06 / 05 / 2024

istanbul gelişen bölgeleri

istanbul gelişen bölgeleri

İstanbul’da en merkezi semtlerden, en kırsaldaki bölgelere kadar çok sayıda gayrimenkul projesi inşası tüm hızıyla devam ediyor. Bu nedenle şehrin çehresi yakın zamanda çok değişecek. İşte yatırımcısına kazandıracak bölgeler…

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

Sarıyer'de servet değerindeki turizm arazisi 21 yıllığına kiralandı! İstanbul'un en değerlilerinden...

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul’un en değerli bölgeleri arasında yer alan Sarıyer’deki 9 dönümlük araziyi kiralamak için 31 Ağustos 2023 tarihinde ihale düzenledi ve o isme 21 yıllığına kiraya verildi. İşte ayrıntılar...

Japon deprem uzmanı İstanbul'da riskli bölgeleri tek tek açıkladı...

İstanbul'da olası bir depremden en çok etkilenebilecek yumuşak zeminli bölgeler diğer bölgelere göre daha çok risk taşımakta. Peki bu bölgeler neleri, işte haberin detayları...

AFAD 15 ilçeyi 'en riskli' diyerek açıkladı! Büyük İstanbul depreminde en riskli ilçeler hangileri?

Gemlik'teki 5.1'lik depremin ardından 'Büyük İstanbul depreminin öncüsü mü?' konusu tartışılırken, İstanbul'un riskli bölgeleri de araştırılmaya başlandı. Peki büyük İstanbul depreminde en riskli ilçeler hangileri?

Borsa İstanbul'un en büyük halka arzı yaklaşıyor! Tarih belli oldu

Borsa İstanbul tarihinin en büyük halka arzı olacak TAB Gıda için talep toplama tarihi açıklandı. İşte tüm detaylar...

İstanbul'da en büyük endişe deprem oldu! İstanbulluların yarısı depremde evinin yıkılacağını düşünüyor! 

İBB’nin her ay düzenli olarak İstanbullulara sorarak yaptığı araştırma sonucunda, Şubat'ta İstanbulluların en büyük endişesi deprem oldu. 

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik!

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31699 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bitcoin'in en büyük gizemi çözülüyor!

Kripto para piyasasının en büyük birimi olan Bitcoin'in kim tarafından geliştirildiği merak konusu olmuştu. ABD'de görülen oldukça sıradan bir dava en büyük gizemi çözmek üzere. 

İstanbul'un en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi'nde İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığının müjdesini verdi.

Kanal İstanbul güzargahındaki en büyük arazi yatırımı Araplardan!

Kanal İstanbul güzergahında toplamda 100 bin 630 kişiye ait 163 bin 745 adet tapu bulunuyor. El değiştiren arazilerden en büyük alana sahip ilk 10 şahıs/şirketten 3 tanesi Arap yatırımcılardan oluşmuş.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul dünyanın en büyük projelerinden biri!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin konuştu. Adil Karaismailoğlu, "Dünyanın en büyük projelerinden biri. Proje, maliyet hepsi tamamlandı. Finans yönünü halledince kanun da hemen yürürlüğe girecek" dedi.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31384 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Divan Residence at G Tower’da yaşam başladı! 

İstanbul Avrupa Yakası’nın en hızlı gelişen bölgeleri arasında yer alan Basın Ekspres Yolu üzerinde Mar Yapı imzasıyla inşa edilen Divan Residence at G Tower projesinde ağustos ayından itibaren yaşam başladı.

istanbul gelişen bölgeleri Haberi

istanbul gelişen bölgeleri


İstanbul’da doğmuş, büyümüş, sonra bir süreliğine ayrılmış bir insan uzunca sayılmayacak bir dönem sonra tekrar İstanbul’a dönse sanırız başka kente gelmiş sayar kendini. Türkiye’nin olduğu kadar dünyanın sayılı metropolleri arasında yer alan İstanbul yıldırım hızıyla değişiyor. Yeni yerleşim yerleri, yeni ilçeler, yollar, köprüler, tüneller yapılıyor, ulaşım ağları silbaştan ve yeni baştan kuruluyor. Yüzyıllık hayal olarak nitelenen metrolar, kentin dört bir yanını sarıyor. Tam anlamı ile bir inşaat harekatı var ve bu harekat kentin göbeğinde olduğu kadar, en metruk bölgesinde de aynı hızla devam ediyor. Sürekli yeni yerleşim bölgeleri oluşuyor, eskiden bu yana kullanılan bölgeler atıl kalmıyor, sürekli yeni cazibe noktaları devreye giriyor. Ekonomist’in eki Mortgage Emlak, İstanbul’un yeni cazibe noktalarını araştırdı.


1-Basın Ekspres Yolu: FABRİKALAR HIZLA TAŞINIYOR: 1990′lı yıllarda basın...