03 / 05 / 2024

istanbul- gökdelenler

istanbul- gökdelenler

İstanbul denilince pek çok insanın aklına Ayasofya, Sultanahmet ya da Süleymaniye camileri başta olmak üzere tarihî yarımadadaki eserler ve onların kente damgasını vurmuş silüetleri gelir 

İzmir’deki gökdelenler için şok mahkeme kararı! Gökdelenler yıkılacak mı?

İzmir'de yükseklikleri ile dikkat çeken gökdelenler tartışma konusu olmaya devam ediyor. Mahkeme, bu gökdelenlerin yüksekliğini hukuka aykırı buldu.

New York Manhattan'da gökdelenler her yıl birkaç milim batıyor! Uzmanlar İstanbul için de uyardı! 

New York Manhattan'da gökdelenlerin her sene birkaç milim battığının belirlenmesi, tüm dikkatleri depremi bekleyen megakent İstanbul'a çevirdi. Uzmanlar İstanbul için de uyardı. İşte o açıklamalar...

İstanbul Deprem Bilim Kurulu'ndan son dakika deprem önerileri: Boş konut stoku, gökdelenler, deniz ulaşımı...

İBB’nin bir araya getirdiği 'İstanbul Deprem Bilim Kurulu' tarafından şehrin, beklenen büyük depreme hazırlanması için bazı önerileri gündeme getirdi. Peki bu öneriler neler? 

İstanbul’daki o gökdelenler için şok karar!

İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki “Four Winds Park Residance” gökdelenleri, 2020 yılından sonra çıkarılan yeni düzenleme sonrası tekrar gündeme oturdu.

Türkiye'de deprem bölgeleri gökdelenler, plazalar ve AVM'lerle dolu!

Türkiye'de kaçak ve çürük binalar için imar afları çıkarıldı. Deprem bölgelerine gökdelenler, plazalar, AVM'ler, rezidanslar, resmi binalar yapıldı. Her yer imara açıldı. Deprem göz önünde bulundurulmadan imar afları başlatıldı...

İstanbul'da son dönemde yapılan gökdelenler mecliste!

İstanbul'da son dönemde yapılan gökdelenler meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İstanbul'un silueti gökdelenlerle bozuluyor mu?

İstanbul’da gelişigüzel dikilen gökdelenler kentin kartposttalık siluetini de bozdu. Bazıları tarafından gelişmişliğin ve modernliğin göstergesi olarak gösterilen bu durum bazılar için de insani ilişkileri bitiren yapılaşmalar olarak görülüyor.

Bayraklı'daki gökdelenler bölgenin gayrimenkul değerini artırdı!

BAYRAKLI Birbirinden ilginç projelere ev sahipliği yapan Bayraklı'daki gökdelenler ilçenin boyunu uzattığı gibi İzmir'in en değerli ilçesi olmasına neden oldu.

Gökdelenler hava kirliliğini artırıyor!

Sadece kalitesiz kömür kullanımının değil trafik ve yüksek katlı inşaatların da hava kirliliğine sebep olduğuna dikkat çeken ÇMO, “Gökdelenler rüzgar sirkülasyonunu engelliyor, kent temiz hava alamıyor.” açıklamasında bulundu.

Tuzla Evora İstanbul güncel fiyatlar!

Evora İstanbul Konutları 44 blok halinde inşa ediliyor. Peşin alımlarda yüzde 12 indirim uygulanan projede satışlar devam ediyor. İşte Tuzla Evora İstanbul güncel fiyatlar...

Sancaktepe Resim İstanbul güncel ödeme planı!

'Babalar Günü' kapsamında birçok avantajı bulunan proje Yenikapı'ya 36 dakika kadar uzaklıkta bulunuyor. Sancaktepe Resim İstanbul güncel ödeme planı kapsamında yüzde 50’si şimdi yüzde 50’si teslimde ödeme sunuluyor.

Resim İstanbul güncel fiyatları!

Daire tiplerinin 1+1'den 4+1'e kadar farklı seçenekte dizayn edildiği proje toplam 81 bin 433 metrekare alan üzerinde yükseliyor. Resim İstanbul güncel fiyatları 1+1'lerde 222 bin TL'den başlıyor.

1999 yılında gökdelenler, tartışmaları da beraberinde getirmiş!

1999 yılında her geçen gün sayıları artan gökdelenler, tartışmaları da beraberinde getirmiş. Zincirlikuyu, Maslak ve Levent güzergahında yükselen gökdelenlerin birçoğunun yasal boşluklardan yararlanarak yükseldiği iddia edilmiş.

istanbul- gökdelenler Haberi

istanbul- gökdelenler

Daha doğrusu gelirdi; çünkü son yıllarda kentin tarihi silüetinin üzerini gökdelenler gölgelemeye başladı. En büyük minareden bile yüksek, Yeditepeli İstanbul'un en büyük tepesinden bile yukarıda, neredeyse bulutlara erişen bu gökdelenler, binlerce yıllık tarihine inat İstanbul'u Chicago, New York, Şanghay, Dubai ve Sidney gibi dünya şehirlerine yakınlaştırıyor. Tarihî yarımada mütevazılığıyla, Maslak ise mağrur duruşuyla aynı kentin iki ayrı yüzü gibi duruyor.

İstanbul'un semalarında son yıllarda adeta bir gökdelen yarışı var. Bir gökdelen projesi tamamlanmadan bir diğeri gündeme geliyor. Büyük inşaat şirketleri, en yüksek binayı dikmek için 300 metre seviyesini zorluyor. Sabancı, Koç, Zorlu ve Eczacıbaşı gibi büyük holdingler, gökdelenlerin büyüklüğünü prestij olarak görüyor. Nitelikli arazi bulma noktasında çekilen sıkıntılar ve arsa fiyatlarının el yakması gökdelen yapımını daha cazip hale getiriyor....