte yabancıların en çok alım ve satım yaptığı 10 hisse.

Son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan hisseler!

Yatırımcıların merak ettiği temettü yatırımı ile ilgili son dakika bilgileri paylaşıldı. Borsa İstanbul'da son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan şirketler tek tek açıklandı. İşte son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan hisseler! 

İstanbul en çok ziyaret edilen il Haberi

İstanbul en çok ziyaret edilen il

EMITT, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 19'uncu kez kapılanın ziyaretçilere açtı. Fuarın açılışına İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrrahman Ancı, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çok sayıda yerli, yabana dernek ve federasyon temsilcileri katıldı. 71 ülke ve 4 bin 500'ü aşkın kuruluş ve beldenin yer aldığı fuarın açılışında protokol üyeleri birer konuşma yaptı. Ardından İstanbul Valisi Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş fuar alanındaki stantları gezerek bilgi aldı. 


"TURİZM SEKTÖRÜ BARIŞA HİZMET ETMELİDİR" 

Vali Şahin, dünyada refahın artmasıyla ve buna paralel olarak da seyahat teknolojilerinin, araçlarının gelişmesiyle insanların hareketliliğinin arttığını, bunun da maddi ve manevi bir sektör haline dönüştüğünü belirterek, "Turizm sektörü bu anlamda belki son yıllarda bütün ülkelerin üzerinde...