02 / 05 / 2024

istanbul nufüsü 2020

istanbul nufüsü 2020

Beklenen büyük İstanbul depremi, tüm Türkiye’yi yıllarca aç bırakabilir. Bunun sebebi ise, ülkede kaynakların eşit dağılmayışı olarak açıklanıyor... 

Arsaların değerleneceği bölge belli oldu: İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren projesi fiyatları katlayacak!

İstanbul-Ankara arasında hayata geçirilmesi planlanan Süper Hızlı Tren Projesi ile arsa fiyatlarının katlanması bekleniyor. Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  

Avrupa'nın en yaşanabilir şehirleri belli oldu: İstanbul'un sıralamadaki yeri şoke etti

Uluslararası bir dergi olan The Economist tarafından hazırlanan yaşanabilir şehirler sıralaması, Avrupa'nın en yaşanabilir şehirlerini belirledi. Economist Intelligence Unit tarafından oluşturulan bu endekste, şehirler kültür ve çevre, eğitim, sağlık hizmetleri, altyapı ve istikrar gibi beş kritere

İstanbul'da sıkı denetim! 7 günde 35 bin 988 sürücüye cezai işlem uygulandı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 3-9 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen trafik denetimlerinde 35 bin 988 sürücüye cezai işlem uygulandığı kaydedildi.

Beklenen büyük İstanbul depreminde süre kısaldı: Prof. Dr. Şükrü Ersoy tek tek açıkladı! 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, beklenen büyük İstanbul depreminde sürenin kısaldığını vurguladı ve hafta sonu farklı şehirlerde meydana gelen depremlerle ilgili de konuştu. İşte Ersoy'un o açıklamaları...

Almanya'da iflas dalgası! Şirket iflasları Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Almanya'da Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), iyileşen ekonomik beklentilere rağmen ülkede iflas eden şirket sayısının Mart ayında yaklaşık olarak son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan flaş İstanbul uyarısı: Büyük İstanbul depremi geliyor! Tam 50 bin bina...

Uzman isimler peş peşe Türkiye'nin depremselliğine ilişkin açıklamalarda bulunurken; beklenen büyük İstanbul depremi de sık sık gündem oluyor. Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan flaş İstanbul uyarısı: Büyük İstanbul depremi geliyor! Tam 50 bin bina...

İstanbul Üniversitesi Sözleşmeli Bilişim Personeli alınacak! İşte şartlar

İstanbul Üniversitesi, sözleşmeli bilişim personeli alım ilanını açıkladı. Üniversite, alımların 8 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu. İşte tüm detaylar...

Dünyanın en iyi şehirleri açıklandı! İşte İstanbul'un sıralamadaki yeri

Dünyanın en eğlenceli ve gelişen şehirleri belli kriterlere tabi tutularak değerlendirildi. Time Out dergisi Dünyanın En İyi Şehirleri 2022 Raporuna İstanbul da girdi. Toplamda 53 şehirin değerlendirildiği listede ilk sırayı bakın kim aldı?

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul uyarısı: Bu büyük bir tehdit!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada İstanbul'u bekleyen en büyük sorunlardan birinin çılgın proje olarak bilinen “Kanal İstanbul” olduğunu söyledi.

2021'de kapanan şirket sayısı yüzde 5,6 arttı!

2021 Aralık'ta kurulan şirket sayısı 2020 yılının aynı ayına göre yüzde 15,3 yükselerek 9 bin 774 oldu. Kapanan şirket sayısı ise söz konusu dönemde yüzde 20,4 artışla 3 bin 803'e yükseldi.

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 88,4 arttı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, 2020 senesine göre yüzde 88,4 arttı.

Kanal İstanbul projesi Süveyş Kanalı kadar gelir getirir mi?

Mega kent İstanbul'a yeni bir su yolu açılmasını öngören çılgın proje Kanal İstanbul, Süveyş Kanalı kadar gelir getirir mi?

Gayrimenkul fiyatları dolar milyoneri sayısını uçurdu!

Dünyada dolar milyoneri sayısı 2020 yılında hisse ve gayrimenkul fiyatlarındaki artışın da etkisiyle 5,2 milyon kişi yükseldi.

istanbul nufüsü 2020 Haberi

istanbul nufüsü 2020

2019 nüfus sonuçları, Kanal İstanbul tartışmaları, büyük İstanbul depremi gibi konular dikkatleri İstanbul’a çekti. Olası depreme dönük hazırlık bir yana Türkiye'nin dikkati hem ekonomik hem de demografik olarak facianın eşiğindeki şehirde toplanıyor. BirGün gazetesinden Ozan Gündoğdu'nun haberine göre, ekonomik gücün üçte birinin bulunduğu İstanbul aynı zamanda 47 ilin toplam nüfusuna denk büyüklükte bir şehir. İstanbul’un demografik ve finansal yapısına mercek tutuldu. Bu durumda ülke kaynakları yaklaşmakta olan İstanbul Depremi’ne hazırlık yapmak için ayrılmak zorunda olduğu görülüyor. Aksi halde deprem sadece İstanbul’u değil tüm Türkiye’yi etkileyecek, ekenomik ve sosyal bunalım yaşanacak.

Kaynakların bir an önce beklenen İstanbul Depremi’ne ayrılması gerekiyor. Aksi halde deprem yalnızca İstanbul’u değil, tüm Türkiye’yi yıllarca aç bırakabilir. Tükiye'nin, ülke ekonomisi demek artık İstanbul demek.

502 bin vergi mükellefi...