30 / 04 / 2024

İstanbul-İzmir Otoyolunun inşaatında son durum

İstanbul-İzmir Otoyolunun inşaatında son durum

İstanbul ve İzmir arasında ulaşımın süresi 3.5 saate düşürecek 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometreden oluşan İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi'nin yüzde 48'inin tamamlandığı öğrenildi.

İstanbul Finans Merkezi inşaatında son durum ne?

İstanbul Finans Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, merkezde inşaat çalışmalarının yüzde 66 seviyesine geldiğini dile getirdi. 

İzmir Çiğli Tramvay hattı inşaatında yeni mezun mimar ve mühendisler çalışacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvay ihalesi için bir ilke imza attı. Tramvayın inşaatında yeni mezun mimarlar ve mühendisler istihdam edilecek. 

Karşıyaka Stadı inşaatında ortaklık! 

İzmir'in köklü kulüplerinden Karşıyaka'nın taraftarı yıllardır statlarının inşa edileceği günü bekliyor. Peki Karşıyaka stat inşaatında son durum ne? İşte son gelişmeler...

İzmir'de metro inşaatında iş kazası: 1 ölü!

İzmir Narlıdere'de metro inşaatında iş kazası sonucu yaralanan kişi, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Alibeyköy'de metro inşaatında yangın!

İstanbul Alibeyköy'de metro inşaatında işçilerin kaldığı konteynerlerde yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Başakşehir Şehir Hastanesi inşaatında binlerce işçi eylemde!

İstanbul İkitelli’de inşaatı devam eden Başakşehir Şehir Hastanesi inşaatında çalışan 4 bin işçi eylem yapıyor.

CİMER: İstanbul Havalimanı inşaatında 5 yılda 52 işçi öldü!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), CHP Milletvekili Ali Şeker'in İstanbul Havalimanı inşaatında kaç işçinin hayatını kaybettiği ile ilgili sorusuna cevap verdi. 

Ufa İslam Üniversitesi'nin inşaatında sona gelindi!

İstanbul Müftülüğü tarafından Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurtistan Cumhuriyeti'nin başkenti Ufa'da inşa edilen Ufa İslam Üniversitesi'nin inşaatında sona gelindi.

3. Havalimanı inşaatında 1 kişi öldü!

İstanbul 3'üncü Havalimanı inşaatında iş cinayetleri yaşandı. Taner Demirci (30), havanın karanlık olması nedeniyle önünü göremeyerek birinci kattan aşağıya düştü ve hayatını kaybetti.

İnşaat İşçileri Sendikası, metro inşaatında eylem yaptı!

İnşaat İşçileri Sendikası, İstanbul Beşiktaş'ta yapımı devam eden metro inşaatında çalışan işçilerin, üeretlerini-mesai fazlalarını ve tazminat haklarını alamadıkları gerekçesiyle şantiye önünde basın açıklaması yaptı.

3. Havalimanı inşaatında 20 bin kişi çalışıyor!

İstanbul'un yapımı devam eden 3. havalimanının inşaatında çalışan sayısı 20 bini geçti. Geçtiğimiz günlerde 3 bin 750 metre uzunluğunda 60 metre genişliğindeki ilk pistin tamamlanmasıyla çalışmalara hız verilen şantiyede dev ana terminal binası yükselmeye devam ediyor.

Karşıyaka tramvay projesi inşaatında iş güvenliği yok mu?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin projelerinden biri olan Karşıyaka Tramvay projesinin inşaatında, işçi güvenliğini ve İzmirlilerin can ve mal güvenliğini sağlayacak yeterli önlemlerin alınmadığı iddia edildi. Karşıyakalı vatandaşlar iddialarını fotoğrafladıktan sonra şikayette bulundu.

Arnavutköy'de cami inşaatında göçük!

Arnavutköy’e bağlı Boğazköy Mahallesi’nde bir süre önce yapımına başlanan cami inşaatında göçük meydana geldi. Göçükte bir işçi hayatını kaybetti. İstanbul Valisi Vasip Şahin de inşaata gelerek incelemelerde bulundu.

İstanbul-İzmir Otoyolunun inşaatında son durum Haberi

İstanbul-İzmir Otoyolunun inşaatında son durum

İzmir sınırlarında proje kapsamındaki tüm sahalarda çalışmalar hızla sürerken, toplamda 3 bin 210 metre uzunluğundaki Belkahve Tüneli'nin kazı çalışmalarının tamamlandığı, Kemalpaşa Bağlantı Yolu'nun ise kısa süre sonra açılmasının planlandığı bildirildi. Projenin Bornova Viyadüğü ve Kemalpaşa Bağlantı Yolu'nu havadan görüntülendi.


Gebze'den başlayıp İzmir Çevreyolu üzerindeki Anadolu Lisesi Kavşağı'nda son bulacak olan 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometreden oluşan İstanbul- İzmir Otoyolu Projesi'ndeki çalışmalar devam ediyor. İstanbul ile İzmir arasında ulaşımı 3.5 saate düşürecek projenin genel anlamda şu ana kadar yüzde 48'inin tamamlandığı öğrenildi. Öte yandan, toplamda 3 bin 210 metre uzunluğundaki Belkahve Tüneli'nde kazı çalışmaları tamamlanırken, bir süre önce nihai kaplama betonu atılmaya başlandı. 2 bin 238 metre uzunluğundaki Bornova Viyadüğü'nün 114 ayağının yapımı...