04 / 05 / 2024

istanbul işgal altında ilk fotoğraf havadan

istanbul işgal altında ilk fotoğraf havadan

İstanbul'un havadan çekilmiş fotoğrafı 1919 yılında çekildi. Fotoğrafı, Demir İnşaat tarafından sosyal paylaşım sitesi Twitter'da paylaşıldı. İşte İstanbul'un işgal altında olduğu döneme ait tarihi belge niteliğindeki fotoğrafı...

Beşiktaş'ta 200 bin metrekarelik alan siteler tarafından işgal altında! Sayıştay'dan Beşiktaş'a uyarı!

Beşiktaş'ta imar planlarında  yeşil alan olan ve vatandaşların kullanması gereken binlerce metrekarelik alanın site ve konutlar tarafından işgal altıda olduğu ortaya çıktı.

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Sayıştay raporu resmen belgeledi! Dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı işgal altında!

Antalya’nın dünyaca ünlü plajları arasında yer alan Konyaaltı sahilindeki işletmeci işgali, Sayıştay raporuna girdi. İşte konu ile ilgili detaylar....

Uzmanlar uyarıyor! Hatay'dan sonra İstanbul'da tehlike altında! Deprem olmadan harekete geçilmeli

Türkiye'de 2010 yılından önce inşa edilen binalarda asbestli malzemeler kullanıldığı tespit edildi. Özellikle Hatay depreminde bunun çok örneği görülürken İstanbul'un da tehlike altında olduğu belirtildi.

Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Uzmanların senelerdir uyarılarda bulunduğu büyük İstanbul depremi yeniden gündemde. Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Altında büyük tuzaklar var sakın düşmeyin! Elinde 1 gram bile altını olanlar acil baksın! Bunu yapan bin pişman olur!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş piyasada deneyimi olmayan genç yatırımcılar için 'altında büyük tuzaklar var sakın düşmeyin'' diyerek uyardı. Elinde 1 gram bile altını olanlar acil baksın! Bunu yapan bin pişman olur.

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek İstanbul'da, olası bir depremde binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacağını söyledi.

Altında rüzgar yine tersine döndü! Gram altında kritik rakamlar peş peşe verildi! Herkes şimdi baksın! 

Bu hafta rekor üstüne rekora imza atan altın fiyatlarının yönü perşembe günü resmen değişti. Altında rüzgar yine tersine döndü! Gram altında kritik rakamlar peş peşe verildi! Herkes şimdi baksın!

İslam Memiş'ten dudak uçuklatan altın yorumu! İşte altında yeni zirve

ABD enflasyoın verilerinin beklentinin altında gelmesiyle yükselişe geçen altın 1044 TL'ye kadar yükseldi. Yaşanan son gelişmeleri yorumlayan İslam Memiş ise dudak uçuklatan bir tahminde bulundu.

Altın bugün ne kadar? 24 Ekim 2022 gram altın kaç TL oldu? İşte altında son durum..

Altın yatırımcısının merakla takip ettiği ons altın iç piyasada yer alan altın fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Hafta başında altının onsunun yatay seviyede hareket etmesiyle gözler iç piyasadaki güncel olarak değişen rakamlara çevrildi. İşte altın fiyatlarındaki son durum..

Bugün 22 ayar bilezik ne kadar oldu? Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar? 17 Ekim 2022 İşte altında son durum

Altın fiyatları piyasalardaki hareketlilik nedeniyle yatırımcı ve vatandaş tarafından yakın takibe alınmış durumda. Haftanın ilk gününde altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasıyla 990 lira seviyesinde işlem görüyor. Peki 22 ayar bilezik kaç TL? İşte 17 Ekim 2022 altında son durum..

Altın bugün ne kadar? 17 Ekim 2022 gram altın kaç TL oldu? İşte altında son durum..

Ülkemizde en çok tercih edilen yatırım araçlarından biri olan altın son günlerde sert hareketlilik yaşaması yatırımcıyı da etkiliyor. Peki ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla hızla düşüş yaşayan altında son durum ne? Bugün altın ne kadar? İşte 17 Ekim altında son durum..

Altın fiyatlarında o eşik geçildi! Bunu duyan altınını saklıyor! İşte altında son dakika!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan altın fiyatlarındaki son durum merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Altın yükselmeye devam edecek mi? İşte altında son dakika...

istanbul işgal altında ilk fotoğraf havadan Haberi

istanbul işgal altında ilk fotoğraf havadan


Osmanlı'nın başkenti İstanbul, 13 Kasım 1918'de İngiltere, Fransa, İtalya ve Yunanistan askerlerinin işgaline uğradı. İşte bu fotoğraf, İstanbul ve Anadolu'yu düşman işgalinden kurtaran orduya komuta eden Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı yıl, 1919'da çekildi.


İstanbul'un işgali, 6 Ekim 1923'te İstanbul'un kurtuluşuna kadar sürdü.... 




Demir İnşaat tarafından Twitter'da paylaşılan bu fotoğrafta, Haliç Boğazı ile Karaköy ve Eminönü açıklarındaki işgal kuvvetlerinin donanmaları rahatlıkla görülebiliyor...



İşte Demir İnşaat'ın o tweet'i; 




Emre Kulcanay /...