02 / 05 / 2024

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği

TŞOF Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Bahçelievler Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halit Yılmaz, İstanbul’daki minibüslerin 700-800’ünün klimalı, internet bağlantılı olmasının planlandığını bildirdi

1954 yılında kira bedelleri gündemde! Dükkan kiralarında kritik karar!

1954 yılında, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin üçüncü kongresinde kira fiyatları gündeme geldi.

Kuveyt Türk'ten esnaf ve çiftçilere destek; 300 TL harcama iadesi, 500 TL altın puan

Kuveyt Türk, müşterilerine yönelik özel bir teklif sunarak esnaf ve çiftçileri desteklemeye devam ediyor. Banka, yeni müşterilerine özel olarak tasarlanmış bir "Hoş Geldin Paketi" sunarak, finansal ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı oluyor. İşte detaylar...

TESK Genel Başkanı Palandöken açıkladı! Esnaf ve sanatkar için EYT müjdesi bekliyoruz!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, EYT düzenlemesinden yararlanamayan esnaf ve sanatkarlar için müjdeli haberler beklediğini belirtti.

Esnaf ve müzisyenlerden kira tepkisi!

Esnaf ve müzisyenler Kovid-19 önlemleri kapsamında uygulanan yasakları değerlendirdi. Sokağa çıkma yasağı saatinin ve işletmelerin açık kalma saatinin yeterli olmadığını belirten esnaf, kiralardan da şikayet etti.

Son dakika haberi! Esnaf ve sanatkarların kredi borçlarına erteleme!

Kovid-19 sebebiyle işleri zarar gören esnaf ve sanatkarların, TESKOMB kefaletiyle veya doğrudan Türkiye Halk Bankasından kullandıkları düşük faizli kredilerden doğan borçları ertelenecek.

Gelir kaybı ve kira desteğine başvuru yapan esnaf ve tacirler mecliste!

Gelir kaybı ve kira desteği paketlerine başvuruda bulunan esnaf ve tacirler meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Esnaf ve sanatkarlarımıza sağlanan kira desteği kapsamı genişletilerek devam ettirilmeli!

Kanaat Önderleri’nde Hakan Güldağ, Şeref Oğuz ve Vahap Munyar’ın konuğu TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken oldu. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf ve sanatkarlarımıza sağlanan doğrudan nakit ve kira desteği kapsamı genişletilerek devam ettirilmelidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnaf ve sanatkarlara kredi taksit ödemelerinde erteleme müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelenecektir." dedi.

Gelir kaybı ve kira destekleri için 2 milyondan fazla esnaf ve sanatkar başvuru yaptı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada, gelir kaybı ve kira destekleri için 2 milyondan fazla esnaf ve sanatkarın başvuru yaptığını söyledi.

Halkbank'tan esnaf ve sanatkarlara kredilerde faiz indirimi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla, bankaca doğrudan esnaf ve sanatkarlara 2021'de kullandırılacak krediler ile önceki yıllarda kullandırılan kredilerden bakiyesi 2021'e devreden kredilere yüzde 50 faiz indirimi uygulanacak.

 Esnaf ve sanatkarlara sağlanan destekler devam edecek!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik çalışmalarımız ve hükümetimizce sağlanan destekler etkinlikle sürecektir." dedi.

İstanbul'da 51 binden fazla iş yeri açıldı!

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde yapılan açıklamaya göre; 2020 yılı içerisinde 51 bin esnaf yeni iş yeri açtı.

Esnaf ve Sanatkarların Uğradıkları Zararların Giderilmesi İçin Bazı Kanun'larda değişiklik!

Esnaf ve Sanatkarların Yeni Koronavirüs (Covid-19) Salgınına Karşı Alınan Önlemler Kapsamında Uğradıkları Zararların Giderilmesi İçin Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Haberi

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ile İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin belirlediği 11 esnaf odasının, minibüslerin modern, çağdaş, konforlu hale getirilmesi için ortak çalışma yaptıkları kaydetti. Esnaf odaları ve Ulaşım Daire Başkanlığı’nın ortak çalışmalarının şekillenmeye başladığını anlatan Yılmaz, “Minibüslerin 700-800’ünün konforlu, klimalı, internet bağlantılı ve her türlü telefonun şarj edilebileceği özellikte olması planlanıyor. Şoförler tek tip elbise giyecek. İstanbul’da bir kısım ticari taksilerde VIP yolcu taşımacılığı yapılacak. Bu çalışmalarla İstanbul’da taşımacılık Avrupa standartlarının üstüne çıkacak”...